Πρωτοβουλία Δήμου Κω για προώθηση τοπικών αγροτικών προϊόντων στα supermarket

9
984

 


ΘΕΜΑ: “Πρωτοβουλία του Δήμου Κω για την προώθηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων στα supermarket”

H πολιτική στήριξης του πρωτογενούς τομέα, που υλοποιείται εδώ και δύο χρόνια από το Δήμο Κω, προσλαμβάνει νέες διαστάσεις.
Ο Δήμος Κω ανέλαβε πρωτοβουλία για την προώθηση και πώληση των τοπικών αγροτικών παραδοσιακών προϊόντων από τα supermarket του νησιού.
Στόχος είναι σε κάθε πολυκατάστημα τροφίμων να υπάρχει η τοπική γωνιά των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα της Κω.
Ο Αντιδήμαρχος κ. Χατζηκαλύμνιος μαζί με την άμισθη ειδική σύμβουλο του Δημάρχου κ. Τριανταφυλλοπούλου, πραγματοποίησαν την πρώτη συνάντηση εργασίας με τους εκπροσώπους των supermarket ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΡΗΤΙΚΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ και LIDL.
Η συνάντηση έγινε σε εποικοδομητικό κλίμα και επιβεβαιώθηκε η καλή διάθεση όλων των πλευρών για την προώθηση και πώληση των τοπικών προϊόντων μέσα από τα δίκτυα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων.
Από την πλευρά των εκπροσώπων των σουπερμάρκετ τέθηκαν ειδικότεροι όροι και προϋποθέσεις, προκειμένου να πληρούνται οι προδιαγραφές που ορίζονται από τους εσωτερικούς κανονισμούς και κανόνες της κάθε επιχείρησης σχετικά με τη νομοθεσία, την ποιότητα, τη συσκευασία, την τυποποίηση και τη διακίνηση των προϊόντων.
Ο Δήμος μετά την πρώτη αυτή συνάντηση προγραμματίζει μια νέα συνάντηση με αγρότες και εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα αφού δεν υπάρχει ακόμα στο νησί οργανωμένος φορέας ή συνεταιρισμός των παραγωγών.
Στόχος είναι να καλυφθούν όλες οι προϋποθέσεις ποιότητας και πιστοποίησης που θα οδηγήσουν στην «τοπική γωνιά», ένα σημείο μέσα στα καταστήματα όπου θα υπάρχουν σε μόνιμη βάση τα τοπικά και παραδοσιακά προϊόντα του νησιού μας, ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμα στο αγοραστικό κοινό.
Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ρε πλακα μας κανετε?εδω υπαρχει αποφαση σραγισης μεγαλων …… και δεν την πραγματοποιείται τωρα μας λετε για τα αγροτικα προιοντα.ψευτες!!!

  2. Υπάρχουν ακόμα αγρότες στην Κω που παράγουν χωρίς φάρμακα και λιπάσματα προϊόντα σε λογικές τιμές;;;;

    Οι περισσότεροι που παριστάνουν τους αγρότες και έχουν γεμίσει με παράγκες τον επαρχιακό αντί να παράγουν αγοράζουν από εμπόρους αυτά που μας πουλάνε για τοπικά προϊόντα. Όσο για τις τιμές +30-40% ακριβότερες…

    • ΑΜΑ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΑΓΡΟΤΗΣ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗΣ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕΤΡΟ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΗΤΑΝ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΡΟΥΦΑ ΚΑΙ ΠΑΣΣΑΝΙΚΟΛΑΚΗ.

  3. Πολύ καλή πρωτοβουλία. Θέλω να αγοράζω τοπικά προϊόντα. Θέλω τα μεγάλα καταστήματα τροφίμων να παρέχουν τοπικά προϊόντα, όπως γαλακτοκομικά, αναψυκτικά, λαχανικά, φρούτα, μέλι λάδι και κρασιά. Δεν θέλω πλέον άλλο, να με κλέβουν τα μικρά σούπερ-μάρκετ, όπως π.χ. αγοράζεις ελληνικό καφέ Παυλίδης με την ένδειξη πάνω -40 λεπτά, αλλά στο ταμείο 0 έκπτωση.

  4. ΓΕΩΡΓΙΕ Η ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΗ ΜΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ.

    ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕΣ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ.ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.ΑΣ ΟΨΕΤΑΙ Ο ΚΑΙΣΕΡΛΗΣ ΠΟΥ ΣΕ ΕΚΑΝΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.

  5. ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΜΕΛ ΘΑ ΠΑΡΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡ?.ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΗΤΕ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ?ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΗΔΙΕΣ….ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ. ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΙ-ΜΕΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΒΙΜΕΛ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ?Η ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ¨¨ΒΗΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ¨?ΕΛΕΟΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ!!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ