LET’S DO IT KOS- Η Κως του εθελοντισμού και της περιβαλλοντικής ευαισθησίας είναι εδώ (Pics)

0
1759

ΘΕΜΑ : ‘’ LET’S DO IT KOS- Η Κως του εθελοντισμού και της περιβαλλοντικής ευαισθησίας είναι εδώ’’

Η Κως έδωσε ένα μεγάλο και ηχηρό παρών στα πλαίσια της διοργάνωσης της πανελλήνιας περιβαλλοντικής δράσης «Let’s do it Greece», μετατρέποντάς την σε Let’s do it Kos.

Η Κως του εθελοντισμού και της περιβαλλοντικής ευαισθησίας είναι εδώ.

Δεκάδες εθελοντές από κάθε γωνιά του νησιού μας, συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε αυτή τη δράση , στέλνοντας το δικό τους μήνυμα και ενώνοντας τις δυνάμεις τους με χιλιάδες εθελοντές σε όλη την Ελλάδα.

Το σύνθημα της δράσης ήταν: «Πάμε να καθαρίσουμε εθελοντικά ολόκληρη την Ελλάδα μέσα σε μία μόνο μέρα!» και ο συντονισμός έγινε από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου Κω και τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων.

Εθελοντές από όλη την Κω καθάρισαν προεπιλεγμένα σημεία του νησιού μας, αλλάζοντας την εικόνα τους και θέλοντας με τον τρόπο αυτό να περάσουν το μήνυμα του σεβασμού, της προστασίας, και της ανάδειξης ενός φυσικού περιβάλλοντος.

Όλοι μαζί οι εθελοντές: μικρά παιδιά προσχολικής ηλικίας, μαθητές, δάσκαλοι, καθηγητές, γονείς, σύλλογοι, σωματεία, ενεργοί πολίτες, με τη στήριξη υπαλλήλων-συνεργείων και οχημάτων-μηχανημάτων της Δ/νσης Περιβάλλοντος (Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Πρασίνου) αλλά και των Δημοτικών Κοινοτήτων, έκαναν πιο όμορφο το νησί μας, αποδεικνύοντας εμπράκτως πως η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας!

Ο Δήμος Κω αισθάνεται την ανάγκη να συγχαρεί δημόσια όλους όσους συμμετείχαν.

Και συμμετείχαν πολλοί, τόσοι πολλοί που μας δίνουν μεγάλη αισιοδοξία για το μέλλον.

Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΩ

-5ο Δημοτικό Σχολείο Κω (Υγροβιότοπος Ψαλιδίου & παρακείμενη παραλία έως ξενοδ. «Natura», με πάρα πολύ μεγάλη συμμετοχή παιδιών-γονέων και δασκάλων-Δ/ντή)
-1ο Γυμνάσιο Κω (Υγροβιότοπος Ψαλιδίου-παρακείμενη παραλία, και παραλία Λάμπης από Φάρο έως Ξενοδ. «Αίολος», με πάρα πολύ μεγάλη συμμετοχή παιδιών-γονέων και καθηγητών -Δ/ντή. Τμήμα των μαθητών μάλιστα πήγαν νωρίτερα στο χώρο του υγροβιοτόπου και έκαναν μάθημα βοτανολογίας γνωρίζοντας ζωντανά την τοπική χλωρίδα με τον αρμόδιο καθηγητή τους).
-2ο Γυμνάσιο Κω (παραλία Λάμπης από Φάρο έως Ξενοδ. «Αίολος» με αρκετά μεγάλη συμμετοχή παιδιών-γονέων και καθηγητών)
-1ο Δημοτικό Σχολείο Κω (Υγροβιότοπος Ψαλιδίου-παρακείμενη παραλία με αρκετά μεγάλη συμμετοχή παιδιών-γονέων και δασκάλων)
-Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Κω (με πολύ μεγάλη συμμετοχή)
Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (με πολύ μεγάλη συμμετοχή)
-80 ΑΔΤΕ (με μεγάλη και δυναμική συμμετοχή)
-Ενεργοί πολίτες-εθελοντές.

Περιοχές καθαρισμού:
Υγροβιότοπος Ψαλιδίου: Καθαρισμός περιμετρικά της λίμνης, περιβάλλοντας χώρος και (παραλιακά) η ακτή από Ξενοδοχείο «Ramira» έως Ξενοδοχείο «Natura» , κλάδευση και καθαρισμός από χόρτα του κεντρικού κόμβου του χώρου στάθμευσης του υγροβιοτόπου.
Παραλία Λάμπης: Καθαρισμός παραλίας από Φάρο έως Ξενοδοχείο «Αίολος», κλάδευση αρκετών αρμυρικιών, καθαρισμός & κόψιμο χόρτων σε αρκετές διαχωριστικές νησίδες του ποδηλατοδρόμου.
Αξιζει να ευχαριστήσουμε και τη Δημοτική Αστική Συγκοινωνία για την δωρεάν μεταφορά των εθελοντών με λεωφορεία της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ, που συμμετείχε ενεργά στη δράση, δίνοντας το δικό της μήνυμα εθελοντισμού, καθώς επίσης και την εταιρία αναψυκτικών «Natur Γαλαθρής Α.Β.Ε.Ε.» για την ευγενική προσφορά μικρών εμφιαλωμένων νερών για τους μαθητές /εθελοντές.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΣΦΕΝΔΙΟΥ

-Δημοτικό Σχολείο Ζηπαρίου (με μεγάλη συμμετοχή μαθητών-γονέων & δασκάλων)
-Γυμνάσιο και λυκειακές τάξεις Ζηπαρίου
-Σύλλογος Θεόκριτος
-Ενεργοί πολίτες της Δημ. Κοινότητας Ασφενδιού.


Περιοχή καθαρισμού: Κεντρική παραλία Τιγκακίου και περιοχή «Αλυκής».

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΥΛΙΟΥ

-Δημοτικό Σχολείο Πυλίου (με μεγάλη συμμετοχή μαθητών-γονέων & δασκάλων)
-Ενεργοί πολίτες της Δημ. Κοινότητας Πυλίου


Περιοχή καθαρισμού: Κεντρική παραλία Μαρμαρίου έως παραλία (Πύθος) Βαπόρι .

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑΣ

-Πολιτιστικός σύλλογος Καρδάμαινας «Η Αργώ» (με επικουρική συντονιστική δράση στην όλη διοργάνωση & με πάρα πολύ μεγάλη συμμετοχή)
-Δημοτικό Σχολείο & νηπιαγωγείο Καρδάμαινας (με μεγάλη συμμετοχή μαθητών, γονέων, δασκάλων, Δ/ντή)
-Εθελοντική ομάδα Καρδάμαινας «Kardamena Clean up»
– Σύλλογος «Άντε Γεια στον Καρκίνο»,
-Αθλητικό σωματείο «Ηρακλής 2000»,
-Αθλητικό σωματείο «ΔΟΞΑ Καρδάμαινας»,
-Σύλλογος Φίλων Μουσικής «Αρίων»,
-Καταδυτικό κέντρο «Arian-Diving, Klean-up» (Δύτες καθάρισαν το βυθό του λιμανιού από κάθε είδους σκουπίδια, γυάλινα μπουκάλια, ρόδες κλπ).
-Ενεργοί πολίτες της Δημ. Κοινότητας Καρδάμαινας.

Περιοχή καθαρισμού: Καθαρισμός κεντρικής παραλίας Καρδάμαινας, καθαρισμός, κόψιμο χόρτων, κλάδευση, βάψιμο τοίχων & περίφραξης σε παιδικές χαρές κλπ.).

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΟΥ

-Δημοτικό Σχολείου Κεφάλου (με μεγάλη συμμετοχή μαθητών, γονέων, δασκάλων)
-Γυμνάσιο Κεφάλου (με μεγάλη συμμετοχή μαθητών, γονέων, καθηγητών)
-Ενεργοί πολίτες της Δημ. Κοινότητας Κεφάλου
Περιοχή καθαρισμού: Παραλία Αγίου Στεφάνου.


Ευχαριστούμε επίσης το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών Κω (Κ.Κ.Δ.Α.Υ.), το οποίο συμμετείχε ενεργά στον καθαρισμό στον υγροβιότοπο Ψαλιδίου, και προσέφερε μπλουζάκια για τα παιδιά και λευκές σακούλες για τα ανακυκλώσιμα υλικά τα οποία και μαζεύτηκαν χωριστά.

Παράλληλα να ευχαριστήσουμε και όλους όσοι (μεμονωμένους ενεργούς πολίτες, σωματεία ή συλλόγους κ.α.) την ίδια μέρα, συμμετείχαν στον κοινό αυτό στόχο, με δικές τους ατομικές ή συλλογικές δράσεις σε διάφορα σημεία του νησιού μας,
αλλά και όλους όσοι στην καθημερινότητά τους συμβάλλουν εμπράκτως στην προστασία & ανάδειξη του περιβάλλοντος του νησιού μας!

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ