Συνάντηση Δημάρχου για το ΕΕΕΕΚω (ΦΩΤΟ)

18
647

Τον Δήμαρχο Θεοδόση Νικηταρά επισκέφτηκαν, την Τρίτη, οι γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κω, που λειτουργεί στο πρώην κτίριο του Δημοτικού Σχολείου στο Πλατάνι.

Στην συνάντηση συζήτησαν το οξύτατο πρόβλημα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια και αφορά στην επαρκή και ποιοτική στέγασή του, με τρόπο που να καλύπτει τις ανάγκες σωστής εκπαίδευσης των μαθητών του.

Συζητήθηκαν επίσης τα προβλήματα που προκύπτουν για την απασχόληση και διαβίωση των μαθητών μετά την ολοκλήρωση του σχολείου.

Ο Δήμαρχος Κω δήλωσε στους γονείς ότι η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει με ευαισθησία τα προβλήματα του σχολείου και τους ενημέρωσε ότι αυτή την περίοδο οι υπηρεσίες του Δήμου, σε συνεργασία με τα στελέχη της δημοτικής αρχής, συντάσσουν το κτιριολογικό πρόγραμμα για το σύνολο του νησιού, όπου εμφανίζονται μεγάλες ανάγκες, στο οποίο θα ενταχθεί ο σχεδιασμός και για το ΕΕΕΕ Κω.

 

Γραφείο Τύπου

18 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ποια τελευταία χρόνια λειτουργειας του λέτε , δυο χρόνια λειτουργειας έχει μπήκε στο τρίτο . Και δεν αναφέρετε ποια δημοτική αρχή το λειτούργησε , πείτε το …. η δύναμη αλλαγής του Γιώργου Κυριτση και αυτό και το ειδικό νηπιαγωγιο..

  • ΒΡΕ ΤΡΙΏΦΛΟΡΟΙ λαϊκιστές, οι πονεμένοι ήρθαν για τα προβλήματα, όχι για να βγάλουν φωτογραφίες...

   Άλλο ένα έργο Κυρίτση που οι ΑΝΊΚΑΝΟΙ το άφησαν στην μοίρα τους…. Τώρα θα αρχίσει να τάζει….

  • Ας το καλό σου ! Πολύ με συγκίνησες…..Τι ακριβώς έκανε η Δύναμη σας ?
   Έτσι ήταν το σχολείο όταν το παραδώσατε στα παιδιά ΑΜΕΑ. Η Διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ μαζί με την στήριξη της οικογένειας της ανέλαβε την καθαριότητα του Σχολείου μέσα έξω μέχρι και τις τουαλέτες για να μπορέσει να ξεκινήσει το ΕΕΕΕΚ και το Ειδικό Δημοτικό .

   https://www.google.com/maps/@36.8816583,27.2734107,3a,75y,39.78h,91.81t/am=t/data=!3m9!1e1!3m7!1swkW3nOYE0ugCCF4viKoeNw!2e0!7i13312!8i6656!9m2!1b1!2i24

 2. Οι μικροτητα σας, κύριοι της Δημοτικής Αρχής δεν έχει όρια, εκθετε και τους επισκέπτες σας με αυτά που γράφετε!!!

  • ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ …… ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΟΥΜΕ.ΠΙΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙς;ΟΤΙ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΡΠΑΞΕΙ Ο …..ΤΟΥς ΜΗΠΩς ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΟΥΝΕ.ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΝΑΛΕς ΝΑ ΟΥΜΕ.

  • Μπετόβλακα,ρεζίλι του ντουνιά,κάνε καμιά άλλη δουλειά απ το να ρυπαίνεις το φόρουμ

   Δεν ζωντανεύουν οι νεκροί…έχεις πλαντάξει..ας σου αλλάξει συνταγή ο επιβλέπων που ,μάλλον είναι ίδιος με του Θεού σου.Κολλητήρι.

 3. Αγαπητή μου Κυρία σοβαρέψου ! !!! Κάθε φορά που μιλάς ή γράφεις καίγεσαι !!! Πράγματι από το 2005 μέχρι το 2017 πέρασαν 12 χρόνια για να ξυπνήσετε και να μάθετε για την υποχρεωτική εκπαίδευση των ΑΜΕΑ. Αλλά σε όλα τα θέματα φθάνατε πάντα με καθυστέρηση.Να πούμε στον κόσμο που διαβάζει το άρθρο, ότι :Το ΕΕΕΕΚ είναι ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ όπου φοιτούν παιδιά ΑΜΕΑ και παιδιά με Μαθησιακές δυσκολίες . Αυτή την στιγμή συστεγάζεται με το Ειδικό Δημοτικό στο Πλατάνι Το 2017 διορίζονται για πρώτη φορά εκπαιδευτικοί για το ΕΕΕΕΚ ΚΩ .Οι εκπαιδευτικοί έφθασαν στο νησί, βρήκαν μαθητές, αλλά δεν βρήκαν σχολείο !!!! Σήμερα τα παιδιά κάνουν μάθημα σε 5 λυόμενα και χρειάζονται 12 αίθουσες ! Για τον εξοπλισμό του σχολείου τον κλιματισμό τα σκέπαστρα και την διαμόρφωση του προαύλιου χώρου και των δύο δομών δεν φροντίσατε.! Με όλες αυτές τις ελλείψεις είναι δυνατόν να σας ξεχάσουμε ?ΕΝνΟΕΙΤΕ ΠΩΣ ΟΧΙ. ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ! ΕΧΕΤΕ ΜΕΙΝΕΙ ΑΞΕΧΑΣΤΟΙ !!!

 4. Οι προηγούμενες Δημοτικές αρχές , μαζί και η Δημοτική Αρχή του Κυρίτση , φρόντισαν να στεγάσουν Το ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΩ , Σχολείο ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ με 15 παιδιά ΑΜΕΑ στο ΣΒΟΥΡΕΝΕΙΟ . Εκεί, μαζί με τα παιδιά που πηγαίνουν στο ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΉΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΜΕΑ ήταν στριμωγμένα και τα παιδιά του Ειδικού Δημοτικού , από το 2005 μέχρι το 2017, δηλαδή επί 12 χρόνια, μέσα σε δύο αντί για οκτώ αίθουσες. !!! Στο Πλατάνι το κτίριο είναι ακατάλληλο για ΑμεΑ . O προαύλιος χώρος είναι μικρός δεν έχει διαμορφωθεί . Η κουζίνα στην οποία τρώνε τα παιδιά είναι μία λυόμενη αίθουσα 6 x 2,5 τμ (ένα ISOBOX) δημιούργημα και αυτό της Δημοτικής Αρχής Κυρίτση ! Ζήτημα να χωράει δύο αναπηρικά αμαξίδια !Τα Σχολεία για ΑΜΕΑ χρειάζονται αίθουσες για Ειδική Αγωγή όχι αποθήκες ! Και να σκεφτεί κανείς ότι οι γονείς ζητούν το σχολείο να γίνει ολοήμερο ! Ολα αφημένα στην μοίρα τους! Έχουμε τα προβλήματα με τα παιδιά μας στο σπίτι . Πάμε τα παιδιά στο σχολείο και οι ανεύθυνοι μας δημιουργούν περισσότερα ! Από που να πιάσει η Νέα (η κάθε νέα ) Δημοτική Αρχή και που να τελειώσει !!

  • ΡΕ ΓΛΥΦΤΕς ΤΡΟΛ ΑΦΗΣΑΤΕ ΤΟΝ ΨΙΤ ΠΟΥ ΣΑς ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΓΙΟ ΓΙΟ ΚΑΙ ΛΕΤΕ ΑΛΛΕς ΑΡΛΟΥΜΠΕς.ΝΙΚΗΤΑΡΑ ΜΑΖΕΨΕ ΤΟΥς ΚΑΠΕΛΟΝΟΥΝ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΡΕ ΤΙ ΠΛΗΡΟΝΟΥΜΕ ΝΑ ΟΥΜΕ.

 5. Το Ειδικό Νηπιαγωγείο είναι έργο της Δημοτικής Αρχής Κυρίτση στεγάζεται δίπλα στο ΣΒΟΥΡΕΝΕΙΟ σε «ένα κτίριο πολυτελείας» ! Σε δύο προκατ -ISO-BOX !!! 20 τμ η κάθε μία χωρίς τίποτα άλλο μέσα. Μόνο μισή μοκέτα για να μην κάθονται τα παιδιά στα πλακάκια και 5 μικρά πλαστικά καρεκλάκια για μικρούς και μεγάλους ! Γραφείο και τουαλέτα εκπαιδευτικών δεν υπάρχει. Κουζίνα – τραπεζαρία να τρώνε τα παιδιά δεν υπάρχει !…. Επίσης υπάρχει μόνο μία τουαλέτα για παιδιά και δασκάλους. Σ΄αυτό μάλιστα η Δημοτική Αρχή Κυρίτση ξόδεψε 15000 ευρώ ενώ παρουσίασε έξοδα 35000 ευρώ !! Παρέλειψα να πω ότι η κυρία Μακρυγιάννη είχε διοριστεί στο Ειδικό Νηπιαγωγείο τον Σεπτέμβριο του 2018. Όταν ήρθε όμως στην Κω δεν βρήκε σχολείο- ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ» Γι΄αυτό έτρεξε ο Μανώλης ο Ζερβός (με έννέα μήνες καθυστέρηση) , τον Μάιο του 2019, ενόψει εκλογών να δημιουργήσει και παραδώσει άλλο ένα θαυμάσιο έργο. Έτσι το καλυβάκι δίπλα στο ΣΒΟΥΡΕΝΕΙΟ το βάπτισε ΣΧΟΛΕΙΟ – Ειδικό Νηπιαγωγείο ! Είναι πράγματι ένα καύχημα ! Μην συγκινηθεί κανείς ! Δεν έχω μαντήλι να σας σκουπίσω τα δάκρυα !

  • Ποιοί πατούσαν τη μανιβέλα; Έτσι γινόταν και με άλλες δαπάνες από το δημοτικό χρήμα;

   • Τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής της τέως Δημοτικής Αρχής Κυρίτση να ρωτήσετε. Εκείνος ξέεεεεεερει !
    Τσιμέντο έριξε κάτω και πάνω εκεί τοποθέτησε μία αίθουσα προκατ των 20 τμ ,μπροστά ένα υπόστεγο και μέσα μία τουαλέτα. Μέσα δεν έβαλε τίποτα άλλο , ούτε κουρτίνες ούτε άλλο εξοπλισμό. Σας φαίνεται για 35000 όλο αυτό ? μην τρελαθούμε.
    Η επόμενη αίθουσα προκατ μπήκε αργότερα. Γι αυτό μίλησα για καλυβάκια

 6. Επιτέλους πείτε μία συγνώμη σ΄αυτούς τους ταλαιπωρημένους γονείς παιδιών ΑΜΕΑ και στους εκπαιδευτικούς

  Δεν γνωρίζουμε τι θα πράξει η τωρινή Δημοτική Αρχή. Η Δημοτική Αρχή της ΔΥΝΑΜΗΣ (ΑΛΛΑΓΗΣ) πάντως φάνηκε ΑΔΥΝΑΜΗ να στεγάσει τους μαθητές ΑΜΕΑ. Τους στέγασε σε καλύβες αντί σε Ειδικά διαμορφωμένα κτίρια . Βλέπε : Ειδικό Νηπιαγωγείο,Ειδικό Δημοτικό και ΕΕΕΕΚ. Και το δάκρυ κορόμηλο κάθε φορά που βρίσκονται σε εκδηλώσεις ΑΜΕΑ. Αλλού φαίνεται η Αναπηρία και αλλού τελικά υπάρχει !

 7. Ωραίο το νησί σας αλλά κρίμα που το μυαλό όλων είναι στο χρήμα !

  Πληροφορηθήκαμε ότι το 2015 οι γονείς μαθητών είχαν επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας και είχαν προσφύγει στον Συνήγορο του Πολίτη για να λειτουργήσει η Δομή. Το 2017, διορίζονται για πρώτη φορά εκπαιδευτικοί για το ΕΕΕΕΚ ΚΩ . Εμείς οι εκπαιδευτικοί φθάσαμε στο νησί, βρήκαμε εγγεγραμμένους μαθητές, αλλά δεν βρήκαμε σχολείο !!!! Το Υπουργείο Παιδείας δίνει εντολή να επιστρέψουν οι εκπαιδευτικοί πίσω και να τους διαθέσει το Υπουργείο σε άλλα σχολεία. Στην συνέχεια Οι γονείς ζητούν συνάντηση με τον εισαγγελέα να επιληφθεί του θέματος . Έτσι υποχρεώθηκε ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής και όλη η Δημοτική Αρχή , να δώσει κακήν κακώς τα κλειδιά ενός κτιρίου. Και έδωσαν τα κλειδιά του πρώην 7ου Δημοτικού στο Πλατάνι. Ενός κτιρίου ακατάλληλου για ΑΜΕΑ απ΄όλες τις απόψεις.

 8. Δεν μπορείτε να μιλάτε για τον κύριο Ζερβό , είμαι γονιός και έχω ζήσει από κοντά την προσπάθεια και την αγωνία του τουλάχιστον για το ένα σχολείο .

  • Ο γονιός ΑΜΕΑ θα πρέπει να στηρίζει το παιδί του και όχι τους πολιτικούς!

   1η ερώτηση : Είστε λοιπόν ευχαριστημένος σαν γονιός που τα παιδιά ΑΜΕΑ στεγάζονται σε λυόμενα ?
   2η ερώτηση : Συμφωνείτε ότι επειδή τα παιδιά είναι ΑΜΕΑ και κάποιοι τα θεώρησαν παιδιά κατώτερου Θεού θα πρέπει να εξακολουθούν να στεγάζονται σε απαράδεκτα κτίρια ?
   Αν η απάντηση σας είναι ΝΑΙ , τότε η ντροπή είναι δική σας. Διότι σαν γονιός θα πρέπει να ξέρετε ότι το παιδί σας έχει ίσα δικαιώματα με τα παιδιά όλων των σχολείων , αλλά το κυριότερο θα πρέπει να μάθετε να προστατεύετε το παιδί σας και να το υποστηρίζετε στην καθημερινότητα του. Η αδιαφορία σκοτώνει
   Δεν χρειάζονται λόγια …. Τα έργα μιλάνε από μόνα τους…..αυτά !

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.