Δήμος Κω: Αναβαθμίζεται η καθαριότητα και η περιβαλλοντική προστασία στο λιμάνι (Pics)

8
2542

ΘΕΜΑ : “ Αναβαθμίζεται η καθαριότητα και η περιβαλλοντική προστασία στο λιμάνι της Κω.”

Σημαντικές παρεμβάσεις για την ασφάλεια, την καθαριότητα και την περιβαλλοντική προστασία στο λιμάνι της Κω από το Λιμενικό Ταμείο.
Συγκεκριμένα:
-Ολοκληρώθηκε ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός για τις υπηρεσίες φύλαξης και ασφάλειας στο λιμάνι της Κω. Ακολουθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες για την κατακύρωση και την υπογραφή της σύμβασης.
-Ολοκληρώθηκε η μελέτη για τις υπηρεσίες καθαριότητας στο χώρο του Λιμένα της Κω. Ακολουθεί ο ανοιχτός διαγωνισμός.
-Άρχισε η αντικατάσταση των παλιών κάδων καθαριότητας με νέους σε όλο το παραλιακό μέτωπο του λιμανιού της Κω.
Παράλληλα το Λιμενικό Ταμείο θωρακίζει, σε απόλυτο πλέον βαθμό, την περιβαλλοντική προστασία του λιμανιού της Κω.
Αναθεωρήθηκε πλήρως το σχέδιο αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης στο θαλάσσιο χώρο.
Προχωράμε πλέον στην προμήθεια υποδομών και υλικών νέας τεχνολογίας για την αντιμετώπιση περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης ή διαρροής καυσίμων.
Για πρώτη φορά υπάρχει σχέδιο παραλαβής αποβλήτων, η σχετική σύμβαση υποβλήθηκε για έγκριση στο Υπουργείο.
Η Κως προχωρά μπροστά με έργα.
Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τριτοκοσμική η κατάντια του λιμανιού μας με τους βρώμικους πάγκους των ψαράδων και τα καμάκια τουριστών ...

    Με την φύλαξη μόνο για να πάρουν λεφτά κάποιοι …ψηφοφόροι δεν αναβαθμίζει το λιμάνι μας που ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΉ ΤΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΨΑΡΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΟ ΑΓΡΑΣ ΠΕΛΑΤΩΝ. Είναι απαράδεκτο να καθαρίζουν ψάρια οι Ψαράδες, να τα ξεπλένουν με νερό δηλητήριο από το λιμάνι, να τραβάνε τα καμάκια τους τουρίστες πιος θα τους καρφώσει και να μην επεμβαίνει κανένας αρμόδιος. ΑΊΣΧΟΣ.

    • ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΩ.

      ΟΙ ΠΑΓΚΟΙ ΤΩΝ ΨΑΡΑΔΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΟΙ ΒΡΩΜΕΡΟΙ, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΥΜΙΖΕΙ ΓΥΦΤΙΚΟ ΜΑΧΑΛΑ. ΑΠΑΡΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΠΑΓΚΟΙ ΨΑΡΑΔΩΝ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΟΙ ΨΑΡΑΔΕΣ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΐΚΙΑ ΤΟΥΣ. ΔΥΣΦΗΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΝΗΣΙ. ΒΡΩΜΙΑ ΚΑΙ ΔΥΣΩΔΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΛΙΜΑΝΙ. ΠΑΓΚΟΙ, ΚΑΡΕΚΛΕΣ, ΣΚΑΜΠΩ, ΔΙΧΤΙΑ, ΚΑΛΑΘΙΑ ΜΕ ΨΑΡΙΑ, ΨΗΣΤΑΡΙΕΣ ΜΕ ΟΜΠΡΕΛΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΠΑΓΚΑΚΙΑ, ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΟΥΠΙΔΑΡΙΟ… ΕΛΕΕΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΟΜΑΛΙΑ ΝΙΓΗΡΙΑ.ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΩ ΣΕ ΛΙΜΑΝΙ ΑΦΡΙΚΗΣ.

    • Σκέψου το Λιμεναρχείο να μην ήτα ακριβώς απέναντι από την περιοχή των ψαράδων και των απαράδεκτων καμακιών .

      Ενοχλούν με την φορτική συμπεριφορά τους περαστικούς, τουρίστες και ντόπιους τα καμάκια των καϊκιών που κάνουν την βόλτα τους από Κάστρο μέχρι το Λιμεναρχείο και στην συνέχεια κλείνουν την μύτη τους από την βρώμα και την ψαρίλα…

  2. δημαρχε 3 χρονια εγκατελειψες τα μηχανηματα του δημου στο εργοταξιο και σαπιζουν.10 μηχανηματα σκουπες

    ειναι εγταλειμενα.γιατι δεν επισκευαζονται?λογω αδιαφοριας?γιατι δεν καθαριζουν τους δρομους?ουγκαντα καταντησες το λιμανι και το νησι.μονο αερολογιες εισαι.

  3. ΑΊΣΧΟΣ, ΑΙΣΧΟΣ, ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ.

    Είναι απαράδεκτο να καθαρίζουν ψάρια οι Ψαράδες πάνω στο πεζοδρόμιο εκεί που κάνουν τον περίπατο τους ντόπιοι και τουρίστες, να τα ξεπλένουν με νερό βρώμικο από το λιμάνι, να τραβάνε τα καμάκια των ημερόπλοιων τους τουρίστες ποιος θα τους καρφώσει πρώτος και να μην επεμβαίνει κανένας αρμόδιος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ