Ιωάννα Ρούφα: Ανοιχτή επιστολή για το ζήτημα της διαχείρισης του προσφυγικού-μεταναστευτικού

26
1087

 

 

 

 

Θέμα: «Ανοιχτή επιστολή για το ζήτημα της διαχείρισης του προσφυγικού-μεταναστευτικού»

 

Κύριε Πρόεδρε,

Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται τρεις μήνες από την εγκατάσταση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Κω που προέκυψε από τις εκλογές του περασμένου Μαΐου.

Αυτό το δημοτικό συμβούλιο πέρα από τα δεδομένα ζητήματα που αφορούν διαχρονικά το νησί μας (αναπτυξιακά έργα, οικονομία, υγεία, καθημερινότητα κλπ.) καλείται να αντιμετωπίσει, το μείζον ζήτημα των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών που ήδη συμπληρώνει πέντε χρόνια με άγνωστο χρονικό ορίζοντα ως προς την οριστική του επίλυση.

Για όσους από εμάς δεν επιλέξαμε το κρυφτούλι και την πολιτική αφωνία αλλά δώσαμε και δίνουμε την πολιτική μάχη από το 2015, σε όλα τα επίπεδα, εξακολουθεί να αποτελεί το κορυφαίο πολιτικό ζήτημα που καλείται να διαχειριστεί το νησί.

Ήδη από την πρώτη συνεδρίαση της τρέχουσας δημοτικής περιόδου έθεσα προ ημερησίας διάταξης το συγκεκριμένο θέμα ώστε το δημοτικό συμβούλιο συντεταγμένα να πάρει αποφάσεις και να καταστεί διαμορφωτής των εξελίξεων και όχι αποδέκτης ή ουραγός.

Αρνηθήκατε… και σαν να μην έφτανε αυτό επιλέξατε να προβείτε σε ενέργειες που μόνο ζημιά προκάλεσαν στο νησί.

Στη δεύτερη συνεδρίαση σας κατάθεσα  έγγραφο του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής που ομολογεί ότι το ΚΥΤ δεν έχει άδεια λειτουργίας και ότι το ΦΕΚ του Λινοποτίου υφίσταται μέχρι και σήμερα.

Ούτε και τότε ενοχληθήκατε…

Κύριε Πρόεδρε, έχετε στα χέρια σας την ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του Κοινοτικού Συμβουλίου Πυλίου (Α.Π. 3/10.10.2019) που σας ζητά να βάλετε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις και να προχωρήσουμε σε ενέργειες.

Θεωρούσαμε δεδομένο ότι η ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Πυλίου θα ήταν πρώτο θέμα στην επικείμενη συνεδρίαση της Παρασκευής, ως οφείλατε. Ωστόσο διαψευστήκαμε πανηγυρικά.

Για ποιο λόγο λοιπόν να παίρνουν αποφάσεις τα κοινοτικά συμβούλια όταν τα απαξιώνετε ή μάλλον τα ακυρώνετε;

Αν δεν το γνωρίζετε επίκεινται, ίσως και αύριο, αποφάσεις της Κυβέρνησης που αφορούν το μεταναστευτικό, αφορούν την Κω και εμείς δεν είμαστε πουθενά. Υπάρχουν επίσης σχετικές δηλώσεις του Περιφερειάρχη.

Ποια είναι η δική μας θέση;

Όπως και η προηγούμενη Κυβέρνηση έτσι και η σημερινή αφού δεν είμαστε ικανοί να καθορίσουμε εμείς τις εξελίξεις θα αποφασίσει ερήμην μας… ερήμην της τοπικής κοινωνίας, ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου!!!

Η στάση σας δηλώνει συνειδητή υπεκφυγή στο μείζον θέμα του νησιού το οποίο προφανώς για τους δικούς της λόγους η δημοτική αρχή φοβάται να το συζητήσει δημόσια και να πάρει θέση.

Δυστυχώς όμως τα χρονικά περιθώρια εξαντλούνται και ως εκ τούτου αναμένουμε τη ρητή και γραπτή δέσμευσή σας για την εισαγωγή του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής.

Δεν μπορείτε την ίδια μέρα να μας καλείτε σε επουσιώδεις ειδικές συνεδριάσεις για τον ισολογισμό-απολογισμό του 2018 που δεν πρόκειται να μας κάνει σοφότερους όταν οι διεργασίες γύρω από το μεταναστευτικό βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Εν αναμονή των ενεργειών σας.

Με τιμή,

 

Ιωάννα Ρούφα

26 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΧΑΧΑΧΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΣΤΟ ΠΥΛΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΠΕΔΟ

  ΠΟΥ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΧΑΧΑΧΑ

 2. Αυτή δεν κατάλαβε ότι το μεταναστευτικό είναι ευρωπαϊκό και εθνικό θέμα. Ούτε πήρε πρέφα που βρίσκεται το νησί της Κω. Ούτε κατάλαβε ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα αυξάνονται όσο υπάρχει πείνα και πόλεμοι. Ναι ρε το κοινοτικό συμβούλιο θα αποφασίσει!!! ΤΙ;;; ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΟΤΣΠΟΤ. Να πάρουμε το νησί στο Ιόνιο

  • όλα όσα έχεις γράψει μόνο εσύ νομίζω πρέπει να τα καταλαβαίνεις.
   Μάθε παιδί μου γράμματα και μετά ξαναγράψε.

 3. Γιατί πολύ απλά είναι όλοι τους Άχρηστοι από αυτούς που εκλέχτηκαν μέχρι και αυτούς που τους ψήφισαν. Ήθελαν και έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν ένα Νησί σαν τα Μούτρα τους.
  Το πυλί και το θέμα του μεταναστευτικού ούτε τους ενδιέφερε ποτέ και ούτε θα τους ενδιαφέρει,αυτό που ήθελαν ήταν οι καρέκλα και να βγαίνουν με φωτογένεια στις φωτογραφίες με μεγάλα χαμόγελα.
  Μην περιμένει ο Κωακός Λαός να δει ποτέ άσπρη μέρα με όλους αυτούς.
  Αλλά και από την άλλη όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν και οι Μεν και οι Δεν.

   • Οχι θα μας σωσεις εσυ με το γελειο σου!Αντε γελειο υποκειμενο, κατι σαν και εσενα ξερεις τι θελουν ε;

    • Θα με κάνεις ντα ; Και να ήξερες ρε αμόρφωτε nemesis αν με συναντούσες τι θα πάθαινες. Βλάκα μαγκιές εκεί που σε παίρνει, γελοίε. Μην τυχων μάθω ποιος είσαι.

   • Βλέπω εσύ γελάς με την όλη αυτή κατάσταση του Νησιού μου,
    για όλο αυτό ένα πράγμα μου έρχεται στο μυαλό μου για εσένα ότι σου αρέσουν τα μαύρα,
    πάρτα λοιπόν στο σπιτάκι σου και δάγκωσε το καλά.

  • Επειδή εγώ ψήφισα τη συγκεκριμένη παράταξη και δε θεωρώ τον εαυτό μου ότι ανήκει στους …άχρηστους!!!!(60 τοις εκατό)!!να μας πεις εσύ που ανήκεις? αν.οχι στους πανηληθειους αγενεστατους βλάκες?και αν το νησί γίνει σαν τα μουτρα μας κουκλάκι θα είναι!αν γίνει σαν τα δικά σου?

   • Το 60% δεν μου λέει τίποτα για εμένα πάλι Άχρηστοι είσαστε, το 4,300 λαθρομετανάστες που θέλετε στο Νησί μου μου λέει πολλά όμως και όπως λές γίνει σαν τα μούτρα σας το Νησί μου τότε θα θέλουμε Βυτιοφόρο να μαζέψουμε τα Σ..τά σας.

 4. Το Μεταναστευτικό ,δυστυχώς κανένας Πρόεδρος ,κανένας σημερινός Δήμαρχος ,κανένας από την Δημ.Αρχή ,από την Περιφέρεια και από την κυβέρνηση δεν θα το αγγίξουν Γιατί;;;;;;;ΤΡΩΝΕ

 5. «Αν δεν το γνωρίζετε επίκεινται, ίσως και αύριο, αποφάσεις της Κυβέρνησης που αφορούν το μεταναστευτικό, αφορούν την Κω και εμείς δεν είμαστε πουθενά.»

  Χθες ήταν ο δήμαρχος με τον αρμόδιο υπουργό κ. Χρυσοχοϊδη. Αμάν με τον μηδενισμό για να δείξετε ότι κάτι κάνετε, ξυπνάτε!

 6. η μεταφορά των παρανόμων μεταναστών από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα, εάν δεν συνδυασθεί με αυστηρό έλεγχο των συνόρων και αποτελεσματική αποτροπή, δεν λύνει κανένα πρόβλημα.
  Αντιθέτως, επιβεβαιώνει το ρόλο των νησιών ως προγεφυρωμάτων για τον σταδιακό κατακλυσμό όλης της χώρας με παρόνομους μετανάστες-εποίκους.
  Η εμμονή στην πολιτική των ανοικτών συνόρων και η διαχείριση του προβλήματος, με την αποδοχή της μόνιμης εγκαταστάσεως των παρανόμων μεταναστών στην Ελλάδα, είναι συνταγή καταστροφής για τη χώρα».https://www.epilekta.com/2019/11/blog-post_294.html?fbclid=IwAR3dHVOgPzJ4EZQyRDli783PUh1FPwiw0W1ye9eJzwcx5pXwHfPKYHMLoIw

 7. Ερήμην,με τόσους τεράστιους πληθυσμούς.ακομακαι οι αλληλέγγυοι θα τα παίξουν

 8. Πολύ καλά τα λέτε και συμφωνώ με σας κυρία Ρούφα για τα ΦΕΚ και τις άδειες, αλλά τι νόημα έχει η επιμονή να είναι πρώτο θέμα ή έστω θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο αν δεν υπάρχει συνέχεια; Εσείς απλά θέλετε να ΠΕΙΤΕ αυτά που θέλετε, να λέτε μετά «Να εγώ σας τα έλεγα» αλλά για την ταμπακιέρα τίποτα. Ποιές είναι οι προτάσεις σας; Θα γίνει κάποια ουσιαστική κίνηση ή απλά ανταλλαγή επιστολών και αναρτήσεων;

 9. η κυβερνηη ετοιμαζει το νεο χοτσποτ. ο περιφεριαρχης τους ειπε προς θεου οχι στη ροδο. και σκεφτομαι βρε τι λαος ειμαστε. αρνια σκετα. του δοσαμε 60% ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΗ ΡΟΔΟ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ.

 10. Δηλαδή τι ενέργειες προτείνεις; Διότι και η δική σου θέση δεν είναι ξεκάθαρη.

 11. ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΔΗΛΑΔΗ,ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΩ..ΜΑΛΙΣΤΑ!!…ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΟΤΙ Η ΛΥΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΑΝ ΕΚΛΕΓΟΤΑΝ,Ο ΔΗΘΕΝ..Η’ Η ΔΗΘΕΝ..ΤΟ ΤΡΙΣΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ,ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΩ,ΚΑΤΩΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΣΑΣ IQ..ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΤΟΠΟ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΚ ΤΩΝ ΑΝΩΘΕΝ..ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΕΦΌΣΟΝ ΕΧΕΙ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΣΕ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΦΩΝΗ..ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΚΛΑΒΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΘΗΛΩΣΗΣ,ΣΕ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΑΙΩΝΩΝ..

 12. εξω απο τον χορο τραγουδα οσο θες.κυριτσης καταντησες

 13. ΑΧ Κ.ΡΟΥΦΑ..ΓΙ ΑΥΤΌ ΠΑΤΩΣΕΣ..ΔΕΝ ΞΈΡΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΊΝΕΙ ΝΑ ΔΙΟΙΚΕΙΣ..ΚΑΘΕΣΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΙΤΣΑ ΣΟΥ Κ ΚΡΙΝΕΙΣ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΎΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΊΞΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΛΉ.. Ο,ΤΙ Κ ΑΝ ΚΆΝΕΙΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ ΈΔΕΙΞΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΣΕ ΕΜΠΙΣΤΕΎΕΤΑΙ.. ΕΊΣΑΙ ΤΌΣΟ ΜΑ ΤΟΣΟ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΉ…

  • και εσύ είσαι τόσο μα τόσο Μ..ας που απορώ πως δεν έχεις αυτοκτονίσει ακόμα.
   Ο Δήμαρχος σας μαζί με την ΝΔ τα συμφώνησαν μια χαρά αυτός θα πάρει τα €#€@και εσείς τους Μαύρους να χαρούν λίγο τα σ….σας Παρθενοπιπίτσες

 14. Αυτό που πάει να γίνει στην Κω είναι τερατώδες. Μία κλειστή ανελεύθερη φυλακή 4 χιλιάδων κατατρεγμένων και αθώων πολιτών. Δεν τις αξίζει αυτή η κατάντια. Ο Δήμος θα πρέπει να αντιδράσει. Οι πολίτες δεν πρέπει να το δεχθούν. Είναι μια μοναδική ευκαιρία το νησί μας να ακουστεί στην οικουμένη. Να μιλήσουμε για την προσφυγιά. Είναι μια μοναδική ευκαιρία να υψώσουμε την αντίθεση μας σε φυλακές αθώων. Και να πούμε ΝΑΙ θα τους περιθάλψουμε σε ανοικτά κέντρα, στα ξενοδοχεία και στα σπίτια μας ΑΛΛΑ όσους μπορούμε και μας αναλογούν. Δηλαδή χίλιους ανθρώπους σε ανθρώπινες συνθήκες σε ανοικτούς χώρους με ανθρώπινες υπηρεσίες και συμπεριφορές. Θα τους βρούμε σχολεία. Θα τους δώσουμε δουλειές. Άλλωστε πάνω από 7 χιλιάδες μετανάστες εργάζονται στην Κω νόμιμα και παράνομα.

 15. Δεν μπορεί το νησί να ελέγξει οποιαδήποτε δομή κλειστή πάνω απο 200 - 300

  Και εδώ συζητάνε για 2000+. Όταν σε ένα χώρο, μαζεύονται εθνότητες διαφορετικές, κόσμος κάθε καρυδιάς καρύδι, άγνωστος, αγανακτισμένος και απελπισμένος, η κατάσταση θα πάρει τρελές διαστάσεις.
  Ο στρατός θα πρέπει να αυξήσει την παρουσία του, όσο αυτό είναι εφικτό. Στην Μόρια τις προάλλες πήραν φωτιά και δεν άφησαν ούτε την πυροσβεστική να πλησιάσει, αρά πως ακριβώς θα ελέγχεται η κατάσταση. Στο τέλος δε, κανένας δεν μπορεί να κλείνετε στην φυλακή δια βίου επειδή είπε να ψάξει ένα καλύτερο αύριο. Ποιο είναι το έγκλημά του? Αρα και με βάσει τα ανθρώπινα δικαιώματα, είτε θα πρέπει να επιστρέφονται άμεσα (πού όμως?) είτε κάποια στιγμή να ελευθερωθούν, έχοντας πολύ μίσος για ότι τους βρήκε στον εγκλεισμό τους. Όπως και να το κάνουμε χαμένοι για χαμένοι είμαστε. Δεν πρέπει να δεχθούμε να αυξηθεί ο πληθυσμός τους στο νησί, ώστε η κατάσταση να είναι όσο το δυνατό διαχειρίσιμη. Ο Περιφερειάρχης που τα έχει ανακατώσει όλα, χρόνια τώρα, ας βρεί τρόπο να σταματήσει την καταστροφή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.