Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Οι υγειονομικοί «σπάνε τη σιωπή» τους σε όλη την Ελλάδα & στην Κω

0
320

Κορονοϊός: Ζητούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μέτρα προστασίας.

«Σπάμε τη σιωπή μας, δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης για μέτρα προστασίας, για την υγεία του λαού» είναι το μήνυμα που στέλνει, το υγειονομικό προσωπικό του ΕΣΥ, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και την πανδημία για τον κορονοϊό.

Σωματεία και σύλλογοι εργαζομένων στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας σε όλη την Ελλάδα προχωρούν σήμερα σε πολύμορφες συμβολικές παρεμβάσεις, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Οι υγειονομικοί ζητούν:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
  • Επίταξη κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης, με ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συμβολικές κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν στα περισσότερα νοσοκομεία σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας και στα νησιά. Στην Αττική συμμετέχουν τα εξής νοσοκομεία: Θριάσιο, ΚΑΤ, Ευαγγελισμός, Αττικόν, η Σωτηρία, Αγία Όλγα, Γεννηματάς, ΓΝ Νίκαιας, ΨΝΑ Δαφνί και Δρομοκαΐτειο, Ασκληπιείο Βούλας, Μεταξά, Τζάνειο. Στη Θεσσαλονίκη το ΑΧΕΠΑ, το Θεαγένειο, το Παπαγεωργίου, το Ιπποκράτειο, ο Άγιος Δημήτριος, το ΨΝΘ. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις θα γίνουν σε Αγρίνιο, Λάρισα, Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Αίγιο, Πάτρα, Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Ηράκλειο, Καβάλα, Καρδίτσα, Κοζάνη, Κω, Λαμία, Λευκάδα, Λήμνο, Λέρο, Πάτμο, Λειψούς, Μυτιλήνη, Ναύπλιο, Ρόδο, Σάμο, Ικαρία, Τρίκαλα, Σέρρες, Χαλκίδα, Χανιά, Τρίπολη, Χίο.

Σκοπός της συμβολικής κινητοποίησης είναι «να ακουστεί η πραγματική και όχι η μισή αλήθεια, όπως φιλτράρεται μέσα από τα κυβερνητικά επιτελεία» έχει δηλώσει η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Αφροδίτη Ρέτζιου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ