Ε. Παπαχρήστου: Ο οικονομικά ισχυρός και εύρωστος Δήμος Κω μπορεί να στηρίξει με απαλλαγή από τέλη καθαριότητας, φωτισμού και κοινόχρηστων χώρων επιχειρήσεις και εργαζόμενους τη δύσκολη αυτή χρονιά

15
1166

‘’ Ο οικονομικά ισχυρός και εύρωστος Δήμος Κω μπορεί να στηρίξει με απαλλαγή από τέλη καθαριότητας, φωτισμού και κοινόχρηστων χώρων επιχειρήσεις και εργαζόμενους τη δύσκολη αυτή χρονιά.’’

 

Η δημοτική σύμβουλος της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ-Κως 2023 κ.Ευτέρπη Παπαχρήστου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

’ Ο Δήμος Κω είναι ένας οικονομικά ισχυρός και εύρωστος δήμος, μας είπε σήμερα ο κ.Νικηταράς.

Προφανώς δεν τον δημιούργησε η δική του διαχείριση των 8 μηνών αλλά είναι αποτέλεσμα ενός σχεδίου που εφαρμόστηκε τα πέντε προηγούμενα χρόνια από τη δημοτική αρχή της Δύναμης Αλλαγής.

Σήμερα προσπάθησε μέσα από μια συνέντευξη να παρουσιάσει τα μέτρα στήριξης που προτείνει για τις επιπτώσεις από τον κορωνοϊό.

Ουσιαστικά οι προτάσεις του για την αντιμετώπιση των συνεπειών στον τουρισμό, περιορίζονται σε αιτήματα προς την κυβέρνηση και γι’ αυτό δεν αξίζει σχολιασμού η συνέντευξη.

Επειδή όμως είναι οικονομικά ισχυρός ο Δήμος Κω, μπορεί να προχωρήσει στην απαλλαγή από τα τέλη καθαριότητας, φωτισμού και κοινόχρηστων χώρων όχι μόνο των επιχειρήσεων που διέκοψαν τη λειτουργία τους όπως είπε ο Αντιδήμαρχος κ. Χρυσόπουλος,  αλλά και των εποχικών επιχειρήσεων που θα πληγούν από την κρίση.

Το ίδιο πρέπει να ισχύσει και για τους εργαζόμενους.

Οφείλω όμως να αποκαταστήσω και μια ανακρίβεια που είπε ο κ.Χρυσόπουλος, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι για πρώτη φορά επί των ημερών του γίνονται ηλεκτρονικές πληρωμές στο Δήμο Κω.

Θα πρέπει να γνωρίζει και αν δεν το γνωρίζει να ρωτήσει την οικονομική υπηρεσία για να πληροφορηθεί ότι ηλεκτρονικές πληρωμές στο Δήμο Κω γίνονται από το 2015.

Επίσης από το Νοέμβριο του 2018, δημιουργήθηκε από το τμήμα πληροφοριακών συστημάτων του Δήμου, συγκεκριμένη ηλεκτρονική εφαρμογή με την οποία ο δημότης έχει τη δυνατότητα μέσα από το site του Δήμου :

1ον) Να πληρώσει τις βεβαιωμένες του οφειλές.

2ον) Να πληρώσει τις ρυθμισμένες του οφειλές.

3ον) Να εκτυπώσει τα στοιχεία της οφειλής (είδος οφειλής, ταυτότητα, κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής, κλπ).

4ον) Να προβάλει την καρτέλα του (πληρωμές, ρυθμισμένες οφειλές, δόσεις, διακανονισμοί, κλπ) και να έχει ο ίδιος ο δημότης εικόνα για όλες τις οικονομικές συναλλαγές του με το Δήμο.

Και αυτό φυσικά αποτελεί μια καινοτομία της προηγούμενης δημοτικής αρχής.’’

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ψέματα. Η εφαρμογή δεν δούλεψε ποτέ. Προσπάθησα να κάνω εγγραφή πολλές φορές. Και πολλές φορές υπάλληλοι του δήμου με συμβούλεψαν να μην το κουράζω γιατί ακόμα κάνουν δοκιμές!
    Όσο για τον κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής, και τους εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής, μόνο η ΔΕΥΑΚ έχει.
    Καιρός να υλοποιήσει κάποιος τα έργα για τα οποία η προηγούμενη δημοτική αρχή ξόδεψε ένα σκασμό λεφτά χωρίς να δώσει τίποτα στους πολίτες. Και η κυρία έχει το θράσος να καμαρώνει. Ας μας πει πόσα ξόδεψε για το μηδέν που παρέδωσε. Ο εισαγγελέας ακούει;

  2. Μπαίνω στο site του Δήμου να κάνω εγγραφή και τι να δω? ΠΟΥΘΕΝΑ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ…Καινοτομία απο τις λίγες…

    • Χαχαχα όχι το έφτιαξαν! Ένα ψέμα μια ολόκληρη παράταξη! Δύναμη απαλλαγής επικίνδυνοι και ψεύτες

  3. ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ 125% !!! .ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ!ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΗΤΑΝ ΤΟ 2014 3.500.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΕΙΝΑΙ 8.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 125%!! ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΕΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.ΜΟΝΟ ΜΟΝΟ Η ΜΑΣΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟ!!!!ΑΓΑΛΜΑΤΑ!!ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ!!ΠΛΑΤΕΙΕΣ!!εργα απερχομενου ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ, ΑΒΙΚΩ,ΑΜΙΑΝΤΟΣ, LIDL,TUI ,τρενακια, πλατειες ,αγαλματα , συντριβανια,χωραφια σε συγγενη προεδρου, κλιματιστικα,αιθουσες προκατ, 2 φορες δημαρχος αρκετη ζημια εκανες στο νησι.ο απερχομενος ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ .Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ INCLUSIVE.

  4. Χρυσόπουλε δώσε όσα και η Παπαχρήστου στον σεισμό.
    Ντροπή να μιλάτε ακόμη κυρία μου.

  5. Λόγια του αέρα! Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε! Πετάς το ψέμα και όλα καλά! Να βρεθεί πολίτης που πλήρωσε ηλεκτρονικά…όσες φορές απευθύνθηκα στο δήμο δεν υπήρχε σύστημα ηλεκτρονικής πληρωμης!!! Οπως και αέρας τα μέτρα στήριξης της προηγούμενης περιόδου (σεισμός μεταναστευτικό) στα λόγια πήραν μετρα και ναααα οι προσαυξήσεις μετά και να τρέχουν οι πολίτες. Αστούς να κάνουν την δουλειά τους…!μένεις σπίτι!

  6. Κυρια Παπαχρηστου η ευθυνη ολου του τιμ ειναι,η μη σωστη προβολη του εργου σας!Τωρα που το κανετε,και λετε τα πραγματα με το ονομα τους,ειναι λιγο αργα…..

    • Όπως στον δήμο και την δευακ!!! μεγάλη η στήριξη που δωσατε στον σεισμό στο μεταναστευτικό και στην οικονομική κρίση!Κοροιδευατε τον κόσμο και ακόμα χρωστάμε με τα ψεμματα σας! Μπράβο στα νεαρά παιδιά και στους δύο τομεις. Ακόμα πληρώνουμε προσαυξήσεις, αποφάσεις με το στόμα και τελικά δεν ισχύει τπτ. Ακόμα τρέχουμε άντε σπίτια σας.

  7. Για αυτό και εσείς στηρίξατε επιχειρήσεις και εργαζόμενους τα προηγούμενα χρόνια που ήσασταν Δημοτική αρχή??Η μήπως δεν είχαμε δύσκολες προηγούμενες χρονιές?Ξεχάσες τον σεισμό, το μεταναστευτικό ή την γενικότερη οικονομική κρίση??Τι κάνατε εσείς τότε? Αυξήσατε τα τέλη καθαριότητας, φωτισμού και κοινόχρηστων χωρών, παραλίες κτλ και έχεις το θράσος κυρία μου να μιλάς τώρα? Μάλλον έχεις πάθει αμνησία, πες το να σε λυπηθούν, αλλιώς αντε να κρυφτείς και οι όμοιοι σου και αφήστε την Δημοτική αρχή που προτίμησε ο κόσμος να κάνει το καλύτερο για αυτό τον ευλογημένο τόπο…

  8. Τρέξαμε, παίξαμε, μπλέξαμε
    Όνειρα τέρατα θρέψαμε

    Πέσαν τα δολώματα, άνοιξαν τα στόματα
    Γέμισε η αρένα ζώα πεινασμένα
    Κι η ζωή παράμερα γέλαγε στη κάμερα
    Μες την υστερία για μια ευκαιρία

    Τρέξαμε, παίξαμε, μπλέξαμε
    Σε παραμύθια πιστέψαμε
    Τρέξαμε, παίξαμε, μπλέξαμε
    Όνειρα τέρατα θρέψαμε

    Ήρεμα πάμε στη στροφή
    Μη ξαναχάσουμε επαφή
    Κόλλησε πάνω μου αν θες
    Μας περιμένουνε βροχές

    Τρέξαμε, παίξαμε, μπλέξαμε
    Όνειρα τέρατα θρέψαμε

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ