Ν.Μ (για το χθεσινό ΔΣ): ‘’Κακομαθημένα! Ματαιόδοξα! Ανόητα παιδιά! Όλοι τους! Να σοβαρευτούν! Αλλιώς θα αποδειχθούν και μοιραίοι!

23
1492

Θεμα:’Κακομαθημένα! Ματαιόδοξα! Ανόητα παιδιά! Όλοι τους!

Να σοβαρευτούν!  Αλλιώς θα αποδειχθούν και μοιραίοι!

(σχόλιο για το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Κω)
Α. –Είδατε χθες τι έγινε στο δημοτικό συμβούλιο;
–Όχι! αλλά φαντάζομαι μια από τα ίδια! Όσο ποιο οξυμένες γίνονται οι προσωπικές αντεγκλήσεις στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου μεταξύ της νυν και της πρώην δημοτικής αρχής, τόσο καλύτερα καλύπτεται η πολιτική φτώχεια του πιο σπουδαίου τοπικού δημοκρατικού θεσμού!
— Εντάξει, αλλά νομίζω ότι πρέπει να το δείτε!
–Διαβάζουμε και ακούμε στον ηλεκτρονικό τύπο το συμβάν. Απογοήτευση, θλίψη, απόρριψη.
Ας ταξιδέψουμε στον χρόνο!  Δεν θα τα βάλουμε με τον Νικηταρά και τον Κυρίτση αν δούμε ότι ιστορικά αυτά που ζούμε έχουν συμβεί και σε άλλους τόπους και σε άλλες εποχές. Σε μικρότερες ή μεγαλύτερες διαστάσεις. Τα αποτελέσματα είχαν πάντοτε  από κακές έως καταστροφικές συνέπειες.
Β. Διαβάζουμε το μυθιστόρημα: ‘’ εμβατήριο Ραντέτσκυ’’ του Roth Josepf που περιγράφει την ζωή την περίοδο της πάλαι ποτέ Αυστροουγγρικής  αυτοκρατορίας, μέχρις ότου ξεσπάσει η θύελλα του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Θα γκρεμιστεί όχι μόνο η οικογένειά του τελευταίου αυτοκράτορα και η παρηκμασμένη τάξη των ευγενών, αλλά ολόκληρη την πολυεθνική αυτοκρατορία θα διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη.
Ο Φραγκίσκος Ιωσήφ αντιλαμβάνεται την έκπτωση και τον εκφυλισμό του κράτους και των θεσμών του. Φοβάται. Περιοδεύει  τα σύνορα της χώρας προσπαθώντας να τονώσει το συλλογικό φρόνημα για να σώσει την αυτοκρατορία! Μένει με τον στρατό του, συμμετέχει στις ασκήσεις του,  κοιμάται στο μέτωπο σε σκηνές με τους στρατιώτες του! Βλέπει και ακούει πολλά, δείχνοντας ευγένεια και κατανόηση! Για πρώτη φορά βλέπει ψύλλους στο ράντζο του. Δεν το λέει σε κανένα! Γιατί είναι αυτοκράτορας! Και οι αυτοκράτορες δεν μιλούν για τέτοια πράγματα ιδίως σε δύσκολες εποχές! Παρακολουθεί τις σχέσεις ανταγωνισμού, αλληλο-υπονόμευσης και αλληλο-εξόντωσης μεταξύ των στρατηγών του. Κρατάει το μυαλό και την ψυχή του ήρεμη παρατηρώντας τους ηγέτες του κράτους του να αλληλο-υβρίζονται. Δεν επεμβαίνει και δεν τιμωρεί. Μονολογεί:. ‘’Κακομαθημένα! Ματαιόδοξα! Ανόητα παιδιά! Όλοι τους’’!
Το μοιραίο τέλος ήρθε πολύ σύντομα.

Γ. Ο ισχυρός Δήμος πρότυπο δεν στέκει πια στα πόδια του. Ακόμη και το Δημαρχείο μας είναι ένα παλιό ιταλικό κτήριο του 1930! Ασυντήρητο και άβαφο για πάνω από μια 30-ετία. Η κοινωνία μας υποφέρει. Που να κοιτάξεις και να μην αντιληφθείς με πίκρα ότι ο τόπος μας είναι αφημένος, παρατημένος, γερασμένος.

— Περνώντας από το δημοτικό λατομείο στις Κοκκινόγιες, βλέπουμε ανάγλυφο το μέλλον του νησιού. Αυτό το μονοπωλιακό εργοστάσιο σε μια χρυσή εποχή ανοικοδόμησης, δεν έκανε καμιά χρονιά φορολογική δήλωση! Δεν απέδωσε ούτε μια δραχμή στο δημόσιο τα 20 χρόνια εκμετάλλευσης του! Δεν έγινε αποκατάσταση του τοπίου όταν έκλεισε, όπως είχε καταστατικά και νομικά δεσμευτεί ο Δήμος μας. Δεν πλήρωσε κανείς για το οικονομικό και οικολογικό σκάνδαλο της ΔΕΥΑΥΚ!

—Χθες συζητούσαν στο Δημ. Συμβ. για την χωροθέτηση λέει, του νέου νοσοκομείου! Είναι να γελάς! Και να κλαίς! Η χωροθέτηση μας έλειπε!!!

—Το χωροταξικό σχέδιο του νησιού, αρχές του 1990 χρηματοδοτήθηκε από το τότε ΕΣΠΑ (ΚΠΣ). Εκεί  προβλεπόταν η χωροθέτηση όλων των βασικών υποδομών του νησιού μας! Ανάμεσα τους και το νοσοκομείο Κω. Ήταν η μελέτη Δοξιάδη, η οποία ξεδοντιάστηκε, υπονομεύτηκε, θάφτηκε και τελικά τέθηκε  στα αζήτητα της τοπικής ιστορίας με αποκλειστική ευθύνη του καταστροφικού τοπικού κράτους του ΠΑΣΟΚ. Τα απομεινάρια του λογομαχούσαν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο βγάζοντας συγκεκαλυμμένα τα άπλυτα τους! Το ίδιο τοπικό κράτος, όχι πλέον ως μηχανισμός εξουσίας που έχει διαλυθεί, αλλά ως τρόπος σκέψης και πολιτικής παρέμβασης εξακολουθεί να κυβερνά το νησί μας και του οποίου οι αμαρτίες ταλαιπωρούν ακόμη την κοινωνία μας! Όπως λέει ο ποιητής: ‘’βλάπτουν και οι δυο τους την Συρία εξ ίσου’’. Τόσο ο κ. Κυρίτσης όσο και ο νεώτερος  κ. Νικηταράς ήταν στελέχη και παιδιά του ίδιου σωλήνα! Προκαλούν απέχθεια ανασκαλεύοντας το θλιβερό παρελθόν λέγοντας πως νιώθουν και …περήφανοι!

‘’Κακομαθημένα! Ματαιόδοξα! Ανόητα παιδιά! Όλοι τους!

Να σοβαρευτούν.  Αλλιώς θα αποδειχθούν και μοιραίοι.

Ν. Μυλωνάς

23 ΣΧΟΛΙΑ

  1. …..Αστους παιδακι μου!!
    Περναω ομορφα οταν παρακολουθω το δημοτικο συμβουλιο 😂

  2. Νικολα μπορει ιδεολογικα να εχουμε διαφορετικη αποψη,ομως το Δημοτικο Συμβουλιο του νησιου,χρειαζεται φωνες,σαν την δικια σου.Και οχι παρουσιες-αφωνες γλαστρες.

  3. Αλλά κι αλλά της Παρασκευής το γαλα κύριε Μυλωνά….ότι θυμάσαι χαίρεσαι !!!
    Υπήρξες και συ μέλος των δημοτικών παρατάξεων που κυβέρνησαν το νησί.
    Όλοι έχετε ευθύνη και εσυ βεβαίως…
    Να πάτε όλοι σπίτια σας και να μην κάνετε κριτική ,δε σας επιτρέπεται…αρκετά!!!!
    Αφήστε το νησί στους νέους και πάτε για ξεκούραση…ατε να δούμε βραδιάτικο…

  4. ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ 125% !!! .ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ!ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΗΤΑΝ ΤΟ 2014 3.500.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΕΙΝΑΙ 8.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 125%!! ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΕΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.ΜΟΝΟ ΜΟΝΟ Η ΜΑΣΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟ!!!!ΑΓΑΛΜΑΤΑ!!ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ!!ΠΛΑΤΕΙΕΣ!!εργα απερχομενου ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ, ΑΒΙΚΩ,ΑΜΙΑΝΤΟΣ, LIDL,TUI ,τρενακια, πλατειες ,αγαλματα , συντριβανια,χωραφια σε συγγενη προεδρου, κλιματιστικα,αιθουσες προκατ, 2 φορες δημαρχος αρκετη ζημια εκανες στο νησι.ο απερχομενος ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ INCLUSIVE.

    • Ειμαι σιγουρος οτι καπου το εχεις γραμμενο και το κανεις Copy- Paste οταν βλεπεις Κυριτση Ή Μυλωνα

  5. ΕΡΓΑ ΚΥΡΙΤΣΗ ΚΑΙ ΜΥΛΩΝΑ. εδωσαν 1.000.000 ευρω απο τα ταμεια του δημου σε μεγαλοξενοδοχο

    για τα ερειπια πισω απο την δεη!!!!!!

  6. Δεν κάνουν τόπο στα νιάτα και ήθελαν μια καρέκλα να κάτσουν… ελα θυμήσου, όταν διέλυσες την Συμπαράταξη ελπίδας και συμμάχησες με τον ακατανομαστο…..ελα Νίκο θυμίσου σε παρακαλώ …..τοτε είχαμε μια ελπίδα και την εσβησες για να κανείς τι; Να παρεις χαμπάρι μετά απο δυο χρονια και να κλαις μοναχός σου με μαύρο δάκρυ
    Τοτε ηταν και που ξοφλήσει ο πολιτικός σου λόγος και κανένας δεν σε ακούει πια.
    Ντρέπομαι απο τοτε….., αλλα πλέον ειναι εξοργιστικό να συνεχίζεις με μεγαλοστομίες και ρομαντισμούς να μας αναλύεις εσυ τα πράγματα ….. μυαλό κουκούτσι Νικόλα μυαλό κουκούτσι
    ΑΤΕ πάλι με σύγχυσες

  7. Νικολακι δε μας ταλες καλα. Εσυ δεν κατεβηκες μαυτους τους ελεεινους που ρημαξαν το νησι; εσυ δεν ησουν μαυτον που καθε δημοτικο συμβουλιο το τιναζει στον αερα;. Ζητα και μια συγνωμη γιαυτο το εγκληματικο λαθος σου. Σαν ανοητο παιδι φερθηκες.

  8. Συμπαραταξη ελπιδας ξεπουλημα ελπιδας. Καρεκλοκενταυροι...

    Νικολακι μας ελειψες. Να βγαινεις καπου καπου να μας κανεις να γελαμε. Να μας θυμιζεις το ξεπουλημα της συμπαραταξης ελπιδας στον ξ….

  9. Νικολακι μου χωρις τη δικη σου παρεμβαση δε μπορω να ζησω. Σεχω αναγκη πιστεψεμε. Να βγαινεις πιο συχνα.

  10. Μόνο ντροπή για αυτή την εικόνα του δημοτικού συμβουλίου! Αίσχος κύριοι κ κυριες! Αίσχος

  11. Μυλωνά ευθυνεσαι και εσύ γιατί βοήθησες τον Κυρίτση να γίνει δήμαρχος.Ο Νικηταρας και οι συνεργάτες του δεν απαντάνε στις προσβολές της δύναμης αλλαγής γιατι έχουν ήθος και αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να προσφέρουν στην κοινωνία και το έχουν αποδείξει από τις πρώτες μέρες τις θητείας τους.Μπορουσε και ο Δήμαρχος της Κω να του απαντήσει αλλά τα προσωπικά του καθένα δεν ενδιαφέρουν και ιδιαίτερα του Κυρίτση.Ας κοιτάξει το πρόσωπο του στον καθρέφτη ο Κυρίτσης και μετά να μιλάει.

  12. Κακομαθημένα! Ματαιόδοξα! Ανόητα παιδιά! Όλοι τους!

    Μα πρώτος από όλους εσύ.
    Που διέλυσες έτσι απλά μια παράταξη, που ποδοπάτησες έτσι απλά την συμπαράταξη , που πούλησες έτσι απλά την ελπίδα .
    Για σένα τα λέω Νικολάκη που τα διαλυσεs ολά

  13. Όλοι οι πολιτικοί, έχετε γνωθει σε αυτόν… Είναι ένα βήμα να πάτε μπροστά,… Και να πάει η Κως.. Γιατί τόσα χρόνια ΕΞΑΙΤΕΙΑΣ εσάς δεν πάει μπροστά

  14. Μακάρι όση είναι η αγάπη σας για την μπλα μπλα ρητορική, σας

    Να ήταν και η αγάπη σας για την Κω.. Είστε απλά πολικαντηδες, χωρίς ουσια,..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ