Επιστολή Λαϊκής Συσπείρωσης Δ. Κω | Διαφωνία για την «δια περιφοράς» συνεδρίαση

0
269

Επιστολή Λαϊκής Συσπείρωσης Δ Κω για την 2η τακτική συνεδρίαση

 

 

Προς :

Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δ Κω

κ Καλλούδη Γιάννη

-Επικεφαλής Δημ. Παρατάξεων Κω

-ΜΜΕ

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Στην τηλεφωνική επικοινωνία της Λαϊκής Συσπείρωσης  με τον Δήμαρχο Κω κ. Νικηταρά στις 19 Μαρτίου του είχαμε εκφράσει τις επιφυλάξεις και τις παρατηρήσεις μας για την σύγκλιση  του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την διάρκεια των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας.

Στην 9η πρόσκληση της 2ης τακτικής συνεδρίασης του  Δημοτικού Συμβουλίου Κω επιλέγεται τρόπος διεξαγωγής του , αυτή της  «δια περιφοράς» .

Κύριε Πρόεδρε,

Στην διάρκεια αυτής της πρωτόγνωρης συνθήκης με τον εγκλεισμό των πολιτών στα σπίτια τους για να μην διαδοθεί  ο ιός και να  αποφευχθεί η κατάρρευση του  ξεχαρβαλωμένου δημόσιου συστήματος Υγείας , η κυβέρνηση της ΝΔ χωρίς την ιδιαίτερη αντίσταση από τις αστικές πολιτικές δυνάμεις έκδωσε μια σειρά ΠΝΠ με  μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας.

Το περιεχόμενο των ΠΝΠ που παρουσιάζονται ως έκτακτα,βάζουν στον πάγο δημοκρατικές-συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα που πολύ ανησυχούμε θα μονιμοποιηθούν όπως και τα έκτακτα μέτρα των  μνημονίων.

Η δυνατότητα διεξαγωγής συνεδρίασης δημοτικού συμβουλίου με τους τρόπους που επιτρέπει η ΠΝΠ και ειδικά με περιφορά δεν είναι για μας αποδεκτή .

Παραβιάζεται το δικαίωμα του σώματος ζωντανής ανταλλαγής απόψεων και αντιπαράθεσης.  Μπορεί η θεματολογία αυτής της πρόσκλησης  να φαίνεται πως έχει διαδικαστικό χαρακτήρα, εντούτοις θεωρούμε πως εμπεριέχει θέματα τα οποία έχουν μια ιδιαίτερη σημασία και τα οποία αξίζουν την  δημόσια παρακολούθηση.

Κύριε Πρόεδρε,

Κατόπιν τούτων σας καλούμε να αναμορφώσετε την 9η πρόσκληση. Θα μπορούσατε να εξετάσετε την δυνατότητα αξιοποίησης της πρότασης  που κατέθεσε η επικεφαλής του «Οράματος +Δράσης» κ. Ρούφα Ιωάννα.

Σε διαφορετική περίπτωση η Λαϊκή Συσπείρωση δεν θα συμμετέχει σε αυτή την συνεδρίαση.

Με τιμή

Κική Μακρή

27/04/2020

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ