Δήμος Κω: Διαγωνισμός για τον καλύτερο κήπο

39
5101

 

Το πράσινο στην πόλη χαρίζει υγεία και είναι υπόθεση όλων μας.

 

Ζούμε σε ένα ευλογημένο νησί με τοπία ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους και περιοχές που προσδίδουν σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα στο τουριστικό μας προϊόν όπως οι παραλίες μας, ο υγρότοπος Ψαλιδίου ,το δάσος στην Πλάκα ,στην Παναγιά Τσουκαλαριά και στο Κονιδαριό, ο ορεινός όγκος Ασφενδιού, η Αλυκή κ.α. δυστυχώς όμως δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για το αστικό περιβάλλον.

Ο Δήμος με έργα και δράσεις επιδιώκει να αλλάξει αυτή την εικόνα με περισσότερους πεζόδρομους, ποδηλατοδρόμους ,χώρους πρασίνου, πάρκα, πλατείες διαδρόμους περιπάτου με στόχο να γίνει το νησί μας πιο πράσινο, πιο φιλικό και ανθρώπινο.

Οι ανάγκες είναι πολλές και επιτακτικές. Η μάχη είναι καθημερινή με λιγοστό προσωπικό και ξεπερασμένο εξοπλισμό. Σ αυτό τον αγώνα για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του τόπου μας μπορούμε να φέρουμε καλύτερα αποτελέσματα αν συνεργαστούμε όλοι μαζί , δήμος -πολίτες- επιχειρηματίες, τηρώντας τους κανονισμούς λειτουργίας της υπηρεσίας καθαριότητας και κάνοντας δική μας υπόθεση το να είναι η κάθε γειτονιά , ο κάθε δρόμος ,το κάθε παρτέρι καθαρό και καλλωπισμένο.

Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά και ένα νησί πράσινο με φροντίδα και περιποίηση είναι δείγμα πολιτισμού. Σε μια εποχή που συνηθίζουμε να καταγγέλλουμε για να δώσουμε λύσεις εμείς διαλέγουμε ένα άλλον δρόμο να αναδεικνύουμε το θετικό και να επιβραβεύουμε το καλό ώστε να βρίσκει μιμητές.

Γι αυτό προτείνουμε τη διοργάνωση διαγωνισμού για τον καλύτερο κήπο (ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΔΑΠΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ).

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Δήμου Κω και το Τμήμα Πολιτισμού του ΔΟΠΑΒΣ  διοργανώνουν διαγωνισμό για τον καλύτερο κήπο στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου.

Αναλυτικά ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες:

  • καλύτερος κήπος οικίας
  • καλύτερο/πιο πράσινο μπαλκόνι
  • καλύτερος κόμβος/νησίδα καταστήματος /επιχείρησης

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι 3 Ιουνίου στη διεύθυνση dopavs@kos.gr  με τρεις φωτογραφίες. Για την αξιολόγηση τους θα επιληφθεί επιτροπή οποία θα αποτελείται από: Ζέτα Τσιρπανλή Προϊσταμένη Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Σταύρο Φρούντζα Προϊστάμενο Τμήματος Πρασίνου και Γιώργο Χρυσουλάκη πρόεδρο Μόνιμης Επιτροπής ΤΕΕ Κω. Στους τρεις πρώτους ανά κατηγορία θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα  και συμβολικά δώρα από τοπικές επιχειρήσεις.

 

39 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και μετά όλοι ΜΑΖΊ για αναμνηστικές φωτογραφίες, όλες οι γλάστρες, φρούτα εποχής με τις πλιζίνες και τους αχλάδες της εξουσίας…

  2. Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Δήμου Κω και το Τμήμα Πολιτισμού του ΔΟΠΑΒΣ

    ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΑΥΤΟ..διοργανώνει διαγωνισμό για το καλυτερο ΠΕΠΟΝΙ..
    εμαθα θα περιοδευσει ολη την κω..και θα ελεγξει ολα τα χωραφια,απο την πολη ως την ΚΕΦΑΛΟ..,θα δοκιμασει το πεπονι απο καθε χωραφι…με σκοπο να βρει τον ΝΙΚΗΤΗ.μαζι με ον δημαρχο θα ειναι και οι 12 ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΟΙΚΜΑΣΤΕΣ..ομως δεν σταματαει εδω ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ .ΑΜΕΣΩΣ μετα διοργανωνει βραβειο για την περιοχη της κεφαλου..οπου θα δωθει ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ στον καλυτερο παραγωγο..μαριχουανας…αφου πρωτα την δοκιμασουν οι ελεγκτες

  3. Σ αυτούς που έιχαν την ιδεα μπράβο στους συμμετέχοντες μπράβο σε όσους αγαπούν το ωραίο!!

  4. Που εχετε τον…. καλό λόγο εύκολο …ειστε.απ αυτούς που σας.. ..φταιει ο δήμος γιατί δεν καθαρίζει τον κόμβο στο κατάστημα σας …η δεν παίρνει τα σκουπίδια σας πέντε φορές την ημέρα?

  5. Στο εξωτερικό υπάρχει νόμος του Δήμου, ο οποίος λέει ότι όποιος δεν περιποιείται τον κήπο του πληρώνει πρόστιμο 50 ευρώ και πάνω τον μήνα.
    Προτείνω επίσης όσα καταστήματα έχουν πρόσβαση στον επαρχιακό δρόμο να υποχρεούνται να περιποιούυνται τους κήπους της πρόσοψης τους γιατί αυτή είναι και η εικόνα του νησιού.

  6. Για να ζητάς από τους δημότες σου πρέπει πρώτα εσυ να δίνεις το καλό παράδειγμα. Μαζέψτε τα σκουπίδια κόψτε τα χόρτα καθαρίστε τους δρόμους και μετά δίνετε βραβεία.

  7. Τι είναι αυτά τα πράγματα; Ο κόσμος δεν θα χει να φάει και ‘σείς κάνετε διαγωνισμούς για κήπους; Που ζείτε; Σε άλλον πλανήτη;;;

  8. ρε φιλε…πλακα κανουμε ,οπως πλακα μας κανει και Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Δήμου Κω…εξαλου τι το κακο να βραβευσουμε το καλοκαιρι το καλυτερο πεπονι η το καλυτερο καρπουζι…και μετα την πιο παχεια αγελαδα…πως θα ενισχυσει η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ την αγροτια της κω.και την κτηνοτροφια ..εξαλου ο ΝΙΚΗΤΑΡΑς (που τον παω σοβαρα)εχει πει οτι θα ενισχυσουμε και τον αγροτικο ,κτηνοτροφικο κλαδο…διοτι ηταν λαθος που στηριζαμε μονο τον τουριστικο τοσα χρονια.και ειδαμε οτι δεν αποδιιδει το μοντελο αποκλειστικοτητας του τουρισμου(αργα το κατλαβανε).ΕΣΤΙ ΘΑ δωσει επιπλεον κινητρα στους νεους να ασχοληθουν με την καλλιεργεια γης….ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ την νεα αβικω θελει να την παρει πισω για ,θα την μετατρεψει σε εργοστασιο καπνου απο τις φυτειες της κεφαλου…τα μοναδικα βιολογικα με το χωμα της κεφαλου πουρα ,τα οποια θα μπουν σε παραγωγη συντομα θα ειναι το κατι αλλο..!!ανωτερα απo τα ΜONTECHRISTO.ΗΔΗ ΝΟΜΙΖΩ οτι θα αρχισει να κανει συνδιαλαγες με εμπορους της κεφαλου για τον καπνο..και προκειται να ενισχυσει αυτην την παραγωγη..

  9. ΓΙΑ την αξιολογηση των πεπονιων.. θα επιληφθεί επιτροπή οποία θα αποτελείται από τους πιο πανω που αναφερονται

    φυσικα ,γεωπονοι γνωστες της καθε ποικιλιας πεπονιου , ,και η διαδικασια περιλαμβανει ..οσφρηση ,γευση ,και βαρος πεπονιου…Στους τρεις πρώτους νικητες θα κερδισουν 50 κιλα φυτοχωμα ,30 κιλα κοπρια(χωνεμενη) και το σκαπτικο του δημου θα κανει δωρεαν τις εργασιες του κτηματος για 1 χρονο!! οι υπολοιποι θα κερδισουν 3 πακιστανους (μετταγγαρφη απο το χοτσποτ )με εξοδα πληρωμενα του δημου για το χωραφι τους…για τις υπηρεσιες του για ενα χρονο

  10. εμενα μου καθαρισε ο δημος το καταστημα μου γιατι ειχα παρτερια...

    τα σκουπιδια τα παιρνει συχνα ,δεν εχω παραπονα…μονο τα μπαζα αφηνει….που ειναι πιοκιαβρωμικα απο τα σκουπιδια..βασικα..τους καδους που τους βαζουν διπλα σε χωραφια…ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΑ ΚΙ ΤΑ ΜΠΑΖΑ. ετσι λενε λεει ο νομος ο καδος παει ..στο χωραφι σου απεξω και αν περισυεουν τα μπαζα που πετανε οι αλλοι..τα μισα τα ριχνουν στο χωραφι μου.. ..ο καλος κηπος τους μαρανε .ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ..Γ.ΚΙΑΡΗ μην το σβησεις…εχω κανει 100 καταγγελιες για τους καδους και ακομα τα μπαζα πετιουνται μεστο χωραφι μου γιατι εκει λενε ειναι οι ΚΑΔΟΙ

  11. τι διαγωνισμός, αυτό όπως πάντα θα είναι διαγκωνισμός ημετέρων !!! αυτά έχουν νόημα μόνο αν έχουν την αθωότητα της παλιάς λαϊκής ψυχής . Τότε που ήταν ένας τρυφερός συναγωνισμός ανάμεσα στις οικοδέσποινες που μιλούσαν στα λουλούδια τους, και τα πότιζαν με το μαρκούτσι κι όχι με το αυτόματο 3 λεπτά κάθε δυο μέρες….

  12. ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΤΑ ΣΟΚΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΒΑΖΕΤΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΕΧΩ ΤΟΝ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΚΗΠΟ, ΜΠΑΛΚΟΝΙ, ΑΥΛΗ, ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΛΑΝΑ ΜΕ ΑΓΡΙΟΧΟΡΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΔΑΣΟΣ, ΠΕΡΝΑΣ ΑΠΟ ΔΙΠΛΑ ΚΑΙ ΠΕΤΑΓΟΝΤΑΙ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΡΠΕΤΑ, ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΒΡΑΒΕΥΣΕΤΕ ΕΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΜΟΥ, ΕΤΣΙ??? ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΒΡΑΒΕΙΟ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΡΓΑΝΩΣΙΑ, ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ, ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΙΧΛΑ , ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ?? ΟΜΟΡΦΗΝΕΤΕ ΤΗΝ ΚΩ ΜΑΣ ΠΡΩΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΣ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΝΑ ΒΡΑΒΕΥΣΕΤΕ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΑΥΛΕΣ ΚΑΙ ΚΗΠΟΥΣ…ΓΚΑΟΥ….

  13. Η ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ,ακομα και τους κηπους και τα καρποφορα δεντρα στο σπιτι

    ΟΠΟΙΟς βρεθει με δεντρο ,θα διωκεται.ΠΟΙΝΙΚΑ…επισης οποιος βρεθει να εχει σε γλαστρες διακοσμητικα η ισως φυτα προς χρηση βασιλικο,δυσομο,ριγανη , θα εχει προστιμο ..ΔΥΣΤΥΧΩΣ αυτο δεν ειναι πλακα….ΕΡΧΕΤΑΙ ,ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΙΣΧΥΕΙ ,θα τρωμε και θα αγοραζουμε ΜΟΝΟ κλωνοπιοιημενα.εμποτισμενα απο αυτους.φυτα,λαχανικα,σπορους,ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ καθε καλλιεργεια , ΜΠΟΣΤΑΝΙ, ΚΗΠΟς…και ολα υτα με τισ ευλογιεσ του Π.Ο.Υ….ναι Ο ΠΑΓΚΣΟΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑς(ΠΑΡΑΚΛΑΔΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΣΟΜΙΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΣΩΝΙΑΣ).ΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΥΠΟΧΡΩΤΙΚΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ….

  14. Καθε μερα διαπιστωνω…
    με βαθια ανθρωπινη συγκινηση(που ελεγε ο μεγαλυτερος ηγετης ever)….
    ποσο δικαιωμενος νιωθω που δεν ανηκω στην επιλογη του 62%…..
    Καθε μερα διαπιστωνω πως …ΔΕΝ ειναι δυνατον τουτοι εδω να αντιπροσωπευουν το νησι μου…..

  15. ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΙΟ ΕΥΦΥΕΣΤΑΤΟΥΣ….ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ …. ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ

  16. ΠΟΙΑ δυσμενη σχολια ρε φιλε να αφησουμε…..εγω τους δινω ιδεες να προωθησουν την αγροτια και την κτηνοτροφια…με την βραβευση της καλυτερης κατσικας…αγγιναρας,..φασολακιων…με προσβαλεις που νομιζεις οτι κανω δυσμενη σχολια…ΕΞΑΛΟΥ ΣΤΗΡΙΖΩ ΝΙΚΗΤΑΡΑ και επρεπε να μπω στο δημοτικο συμβουλιο γιανα τους κεθσω αυτες τις ιδεες.,..ΚΙΝΗΤΡΟ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

  17. ΟΛΕς ΑΥΤΕς ΤΙΣ ///ΙΕΣ…..μονο ο κυριτσης με τα συντριβανια και τα παρτερια…και ο Νικηταρας τα κανει(παρασυρομενος νομιζω…..)απορω γιατι ο φιλος του Ο ΚΑΙΣΕΡΛΗΣ Δεν τον διορθωνει…ΠΟΥ τετοια ….ια δεν εκανε ουτε στα 30 χρονια ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ

    • Ωχ ωχ …τι ακουμε βραδυατικα….
      ..Θεε μου ριξε βροχη..ριξε χαλαζι…ριξε πετρες…
      αρκει να τους …πετυχεις!!!
      Ολα τα θυμομαστε…..λοβοτομη δεν καναμε!!!!

  18. Αντι για διαγωνισμούς δεν βγαζετε κανενα φορτηγο εξω και εργατες να μαζεψουν κανενα ξεροχορτο εχουμε χορταριασει πια.Ελεος.

  19. Αίσχος για αυτά που γράφεται,σας έχει τρελάνει ο Νικηταράς και ή αυτό τον βρίζετε τόσο πολύ,όσο κανένα άλλο δήμαρχο.

  20. ΠΡΟς ΤΟΝ .Κως Μπράβο ωραια ιδέα,.οπως επισης ΠΡΟΣ ΚΑΙ ..ΣΤΟΝ Μπραβο Σ αυτούς που

    για ποια ιδεα φιλε..μπραβο για την βραβευση του καλυτερου πεπονιου?(σημειωτον..εισαι το ιδιο ατομο..που λεει δυο φορες ΜΠΡΑΒΟ…σε ευχαριστω…πολυ…το ξερα οτι συμφωνεις γι ατην βραβευση του καλυτερου πεπονιου ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ???

  21. Δεν βρίζουμε κανένα,,, ας έλθει πρώτα να μαζέψει τα μπάζα από τα χωράφια των ανθρωπων.. ΕΣΎ.. Μάλλον πρέπει να ντρέπεσαι για τον ΔΉΜΟ.,οχι ο πολίτης.. Που κάνει παράπονα και τον » γραφουν » 10μηνες..θες να σου πω πότε πήγα στην Διεύθυνση περιβάλλοντος και τα μπάζα και η βρωμιά συνεχίζεται έξω από το σπίτι μου για 1 χρόνο? Αν περνάς από τους τσιγγάνος, είναι καλύτεροι, από αυτό που γίνεται έξω από το σπίτι μου… ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΑΙ ΛΈΩ ΕΓΏ… και ΕΣΎ και ο ΔΗΜΟΣ ΣΟΥ.. ΑΝΑΞΙΟΙ

  22. Όχι για τους πολίτες που κάνουν παράπονα για τα σκουπίδια.. . ΑΙΣΧΟΣ ΣΕ ΣΈΝΑ κωε εντεταλμένε.. Που εκτός των άλλων μας ειρωνεύεται και η ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΑΡΧΉ με διαγωνισμούς κήπου…. Κλωτσιές που τις θέλετε εκει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ