ΔΧ: Στην παράταξη του κ. Κυρίτση κάποιοι ζήλεψαν τη δόξα του Τσίπρα και του Παπά… Η μήνυση είναι το πρώτο βήμα

9
1924

Αγαπητέ φίλε Γιάννη

 

Μόλις πριν από λίγο διάβασα, στο άρθρο σου, ότι η πρόεδρος του ΔΗΡΑΣ κυρία Βάσω Παντελίκιζη, μήνυσε την aegeanews για ένα δημοσίευμα-αναπαραγωγή δελτίου τύπου του  «Οράματος». Γράφεις μάλιστα ότι σε πήρε ξώφαλτσα αφού είσαι το μοναδικό από τα 37  ΜΜΕ που ήταν αποδέκτες της ανακοίνωσης το οποίο μηνύθηκε!

 

Νομίζω ότι θα πρέπει να υπάρξει μια διόρθωση σε ότι αφορά την aegeanews. Αυτά που αναγράφονται σε ένα δελτίο τύπου μιας δημοτικής παράταξης και αναδημοσιεύονται στα ΜΜΕ ενδεχομένως να θίγουν προσωπικότητες,  να είναι ποινικά κολάσιμα. Όμως, δεν θα κρίνει ο δημοσιογράφος αν το περιεχόμενο μιας ανακοίνωσης δημοτικής παράταξης είναι για τα ..σίδερα.

 

Αυτό θα το αποφασίσουν τα δικαστήρια. Ο θιγόμενος μπορεί να προσφύγει σε αυτά. Και αυτά να αποφασίσουν εκτός των άλλων ότι η ενδεχομένως ποινικά κολάσιμη ανακοίνωση θα πρέπει να κατέβει και από τα αρχεία του site.

 

Αλλά δεν θα λογοκρίνει ένα ΜΜΕ την ανακοίνωση ενός κόμματος. Αν αναφέρει για παράδειγμα «πολιτικοί απατεώνες» και «προδότες» «αρχιερείς της διαφθοράς» τι θα κάνουν τα ΜΜΕ; Θα την κόψουν; Όχι βέβαια! Θα την αναμεταδώσουν!  Πώς λοιπόν θα λογοκριθεί μια ανακοίνωση παράταξης από ένα μέσο; Ακόμα και αν δεν δημοσιευθεί όλη θα τονιστούν τα επίμαχα σημεία της, δηλαδή τα ποινικά κολάσιμα, σύμφωνα με την άποψη του κάθε θιγόμενου.

 

Έτσι όμως δεν γίνεται δουλειά. Σαφώς υπάρχουν και όρια. Αλλά δεν γίνεται μια εφημερίδα πριν δημοσιεύει την ανακοίνωση μιας παράταξης να συμβουλεύεται δικηγόρο. Καλύτερα να τον έχει μόνιμα εκεί δίπλα στο κομπιούτερ!

 

Δεν θεωρώ ότι η υπόθεση αυτή, όπως επιθυμείς αγαπητέ φίλε Γιάννη, χρειάζεται να φτάσει στο ακροατήριο.

 

Η κυρία Παντελίκιζη και εκ της θεσμικής της θέσεως θα όφειλε να είναι προσεχτικότερη. Δεν μηνύεις ένα μέσο για μια ανακοίνωση που από τη στιγμή που είχε 37 αποδέκτες το πιθανότερο είναι ότι «έπαιξε» και σε άλλα ΜΜΕ.  Εκτός αν μήνυσε όλα τα μέσα, πράγμα το οποίο είναι αδιανόητο! Οπότε μπορεί να διορθώσει το λάθος της. Για να αποφεύγεται και κάθε παρεξηγήσιμη σκέψη.

 

Ότι δηλαδή στην παράταξη του κ. Κυρίτση κάποιοι ζήλεψαν τη δόξα του Τσίπρα και του Παπά. Δεν τα ελέγχω τα ΜΜΕ,  τα κλείνω, τα φιμώνω. Η μήνυση είναι το πρώτο βήμα. Έστω και ξώφαλτσο!

9 ΣΧΟΛΙΑ

    • Αυτη η δημοτικη ειναι πιο φασιστες και απο εμενα.βΡΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΤΕΛΕΙΝΟΥΝ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

  1. Ο συναγωνιστής του Κάπτεν Ηλίας ψήφισε στα τέσσερα το 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ και αυτός σχολιάζει την παράταξη Κυρίτση.

    Κύριε Δημήτρη, στο προηγούμενο μνημόνιο που ψήφισαν Σαμαράς – Βενιζέλος η Αθήνα πήρε φωτιά, τώρα ούτε μια αναφορά…

  2. Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΚΙΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ.ΤΕΛΕΙΩΣΕ.ΟΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ

    ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ.Η ΡΟΥΦΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.ΟΣΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ.

  3. Κυνήγι δημοσιογράφων από τον Ερντογάν: Συνελήφθησαν οι συντάκτες ολόκληρης εφημερίδας

    Εντάλματα για τους επικεφαλής της εταιρείας και μία δημοσιογράφο – Σοκάρουν τα στοιχεία του διωγμού εναντίον του Τύπου στην Τουρκία
    Έφοδο στα γραφεία της καθημερινής εφημερίδας Sözcü πραγματοποίησε την Παρασκευή η τουρκική αστυνομία, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει με αμείωτη – όπως αποδεικνύεται – ένταση το κυνήγι δημοσιογράφων στη γειτονική χώρα, προκαλώντας την οργή της διεθνούς κοινότητας και ιδιαίτερα των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Στην επιχείρηση συνελήφθησαν άπαντες όσοι βρίσκονταν στα γραφεία. Ο Γενικός Εισαγγελέας Κωνσταντινούπολης, ωστόσο, δήλωσε ότι η επιχείρηση απευθυνόταν μόνο στους συντάκτες του καθημερινού φύλλου, συμπεριλαμβανομένου και του ιδιοκτήτη Μπουράκ Ακμπάι. Ο τελευταίος, όπως τόνισε ο εισαγγελέας, θεωρείται ήδη φυγάς και έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον του.

  4. Οι άνθρωποι είναι απαράδεκτοι…….. σίγουρα δεν κατάλαβε τι έκανε IQ…ο Γεώργιος θα τους καταστρέψει όλους τους πετάει το ξεροκόμματο και τους κάνει ότι θέλει και τους γράφει ότι θέλει.Ακου γρ…………………

  5. ΕΝΤΟΛΗ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΣΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ.ΑΚΟΥ ΕΚΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ,ΠΟΥ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥ ΜΑΔΟΥΡΟ.ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΤΗΣΩ ΚΑΤΩ.ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ Ο ΜΑΔΟΥΡΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΕΙΝΑΙ 1000 ΦΟΡΕΣ ΠΙΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ.ΑΚΟΥ ΕΚΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ!!!!!!!!!!!!! ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΤΑΝΚΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ,ΕΑΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΟΥΝ ΚΑΤΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ,ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ.και μετα παλι θα τους παει σε ψαραδικο να τους ταιζει με ξενα κολλυβα .ΚΥΡΙΤΣΗ ,ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ.ΚΑΤΣΕΤΕ ΦΡΟΝΙΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ,[ΟΠΩΣ ΑΛΙΩΣ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ.ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ …………Σ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΟΒΑΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΩΟΣ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ