Δήμος Κω: Σύνδεση τουρισμού με τους τοπικούς παραγωγούς

1
748

Σύνδεση τουρισμού με τους τοπικούς παραγωγούς

 

Το γραφείο τουριστικής προβολής του δήμου μας ετοιμάζει την έκδοση ενός εντύπου που θα περιέχει τοπικές συνταγές και τοπικά προϊόντα. Το έντυπο αυτό θα δίδεται στους επαναλαμβανόμενους επισκέπτες της Κω κατά τις τελετές των βραβεύσεων τους, στους επισκέπτες του γραφείου που αναζητούν πληροφορίες, αλλά και σε επαγγελματίες του τουρισμού που φιλοξενεί το νησί μας (δημοσιογράφους, πράκτορες, bloggers, influencers κλπ.). Παράλληλα, θα μοιράζεται και σ’ όλες τις τουριστικές εκθέσεις  που θα συμμετέχει η Κως.

Καλούμε όλους τους παραγωγούς του πρωτογενούς και του δευτερογενούς τομέα να επικοινωνήσουν με το γραφείο τουριστικής προβολής (στο 22420-20107), να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους και να μάθουν τις λεπτομέρειες του πως θα προωθήσουν τα προϊόντα τους μέσα από το έντυπο. Το κόστος του εντύπου θα καλυφθεί από τον δήμο και οι παραγωγοί μας θα έχουν την ευκαιρία να προωθήσουν τα προϊόντα τους στην τουριστική αγορά δωρεάν.

Η σύνδεση της τοπικής παραγωγής με τον τουρισμό θα βοηθήσει τους Κώους παραγωγούς να βρουν τρόπους απορρόφησης των προϊόντων τους, αλλά επίσης θα προσδώσει υπεραξία και στο ίδιο το τουριστικό προϊόν μας. Η σύγχρονη τάση για μοναδικές τουριστικές εμπειρίες, συνδέεται άμεσα με την εμπειρία του τοπικού, είτε στη γαστρονομία, όπου δεν μπορεί να υπάρξει διακριτή τοπική κουζίνα χωρίς επώνυμα και ποιοτικά τοπικά προϊόντα, είτε σε άλλα προϊόντα και υπηρεσίες που παράγονται  στο νησί μας.

 

Για το Γραφείο Τουριστικής Προβολής του Δήμου Της Κω

Ο Πρόεδρος

Μανιάς Βασίλης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τα λέμε χρόνια τώρα.
    Το νησί έχει την δυνατότητα να παράγει τουλάχιστον το 50 με 60% των γεωργικών προϊόντων του πρωτογενούς τομέα της τοπικής οικονομίας. Και με λίγη θέληση και οργάνωση και το 80%, αρκει να γίνει προσπάθεια. Πριν μερικά χρόνια, μάχημος ακόμη στον Τουρισμό, με έπιανε παράπονο να βλέπω τα τελαρα με την την ένδειξη ΚΛΑ (Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών). Μιλάμε δε για προϊόντα εύκολης τοπικής καλιέργιας και παραγωγής. Δεν μιλάω για σπαράγγια. ακτινίδια, κ.λ.π. γκουρμέ λαχανικά και φρούτα.
    Ταπεινές πατάτες, ντομάτες, αγγούρια, φυλλώδη, σταφύλια, καρπούζια, κ.α.
    Η πρόσπάθεια στα κρασιά, τυριά και το μέλι, πολύ αξιόλογη καί άριστης ποιότητας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ