Δύναμη Αλλαγής: ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ (ΟΥΤΡΕΧΤΗ) «Η Κως χάθηκε σε ένα τραπεζάκι 50 εκατοστών»

7
1727

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ (ΟΥΤΡΕΧΤΗ)

«Η Κως χάθηκε σε ένα τραπεζάκι 50 εκατοστών.»

 

Στη σημαντικότατη για την Κω τουριστική αγορά της Ολλανδίας, η παρουσία του  Δήμου στην έκθεση της Ουτρέχτης ήταν ανύπαρκτη ως ισχνή!!

 

Εξαφανισμένη, σε ένα μικρό τραπέζι 50 εκατοστών, ανάμεσα στα νησιά της Περιφέρειας (…) με δύο βέβαια εκπροσώπους του δήμου και πληρωμένη υπάλληλο να εξυπηρετεί τους επισκέπτες.

 

Ευτυχώς για την Κω η χρονιά μπαίνει με το δεξί αφού οι κρατήσεις από όλους τους Τουριστικούς οργανισμούς κινούνται σε διψήφια θετικά πρόσημα, ενώ η τάση της αγοράς δείχνει σαφή σημάδια ανόδου.

 

Το σημαντικότερο όμως που αποκόμισε ο εκπρόσωπος της Δύναμης Αλλαγής Κως 2023 και πρώην αντιδήμαρχος τουρισμού κ.  Ηλίας Σιφάκης από την  Ουτρέχτη είναι η διαπίστωση ότι η Κως, όσον αφορά στον τουρισμό, μέχρι σήμερα, είναι εκτός χάρτη  μεταναστευτικών ροών.

 

Αυτό εισπράττει και επιβεβαιώνει  η Διευθύντρια του τοπικού γραφείου του ΕΟΤ στις κάτω χώρες και πολύ καλή φίλη της Κω, κ. Ελένη Σκαρβέλη. «Μέχρι τώρα κανείς δεν ρωτά πια για την Κω όσον αφορά το μεταναστευτικό παρά μόνο για την Λέσβο, την Χίο και την Σάμο» δηλώνει η ίδια.

Και η θέση της αυτή είναι απάντηση σε αυτούς που αμφισβήτησαν ή αμφισβητούν την προσπάθεια της δημοτικής αρχής Κυρίτση και του αντιδημάρχου κ. Σιφάκη, να βγει η Κως από την εικόνα των Ευρωπαίων επισκεπτών μας ως νησί με hotspot και να διασφαλιστεί ο τουριστικός προορισμός.

 

Άλλωστε οι πολίτες αλλά και οι επιχειρηματίες του τουρισμού στην Κω γνωρίζουν ότι οι μόνοι που πάλεψαν ενάντια στο hotspot, έδωσαν  σκληρή και μεγάλη μάχη αποκατάστασης της τουριστικής εικόνας του νησιού μας με απόλυτη επιτυχία, είναι ο Γ. Κυρίτσης και οι συνεργάτες του.

 

Τα αποτελέσματα είναι ορατά στους αριθμούς των επισκεπτών, τόσο των τελευταίων ετών, όσο και στις προκρατήσεις για το 2020.

 

Ευθύνη αλλά και μόνη εργασία της σημερινής δημοτικής αρχής, είναι να προσπαθήσει στο ελάχιστο για να διατηρηθεί αυτή η πολύ θετική τάση της αγοράς και να μην έχουμε εκπλήξεις στην αρχή της τουριστικής περιόδου.

 

Αυτά τα λίγα και απλά πράγματα έχει να κάνει…

 

Αυτό όμως δε γίνεται με την αποστολή  στην έκθεση του υπεύθυνου τουρισμού κ. Μανιά συνοδευόμενου από την  υπεύθυνη της πρόνοιας κ. Κανταρζή, μία μέρα μετά την έναρξη της έκθεσης, όταν ουσιαστικά όλοι οι σημαντικοί εκπρόσωποι Τουριστικών οργανισμών έχουν ήδη φύγει.

 

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι το μόνο που κατάφερε ο Πρόεδρος της Τουριστικής επιτροπής ήταν να πάρει μια μικρή συνέντευξη του 1 λεπτού από την διευθύντρια του ΕΟΤ στην Ολλανδία.

 

Είμαστε περίεργοι να ακούσουμε τι θα πει η Δημοτική Αρχή για την έκθεση καθώς η παρουσία της εξαντλήθηκε  μόνο στη διανομή φυλλαδίων που δημιούργησε και παρήγαγε η δημοτική αρχή του Γιώργου Κυρίτση.

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η Κως βγήκε από το χάρτη του μεταναστευτικού γιατί φτιάχτηκε το hot spot και μάζεψε τους μετανάστες από το δρόμο και τη παραλία που τους είχε αφήσει ο Κυριτσης. Αν δεν είχε φτιαχτεί το hot spot τι εικόνες θα στέλναμε στο εξωτερικό; σαν αυτές του 2015 που βρωμαγε η Κως σ..ατιλα; που τους έκλεισε τις τουαλέτες και οι άνθρωποι έκαναν την ανάγκη τους στο δρόμο; Άντε πια θέατρο σκιωνάκια που μάθατε ένα παραμύθι και δεν ξέρετε τι λετε

  2. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΛΑΘ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΡΑΒΑ, ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΡΩΤΑΝΕ ΡΕΖΙΛΙ , ΛΥΠΑΜΑΙ , ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ….ΜΟΝΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ.

  3. Εντάξει ας ευλογήσουμε τα γένια μας που είμαστε εκτός λαθρομεταναστευτικού χάρτη αλλά ας μην ξεχνάμε ότι παίζει ρόλο η απόσταση μεταξύ Κω και Τουρκίας που είναι σαφέστατα μεγαλύτερη από τη Χίο και τη Λέσβο και ότι απέναντι από την Κω βρίσκεται η Μύκονος της Τουρκίας και οι αρχές δεν τους θέλουν τους λαθρομετανάστες να σεργιανάνε όλη μέρα στους δρόμους όπως γίνεται σε μας. Κατά τα άλλα πληροφορίες λένε ότι έχουμε γύρω στους 6000 αυτή τη στιγμή στην Κω.

  4. Συνήθως τα μαύρα ταμεία των Δήμων τραμπουκώνουν τους προϊσταμένους των γραφείων του ΕΟΤ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ