ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Live η 1η συνεδρίαση του 2017 ευχές στον Α. Καρδούλια για μια δύσκολη επέμβαση

0
1855

ΒΙΝΤΕΟ

Χωρίς τον Δήμαρχο Κω Γ. Κυρίτση ο οποίος απουσίαζε στην Αθήνα για την συνάντηση των 5 Δημάρχων με τον Δ. Αβραμόπουλο για το μεταναστευτικό και τα προβλήματα των νησιών, ξεκίνησε η αποψινή πρώτη συνεδρίαση για το 2017 του Δημοτικού Συμβουλίου Κω (στην συνέχεια ήρθε ο Δήμαρχος ενημερώνοντας για τη συνάντηση αυτή και στέλνοντας μήνυμα ενότητας με αφορμή τα θετικά μηνύματα στον τουρισμό).

Προ ημερήσιας διάταξης ο Πρόεδρος του σώματος Ν. Μυλωνάς μαζί με τις ευχές του ενημέρωσε ότι απόψε ήταν προσκεκλημένος για να τιμηθεί ο συμπατριώτης μας «φούρναρης της Ευρώπης» Δ. Αρβανιτάκης ο οποίος συνεχίζει καθημερινά να βοηθά αναξιοπαθούντες ντόπιους συμπολίτες μας -όπως τόνισε ο κ. Μυλωνάς- όμως λόγω απουσίας του δημάρχου τον κάλεσε τελιά να έρθει στην επόμενη συνεδρίαση.

Επίσης, ο κ. Μυλωνάς έδωσε τις θερμές ευχές του σώματος προς τον συμπατριώτη μας σιδηρουργό κ. Αντώνη Καρδούλια ο οποίος πρόκειται να κάνει μια σοβαρή επέμβαση, υπενθυμίζοντας τη μεγάλη προσφορά του στο δήμο και στον τόπο μας.

Τέλος, ο Ν. Μυλωνάς αναφέρθηκε στην ανάγκη για αιμοπετάλια που έχει ο 7χρονος Ευάγγελος Βασματζής του Μιχαήλ από την Θεσσαλονίκη, η περιπέτεια της υγείας του οποίου έχει συγκινήσει το πανελλήνιο, καλώντας τους συναδέλφους του και όσους συμπολίτες μας μπορούν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα.

Τον Δήμαρχο Κω αναπληρώνει ο Αντιδήμαρχος Δ. Γερασκλής ο οποίος έδωσε τις ευχές του στο σώμα τονίζοντας ότι το 2017 είναι μια σημαντική χρονιά για τον τόπο μας.

Η επικ. του Οράματος Ι. Ρούφα αναφέρθηκε στη σημασία του νέου χρηματοδοτικού αναπτυξιακού προγράμματος για τα νησιά που διεκδικεί η χώρας μας και ζήτησε να υπάρξει επίσημη ενημέρωση για το αν ισχύουν τα δημοσιεύματα περί παραίτησης του Γεν. Γραμματέα του Δήμου.

Ο Α. Παυλίδης αναφέρθηκε στο  επικείμενο ταξίδι του στο Στρασβούργο για το μεταναστευτικό (εξέδωσε σχετική ανακοίνωση), ενώ αίσθηση προκάλεσε η επισήμανσή του (στα θέματα της ημ. διάταξης εν συνεχεία) στην παρέμβαση στην πιάτσα ροτόντα εκφράζοντας την κάθετη διαφωνία του με την καταστροφή αυτών που έφτιαξαν οι Ιταλοί παρομοιάζοντας την παρέμβαση με αυτή του αείμνηστου Θωμά Κορουλάκη στα δελφίνια…

Ο Αντιδήμαρχος Δ. Γερασκλής απάντησε ότι το θέμα της αισθητικής είναι υποκειμενικό αλλά σε επίπεδο αύξησης του βαθμού ασφαλείας, γνωρίζουν οι ειδικοί,  όπως έγινε με την παρέμβαση στον Πελαργό με τη νησίδα στη μέση που μείωσε κατακόρυφα τα θανατηφόρα ατυχήματα.

Ο Α. Παυλίδης πρόσθεσε ας έχουν την τέχνη οι μελετητές «αυτά τα 65 σπαρταριστά χιλιάρικα (από το πράσινο ταμείο) να πιάσουν τόπο…»

Μετά την ίδρυση του Λυκείου Ζηπαρίου και την προκύρυξη θέσης Διεθυντή όπως ανακοίνωσε η Δευτεροβάθμια ο Πρόεδρος της Σχ. Επιτροπής τόνισε ότι μακροπρόθεσμος στόχος είναι η κατασκευή νέου διδακτηρίου, όμως βραχυπρόθεσμα θα πρέπει να βρεθεί χώρος στέγασης (θα υπάρξει σχετική συνάντηση του δημάρχου με τον σύλλογο γονέων εντός των ημερών. Ο Μ. Ζερβός ζήτησε την βοήθεια όλων (κυβέρνησης, αντιπολίτευσης, μειοψηφίας κλπ) για να προχωρήσει αυτή η προσπάθεια.

«Μικρή επανάσταση» χαρακτήρισε την ίδρυση ενός σχλείου σε ένα τόπο η επικ. του Οράματος Ι. Ρούφα, προτείνοντας την στέγαση του στο ημιτελές κτήριο του «νέου δημαρχείου Δικαίου» (να διερευνηθεί το ενδεχόμενο).

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ