Σμ. Παρισίδη (Δύναμη Αλλαγής) για πρόταση Μ. Κόνσολα: Δεν είμαστε βέβαιοι αν αντιλαμβάνονται όλοι την ανάγκη αυτής της συνεργασίας…

9
1121

Κύριε Υπουργέ

Κύριε Γενικέ Γραμματέα

 

Ως εκπρόσωπος της παράταξης Δύναμη Αλλαγής-ΚΩΣ 2023 , σας καλωσορίζω στην Κω.

Άκουσα με προσοχή την πρόταση που κατέθεσε ο κ.Κόνσολας.

Η υλοποίηση της όμως απαιτεί συνέργειες, απαιτεί συνεργασία πρώτα σε τοπικό επίπεδο και στη συνέχεια με την περιφέρεια και την κεντρική κυβέρνηση.

Δεν είμαστε βέβαιοι αν αντιλαμβάνονται όλοι την ανάγκη αυτής της συνεργασίας, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσει αυτό το σχέδιο.

Η δημοτική αρχή του Γιώργου Κυρίτση το προηγούμενο διάστημα προχώρησε στις πρώτες κινήσεις για την ανάδειξη της Ιπποκρατικής ταυτότητας της Κω.

Σε αυτές εντάσσονται η συμφωνία ανάμεσα το Δήμο της Κω και τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας για την τουριστική προβολή της Κω αλλά και την προβολή της Ιπποκρατικής ιδέας στην Κίνα, που  υπογράφηκε στις 9 Μαΐου του 2018 στην Αθήνα από το Δήμαρχο Κω κ.Γιώργο Κυρίτση και τον Αντιπρόεδρο της Κινεζικής κυβέρνησης κ.Cai Qi.

Η συμφωνία περιελάμβανε   την παραγωγή ντοκυμαντέρ που θα προβάλλει την Κω ως τουριστικό προορισμό στην Κίνα αλλά και την Ιπποκρατική Ιδέα.

Τον περασμένο Μάιο μάλιστα σε συνάντηση του Δημάρχου κ.Κυρίτση με κινεζική αντιπροσωπεία στην Κω, αποφασίστηκε η διεξαγωγή του πρώτου Ελληνοκινεζικού Ιατρικού Συνεδρίου στην Κω.

Προωθήθηκαν επίσης  νέες συνεργασίες με Πανεπιστήμια και Ιατρικές Σχολές του εξωτερικού, στην Ευρώπη, την Ασία τη Βραζιλία και απανταχού του κόσμου, ενώ κλώνοι από τον Πλάτανο του Ιπποκράτη φυτεύτηκαν και σε άλλες ιατρικές σχολές χωρών του εξωτερικού, προβάλλοντας το νησί και την Ιπποκρατική κληρονομιά.

Το 2ο Διεθνές Συνέδριο για τον Τουρισμό Υγείας που έγινε τον Ιούνιο του 2018 στο νησί μας, με συνδιοργανωτές το Δήμο Κω και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας είχε την ίδια στόχευση.

Όλες αυτές οι προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν και να προχωρήσουν.

Θεωρούμε ότι θα πρέπει επίσης να προχωρήσουν και πρωτοποριακές ιδέες  όπως ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός , με πρωτοβουλία του  Δήμου,  για τη δημιουργία ενός αναθηματικού τοίχου , μια στήλης, όπου θα αναγράφονται τα ονόματα όλων των ιατρών που έρχονται στην Κω και δίνουν τον Όρκο του Ιπποκράτη (στη συγκεκριμένη ημερομηνία) ώστε να τα βλέπουν αργότερα απόγονοι και συγγενείς τους.

Θα πρέπει επίσης να αναθεωρηθεί η οδηγία του ΕΟΦ που θέτει εμπόδια στη διοργάνωση ιατρικών και φαρμακευτικών συνεδρίων στην Κω, κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Μία ακατανόητη απόφαση που το μόνο που πέτυχε ήταν να στείλει τα συνέδρια στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου ή σε άλλες ανταγωνίστριες χώρες.

Το νησί του Ιπποκράτη θα πρέπει να έχει νέες και σύγχρονες δομές δημόσιας υγείας, θα πρέπει να έχει ισχυρή ταύτιση με την Ιπποκρατική Ιδέα, ταυτότητα που θα αντανακλά σε αυτήν.

Μια ιδέα που πρέπει να την μετουσιώσουμε σε πράξη είναι η μετατροπή της Κω σε νησί-πρότυπο για τα άτομα με αναπηρία και κινητικές δυσκολίες. Με υποδομές και έργα βελτίωσης της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία και κινητικά προβλήματα.

Το νησί του Ιπποκράτη, η ΚΩΣ, έχει έργα τέχνης, μνημεία που είναι μοναδικά και ασυναγώνιστα. Δικαιολογεί δικές μας ενέργειες, ώστε το Ασκληπιείο της Κω, να συμπεριληφθεί στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς υπό την προστασία της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Με ιδιαίτερη χαρά, διαπίστωσα πως αυτή η πρόταση σας βρίσκει απολύτως σύμφωνο καθώς το αναφέρατε εσείς ο ίδιος προ ολίγου στην τοποθέτηση σας κ. Υπουργέ.

Εφόσον λοιπόν μας βρίσκει όλους σύμφωνους, πρέπει να προχωρήσει με μελέτες και τεκμηρίωση.

Η παράταξη μας Δύναμη Αλλαγής -ΚΩΣ 2023 μιλάει πάντα με προτάσεις.

Για εμάς η συνεργασία δεν είναι σημαία ευκαιρίας. Πιστεύουμε σε αυτήν.

Η συνεργασία όμως απαιτεί ανοιχτούς ορίζοντες, προτάσεις και ιδέες.

Ο κ. Υπουργός κατάθεσε μια πρόταση που η υλοποίηση της εξαρτάται από όλους, προϋποθέτει συνεργασία και ενότητα.

Σμάρω Παρισίδη

Δημοτική Σύμβουλος Κω

Με τη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ-ΚΩΣ 2023

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σιγα ρε σμαραγδη . μας δουλευεις; ο αρχηγος σου ειναι γνωστος στο πανελληνιο σαν ο αλαζονας ο καβγατζης ο συγκρουσιακος τυπος. Τσακωθηκε με ολους και απομονωσε το νησι. Μονο για συνεργασια δεν ειχε διαθεση. Συγκρουσεις αραχτες κρουαζιερες και αλλα πολλα καμωματα. που γνωριζεις καλα. Μην εκτιθεσαι λοιπον για καποιον που δεν αξιζει.

  2. ΣΜΑΡΑΓΔΗ ΣΟΥΤΑΓΡΑΨΕ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΣ. ΓΙΑ ΠΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑ. ΕΔΩ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ. ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΠΑΕΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ… ΜΗΝ ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ ΣΜΑΡΑΓΔΗ ΜΟΥ….ΔΕ ΜΙΛΑΝΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ.

  3. ποιά απομόνωση;;; στο Κατάρ, στη Βραζιλία και στην Κίνα, είμαστε νούμερα.

  4. Αλαζονας με τους τεμπεληδες…..ειρωνας με τους συμεροντολογους…συγκρουσεις με τους ρουφιανους…και πολυ καλα εκανε..και μπραβο του…….τωρα ησυχαστε….τα καταφερατε……καντε οτι θελετε…θα σας χαιδευουν και τα αυτια…Μπραβο Σμαραγδη!

  5. Μην μιλάτε για συνεργασια, μην χρησιμοποιείς την λέξη συνεργασια, είστε στο περιθώριο κατ επιλογή των πολιτών και δική σας. Σας βλεπουμε και στα δημοτικά συμβούλια. Άστε τα σάλια

  6. Κα Παρισίδη. Είστε δυναμική γυναίκα με τσαγανό και γνώσεις. Το άσχημο είναι ότι ο πρόεδρος της παράταξής σας δεν είναι «οπαδός» της συνεργασίας. Είναι μια λέξη που δύστυχος δεν υπήρχε ούτε πρόκειται να υπάρξει στο λεξιλόγιο του. Αυτό το ξέρουμε πολλοί. Μην κρυβόμαστε. Του μιλάς, «ακούει» αλλά στην τελική θα γίνει το δικό του. Επίσης δεν είναι τυχαίο που αναφορές στο όνομά του είναι πολλαπλές στον λόγο του καθενός στην παράταξη σας. Είναι γραμμή αυτή;;; Ανοίξτε τα μάτια σας. Μπορείτε!!!

  7. Κα Παρισίδη. Είστε δυναμική γυναίκα με τσαγανό και γνώσεις. Το άσχημο είναι ότι ο πρόεδρος της παράταξής σας δεν είναι «οπαδός» της συνεργασίας. Είναι μια λέξη που δύστυχος δεν υπήρχε ούτε πρόκειται να υπάρξει στο λεξιλόγιο του. Αυτό το ξέρουμε πολλοί. Μην κρυβόμαστε. Του μιλάς, «ακούει» αλλά στην τελική θα γίνει το δικό του. Επίσης δεν είναι τυχαίο που αναφορές στο όνομά του είναι πολλαπλές στον λόγο του καθενός στην παράταξη σας. Είναι γραμμή αυτή;;; Ανοίξτε τα μάτια σας. Μπορείτε!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ