Ι. Ρούφα προς Κ. Μητσοτάκη: Υποδομές, Μαρίνα & μόλος κρουαζιεροπλοίων (ΒΙΝΤΕΟ)

18
1013

 

Τοποθέτηση της Επικεφαλής του ΟΡΑΜΑΤΟΣ Ιωάννας Ρούφα στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας

«Κύριε πρόεδρε, σας καλωσορίζουμε στην Κω, στη νησιωτική Κω.

Σε αυτήν ακριβώς την ιδιαιτερότητά της νησιωτικότητάς μας θα ήθελα να αναφερθώ…

Άλλοι μιλάνε για θεσμοθετημένη ρήτρα νησιωτικότητας, άλλοι για φίλτρο νησιωτικότητας, άλλοι για ιδιαίτερες και αντικειμενικές δυσκολίες, για ειδικά αναπτυξιακά προγράμματα αλλά και για αντισταθμιστικές ενέργειες και δράσεις (επικαλούμενοι το μεταναστευτικό).

Εμείς ως δημοτική παράταξη μιλάμε για στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης των νησιών ως γεωγραφική, οικονομική και κοινωνική οντότητα αλλά και ως δια νησιωτικό πλέγμα (σε επίπεδο περιφέρειας).

Μιλάμε για έναν σχεδιασμό που δεν θα λειτουργεί ως προνομιακή μεταχείριση (βλέπε συντελεστές ΦΠΑ) ούτε και ως προεκλογικό πυροτέχνημα. 

Μιλάμε για επιβεβλημένη άσκηση στοχευμένων και διακριτών πολιτικών που δεν μπορούν να προσπεραστούν από την απτή καθημερινή πραγματικότητα που βιώνουν οι νησιώτες. 

Η επικοινωνία, η συγκοινωνία εντός και εκτός των τειχών, το υψηλό κόστος μεταφοράς, η δημόσια υγεία, η αειφόρος τουριστική ανάπτυξη, ο Γενικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός στην μετά Καλλικράτη εποχή, ο πρωτογενής τομέας, ο πολιτισμός, η κοινωνική συνοχή καθώς η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί ανάχωμα και αποκούμπι στην φτωχοποίηση του ελληνικού λαού και στην αντιμετώπιση των σύγχρονων κοινωνικών προβλημάτων που καθημερινά αναφύονται.

Οι υποδομές, όπως ο μόλος των κρουαζιερόπλοιων είναι κάποια από τα θέματα που διαχρονικά μας απασχολούν και στοιχειοθετούν το διεκδικητικό αυτόδιοικητικό πλαίσιό μας.

Πιστεύουμε δε, ότι οι πολιτικές που θα ασκηθούν δεν πρέπει να είναι οριζόντιες καθώς άλλες δυνατότητες έχει η Κως, άλλες η Νίσυρος και άλλες η Ρόδος.

Κλείνοντας κύριε πρόεδρε θα ήθελα να επισημάνω τούτα:

Η αυτοδιοίκηση παρότι βάλλεται (συρρίκνωση πόρων, προσωπικού κτλ.) έχει αποδείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στα δύσκολα. Μπορεί να αξιοποιήσει πόρους. Μπορεί να λειτουργήσει επιχειρήσεις και Νομικά Πρόσωπα με επιχειρηματική και αναπτυξιακή αντίληψη και πρακτική προς όφελος των δημοτών. 

Ως εκ τούτου θεωρούμε αδιανόητο η Μαρίνα της Κω να φύγει από τα χέρια του δήμου. Δεν υπάρχει κανένας λόγος που να στοιχειοθετεί μιαν τέτοιαν αναγκαιότητα. 

Όπως θεωρούμε, επίσης, αδιανόητο να μην υπάρχει ένα ξεκάθαρο νομοθετικό πλαίσιο για τη σύσταση ενός φορέα διαχείρισης του τουριστικού προϊόντος που να μπορεί να χρηματοδοτείται άμεσα και απρόσκοπτα από το δήμο, να είναι ευέλικτος και να μην εμπλέκεται στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και των διαδικασιών που αποτελούν πλέον δομική παθογένεια της δημόσιας διοίκησης.

Κύριε πρόεδρε, σεβόμενη τον χρόνο που πιέζει και την εκδήλωση που επίκειται σας ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο και σας ευχαριστούμε που μας δώσατε την ευκαιρία να σας απευθυνθούμε».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΡΑΜΑ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΗΣΟΥ ΚΩ

18 ΣΧΟΛΙΑ

    • Ζητά, ζητά ότι θα επιθυμούσαν οι πολίτες ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ, τώρα εάν την γράφουν όλοι γιατί ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ αδιαφορεί.

      Ξέχασες βρε ΡΟΥΦΑ την γέφυρα με την Κάλυμνο, παλιό όνειρο όλων των ΣΑΛΕΜΕΝΩΝ των μπαλκονιών… Για το ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΟΝΙΜΗΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΛΑΘΡΟ ΣΤΟ ΑΜΑΝΙΟΥ ΟΜΩΣ ΜΟΥΓΚΑ!!!

      • Ψοφάω να δω την ΡΟΥΦΑ ντυμένη αρκουδάκι Πάντα με τα μαύρα πουά στο παλιό άσπρο της παλτό.

        Από γούστο και μοντελάκια, ΑΜΑΝΙΟΥ… Στο τέλος θα αρχίσει να κυκλοφορεί με καπέλα τύπου Αγγλίδας αριστοκράτισσας όλο φτερά και δαντέλες στα χωράφια…

    • ΣΟΥΡΑΜΑΤΙΣΤΗΣ. Κυρία ΡΟΥΦΑ την πίτα της παράταξης πότε θα την κόψουμε; Θα σας στείλω μια συνταγή με κολοκύθα.

      Φρόντισε σε παρακαλώ για χώρο ευρύχωρο, μεγαλύτερο από το υπόγειο του Μαριτίνα που θα κόψει την πίτα του και ο ΣφΥΡΙΖΑ και φρόντισε να εμφανιστεί επιτέλους ο αρχηγός μας ο Καΐσερλης που έχουμε κάνει όλοι μαύρα μάτια σαν και εκείνον ελπίζοντας να βγει από το πηγάδι…

  1. ΚΑΜΑΤΕΡΕ αν κανεις βαση της RYANAIR ΚΑΙ ΜΟΛΟ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΙΣΟΒΙΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

    στην ΚΩ.οπως η ροδος,τα χανια,και τωρα το απριλιο 2016 η κερκυρα.αν μπορεις μαζι με το υπουργειο τουρισμου να κανετε την κω ΒΑΣΗ ΤΗΣ RYANAIR και ολοι θα σε ευγνωμονουμε για το καλο που θα κανεις στο νησι.επισης φτιαξε τον μολο για κρουαζιεροπλοια να εχουμε τουρισμο χειμωνα καλοκαιρι.τοσα εκατομυρια ευρω δινεται στους προσφυγες.κανε κατι για το νησι.βαλε κω αθηνα με 20 ευρω αεροπορικως με astra ,ellinair,easy jet,ryanair κλπ.ΕΠΙΣΗΣ ΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥ.ΕΚΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΥΛΟ.ΒΑΛΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΟΛΑΝΔΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΡΩΣΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΚΩ ΤΟΥ 2015.

    • Εσύ πρέπει να είσαι ο σαλεμένος Π...... που ζητά από τον ΚΑΜΑΤΕΡΟ να του κάνει βάση της Ryan Air στην ...... του.

      Βρε ψώνιο ο ψηλός Μαυρογιαλούρος θα είναι στην ΛΈΡΟ στην περιοχή του ψυχιατρίου την επόμενη βδομάδα, δεν πας εκειδά να του υποβάλεις το αίτημα σου;;;;;;;;;;;;

      • το εβγαλες το μεροκαματο.θα φατε μια …… που θα ειναι ολη δικια σας. καλικαζαρε.

  2. δεν ξερετε οτι οσο και να προσπαθειτε,υπαρχουν δυο που εχουν φερει το νησι σε απογνωση ,λογω του μεταναστευτικου.ΚΥΡΙΤΣΗΣ-ΜΑΡΑΓΚΟΣ.ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ.ΜΟΛΟ ΘΕΛΕΙΣ,ΜΑΡΙΝΑ ΘΕΛΕΙΣ,ΧΩΜΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΥΟ.

  3. ΠΡΟΣ.Ζητά, ζητά ότι θα επιθυμούσαν οι πολίτες.ΞΥΠΝΑ ΚΑΥΜΕΝΕ ΣΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ!!

    ΚΑΙ 650.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΤΟ ΔΛΤ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ !!!!!!! 3.ΟΟΟ.ΟΟΟ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ!!! ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΟ ΔΛΤ !!!! 4.000.000 εκατομυρια ο ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ!!! για χοτ σποτ…ΚΑΙ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ!!!! ΔΙΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ!!! ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ.με τοσα λεφτα θα ειχε γινει ο μολος.!!!!!!ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ Η ΜΑΡΙΝΑ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟ!!!! Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΡΕΝΑΚΙΑ SECURITY ΓΙΑ ΜΕΛΙ.ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΚΟΙΤΑ.

  4. ας απαντησουν οι γραφιαδες του κυριτση και του καματερου στα παρακατω

    ΚΑΙ 650.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΤΟ ΔΛΤ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ !!!!!!! 3.ΟΟΟ.ΟΟΟ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ!!! ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΟ ΔΛΤ !!!! 4.000.000 εκατομυρια ο ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ!!! για χοτ σποτ…ΚΑΙ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ!!!! ΔΙΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ!!! ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ.με τοσα λεφτα θα ειχε γινει ο μολος.!!!!!!ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ Η ΜΑΡΙΝΑ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟ!!!! Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΡΕΝΑΚΙΑ SECURITY ΓΙΑ ΜΕΛΙ.ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΚΟΙΤΑ.μπραβο σε αυτον που το εγραψε . ΚΥΡΙΤΣΗΣ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ ΟΙ ΔΥΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ.

  5. ΤΟΥ ΚΥΡΙΤΣΗ -ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΤΟΥΣ

  6. ΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ.ΔΩΣΑΜΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 200.000.000 ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ!!!! ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΜΕ ΧΟΤ ΣΠΟΤ

    ΑΛΛΑ 500.000.000 ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΙΣ ΜΚΟ !!!!ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ .Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΩ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.

  7. ΓΡΑΦΙΑΣ ΚΥΡΙΤΣΗ.Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΤΑ ΤΡΕΝΑΚΙΑ!!ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ SECYRITY

    ΟΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ .ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΠΟ 400.000 ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ 4.000.000 !!!!.ΜΟΝΟ ΜΕΛΙ.ΤΟ ΝΗΣΙ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ