ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ : Άμεση συνάντηση με το ΚΤΕΛ. Θα σπάσουμε την απομόνωση των χωριών και του αεροδρομίου με 2 νέες κυκλικές γραμμές

8
1500

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ : “Θα σπάσουμε την απομόνωση των χωριών και του αεροδρομίου με δύο νέες κυκλικές γραμμές. Άμεση συνάντηση με το ΚΤΕΛ.

Ο Δήμος Κω αλλάζει την εικόνα των συγκοινωνιών στο νησί.

Σπάει η απομόνωση των χωριών, που θα έχουν αξιόπιστη και τακτική συγκοινωνία.

Όλοι μαζί, πρέπει να δημιουργήσουμε ένα αξιόπιστο δίκτυο συγκοινωνιών που θα δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες μας να βγουν από τα ξενοδοχεία και να γνωρίσουν κάθε γωνιά του νησιού μας.

Ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης, ανακοίνωσε χθες την προκήρυξη για δύο νέες κυκλικές λεωφορειακές γραμμές:

-Γραμμή 1 – Δημοτική Ενότητα Ηρακλειδών

ΜΑΣΤΙΧΑΡΙ – ΑΓΙΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ – ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ – ΚΟΙΜΗΣΗ- ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ – ΚΕΦΑΛΟΣ (ΚΑΜΑΡΙ – ΧΩΡΙΟ) – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ PARADISE – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ – ΚΑΡΔΑΜAIΝΑ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ – ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑ – ΜΑΣΤΙΧΑΡΙ.

-Γραμμή 2 – Δημοτική Ενότητα Δικαίου

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΠΥΛΙ) – ΜΑΡΜΑΡΙ – ΤΙΓΚΑΚΙ – ΖΙΑ – ΑΜΑΝΙΟΥ – ΠΛ. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΥΛΙ.

Την Παρασκευή το πρωί θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Δήμου Κω με τους εκπροσώπους του ΚΤΕΛ.

Αν το ΚΤΕΛ θέλει να καλύψει τις δύο αυτές γραμμές, ο Δήμος θα κινηθεί επικουρικά.

Αν το ΚΤΕΛ δηλώσει αδυναμία, θα αναλάβει να τις καλύψει η Δημοτική συγκοινωνία σταδιακά.

Στο τραπέζι του διαλόγου υπάρχει και η επέκταση της δημοτικής συγκοινωνίας σε άλλες περιοχές του νησιού, που σήμερα δεν εξυπηρετούνται.

Είναι δεδομένο επίσης ότι η Δημοτική Συγκοινωνία θα συνεχίσει αυτό που ξεκίνησε πέρυσι: να στηρίζει την τοπική οικονομία και τον τουρισμό μας.

Σε αυτά τα πλαίσια:

-Ξεκινά η σταδιακή επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των λεωφορείων της δημοτικής συγκοινωνίας που θα εκτελούν δρομολόγια μέχρι τις 1 π.μ και εφόσον απαιτηθεί και μέχρι τις 2 π.μ.

-Η δημοτική συγκοινωνία θα συνεχίσει και φέτος αυτό που καθιέρωσε πέρυσι: τη δωρεάν μετακίνηση κάθε 15 ημέρες των επισκεπτών μας.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης αναφέρει:

Η διαδικασία προκήρυξης των δύο νέων γραμμών θα προχωρήσει.

Ο Δήμος δεν θα κάνει πίσω. Αυτό που υποσχέθηκα στους δημότες στα χωριά της Κω, θα γίνει πράξη.

Θα έχουν τακτική και αξιόπιστη συγκοινωνία.

Υπάρχει έδαφος για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες όλων. Μόνο για να ικανοποιηθεί η απληστία και ο παραλογισμός δεν υπάρχει έδαφος.”

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κακως οι ταξιτζηδες αφηνουν το ΚΤΕΛ.Ακομα χειροτερα κακως που αφηνουν και τα απλα ΙΧ να κυκλοφορουν στο νησι.Ουτε ΚΤΕΛ ουτε ΙΧ να απαγορευτουν και τα γαιδουρακια για να δουλευει μονο η συμπαθεστατη επαγγελματικη ομαδα των ταξιτζηδων.

  2. τελικα Γεωργακι τις γραμμες τις προκηρυσεις η τισ δινεις?γιατι με τα ελληνικα που ξερω κατι που δεν εχεις δικο σου δεν μπορεις να το δωσεις πουθενα..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ