Ποδηλατώντας στην Κω για 24 ώρες… Με την ελπίδα για ένα νέο ρεκόρ Γκίνες | Ο στόχος νεαρού γυμναστή με περίσσευμα ψυχής & αγάπης για τον τόπο του

7
1670
 • Νεαρός αθλητής σχεδιάζει να διατρέξει με ποδήλατο το νησί, ποδηλατώντας συνεχώς για 24 ώρες προβάλλοντάς το… Με την ελπίδα για ένα νέο ρεκόρ Γκίνες
 • Πρόταση να τεθεί υπό την Αιγίδα του Δήμου

 

Γράφει ο Αντώνης Κρητικός, πρ. Πρόεδρος Σ.Ε.Β.Α.Σ Κω

Τις δύσκολες αυτές στιγμές, που περνά ολόκληρος ο κόσμος λόγω της γνωστής πανδημίας, και τις διαφαινόμενες αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό μας  και κατά συνέπεια στη ζωή μας, ξεπροβάλλουν μηνύματα ελπίδας, αισιοδοξίας και ζωής από νέα παιδιά του νησιού μας. Τη στιγμή, λοιπόν, που κάποιοι προσπαθούν να κάνουν τη ζωή μας…ποδήλατο, κάποιοι άλλοι προσπαθούν να κάνουν το ποδήλατο ζωή. Να δώσουν όχι μόνο χρόνο στη ζωή αλλά και ζωή στο χρόνο, προβάλλοντας αφενός το νησί μας σε όλο τον κόσμο αφετέρου δε υλοποιώντας κάποιο φιλανθρωπικό σκοπό και ενδεχομένως, πετυχαίνοντας κάποιο ρεκόρ… Γκίνες!

 

Συγκεκριμένα, νεαρός αθλητής μας, γυμναστής στο επάγγελμα, με περίσσευμα ψυχής και αγάπης για τον τόπο του, στοχεύει να επιχειρήσει κάτι πολύ δύσκολο, πρωτόγνωρο και μοναδικό, ώστε να καταγραφεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες (Guinness World Records)! Ειδικότερα, έχει βάλει στόχο να διατρέξει για 24 ώρες, συνεχώς, νυχθημερόν όλο το νησί περνώντας από χωριά, σημαντικά ιστορικά σημεία και αξιοθέατα  (Θερμά, Ασκληπιείο, Ζιά…) διανύοντας περί τα 600 χμ, ποδηλατώντας δηλαδή, με μια μέση ταχύτητα 25 χμ/ώρα!

Η καταγραφή-βιντεοσκόπηση  αυτού του εγχειρήματος θα αποτελέσει ένα καλό εργαλείο διαφήμισης και προβολής του νησιού στο εσωτερικό και το εξωτερικό, που θα προσδώσει και θα ενισχύσει τη φήμη του ως «το νησί του ποδηλάτου», ειδικά εάν αυτή η προσπάθεια καταγραφεί και, ως νέο ρεκόρ Γκίνες. Τα όποια δε έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Πέρα των άλλων, που προαναφέραμε, θα δοθεί το μήνυμα ότι, όχι μόνο ΣΤΕΚΌΜΑΣΤΕ ΟΡΘΙΟΙ αλλά και ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ…ΠΟΔΗΛΑΤΏΝΤΑΣ ΝΑ ΚΑΛΎΨΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΜΈΝΟ ΈΔΑΦΟΣ. Τις δύσκολες αυτές στιγμές η κοινωνία έχει ανάγκη από παρόμοια εγχειρήματα που, πέρα του ότι αναδεικνύουν και προβάλλουν το νησί, αναδύουν τη δύναμη της ψυχής, μάλιστα νέων παιδιών, που αντανακλά στη δύναμη ψυχής των Κώων και που τελικά, σηματοδοτεί την αγάπη για τον τόπο μας, την αγάπη και το σεβασμό στην ίδια τη ζωή.

 

Καλούμε το Δήμαρχο Κω κ. Θεοδόση Νικηταρά και τον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΒΣ κ. Χατζηχριστοφή, που πολύ σωστά έθεσαν ως στόχο σε πρόσφατη  κοινή τους συνέντευξη με την παρουσία και της Αντιδημάρχου κ. Βλάχου, να ξαναγίνει η Κως πρωταγωνίστρια σε αθλητισμό και πολιτισμό, να στηρίξουν ηθικά, οργανωτικά και όπως αλλιώς απαιτηθεί, θέτοντας την εκδήλωση υπό την Αιγίδα του Δήμου, εντάσσοντάς την ενδεχομένως στις εκδηλώσεις των θερινών «Ιπποκράτειων», που προφανώς φέτος θα στηριχθούν σε συμμετοχές ντόπιων και μόνο  καλλιτεχνών και συγκροτημάτων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Εξάλλου, ο κ. Δήμαρχος έχει δείξει ότι  εμπιστεύεται  τη νέα γενιά και όπως χαρακτηριστικά ο ίδιος τόνισε τον δικαιώνει καθημερινά.

 

Ήδη, τα μηνύματα είναι θετικά στην εξεύρεση χορηγών αλλά και μελών που θα πλαισιώσουν την Οργανωτική Επιτροπή. Αξίζει, από την πλευρά του ο καθένας, να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια του νεαρού αθλητή μας. Είναι πολύ σημαντικό να προβάλλονται παραδείγματα και να στηρίζονται προσπάθειες που, πέρα των άλλων, οδηγούν τα νέα παιδιά στους στίβους της ζωής, απομακρύνοντάς τα από τους στίβους του θανάτου και που δυστυχώς, στη σύγχρονη εποχή ελλοχεύουν (ιντερνετική εξάρτηση, παχυσαρκία, ψυχοσυναισθηματικοί εγκλωβισμοί, ναρκωτικά…) σε κάθε τους βήμα. Μαζί μπορούμε! Ας κάνουμε την ελπίδα όραμα και πράξη.

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μπράβο φίλε μου για την σκέψη για αυτό που κάνεις και καλή δύναμη. Εγώ θα προτιμούσα να έκανες μια δυναμική προσπάθεια
  ( Μαζί και ο δήμος) να πείσεις όλους τους ποδηλάτες να κυκλοφορούν με ΦΩΤΑ , ΚΡΆΝΟΣ, και να τηρούν τον οδικό κώδικα και όχι επειδή έχουν ποδήλατο να πηγαίνουν όπου και όπως τους βολεύει. Πρόστιμα υπάρχουν η αστυνομία δεν δίνει την παραμικρή σημασία, !!!!!!! ΠΑΙΔΕΊΑ δεν υπάρχει! Έτσι φίλε μου το Γκίνες χάνει κάθε νόημα μπροστά σε αυτό που θα έχεις προσφέρει!
  Προσωπική εκτίμηση !!!!!!!
  Καλή επιτυχία από καρδιάς.

 2. ΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΑΣΒΕΣΤΗ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΒΑΖΟΝΤΑΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΛΙΘΑΡΑΚΙ

  ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΘΕΤΕΙΣ ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ! ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΚΡΑΝΟΣ ΣΕΒΟΜΕΝΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ! ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΥΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΟΝΤΑΣ ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ ΕΝΑ ΠΡΩΤΥΠΟ!

 3. Πρέπει να σηκώσουμε το νησί ενεργοποιώντας όλες τις δυνάμεις μας

  Η καλύτερη και πιο φθηνή διαφήμιση για το νησί του ποδηλάτου την όμορφη Κω μας, χωρίς να υπολογίζονται και τα οφέλη που θα έχει μια τέτοια προσπάθεια στα νέα παιδιά που θα πρέπει να σηκώσουν μανίκια γιατί τα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ δύσκολα.

  • ΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΞΕΧΝΑΝΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΔΥΥΣΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ!

 4. Για ποία διαφήμιση της νήσου ομιλείτε δεν υπάρχει απολύτως τίποτα, πολύ κρίμα κανένας δεν ενδιαφέρετε, κοιτάτε τις πρωινές εκπομπές και σε όλα τα κανάλια βλέπεις συνεντεύξεις απ παντού αι ποιο συχνά Μύκονο, Σαντορίνη, Κρήτη, Λευκάδα, Ρόδο, Κώ, τίποτα, τίποτα τίποτα από τους αλλού γίνετε πλύση η εγκεφάλου,κια και οι τηλεθεατές αποστέλλουν διάφορες φωτογραφίες; από τον τόπο τους, από εμάς ουδείς ουδείς, όχι μόνο η πολιτεία αλλά και εμείς οι ίδιοι αλλάξτε Κώοι έρχονται δύσκολα χρόνια η κακομοιριά, το εντάξει μωρέ, το αμάν αδελφέ μου θα εξαφανιστούν και αλλοίμονο σε αυτούς που μένουν πίσω. Ευχαριστώ.
  Όσο το ότι υπακουσαμε στην καραντίνα και μείναμε σπίτι αυτά είναι βλακειες,χαπακι της ηλιθιοτη τας μας γιατί μέχρι 1 Μαΐου ήταν 65.000 παραβάσεις….. Ο νοών νοείτω……

 5. ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΑΡΧΕΣ! ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΜΙΚΡΟ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΞΙΑ !

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.