Σταμάτης Λοΐζος: Υποχρεώσεις των Ιατρών Υπηρεσίας Υπαίθρου στα Περιφερειακά Ιατρεία

21
2292

ΓΙΑΤΙ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ  ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ  ΚΑΠΟΙΟΙ …

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ  ΤΩΝ  ΙΑΤΡΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ  ΥΠΑΙΘΡΟΥ, ΣΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ

 

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 11 του Ν.3487/55 (Φ.Ε.Κ.354/Α/55) οι αγροτικοί γιατροί των ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ και των Π.Π.Ι. υποχρεούνται να παρέχουν, καθʼόλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες καθώς και περιπτώσεις κατεπείγουσας ανάγκης ή ατυχήματος, τις υπηρεσίες τους στο Ιατρείο ή και κατʼ οίκον. .. (Σχετ.το Υ3α/οικ.1869/22-6-01 έγγραφο Υ.Υ.& Π.)
 Μετά το πέρας του ωραρίου στα αγροτικά ιατρεία,ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ  διαμένουν είτε στην έδρα του Ιατρείου είτε στην περιοχή ευθύνης τους εφόσον υπάρχει στέγη που πληροί στοιχειώδεις προϋποθέσεις διαμονής με εξαίρεση όσων συμμετέχουν σε πρόγραμμα εφημερίας της υπερκείμενης υγειονομικής μονάδας και μόνο για την ημέρα εφημερίας τους. Σε αντίθετη περίπτωση και μόνο με άδεια του εποπτεύοντος Νοσοκομείου (Ν.2071/92 άρθρο 23) δύνανται να διαμένουν και εκτός της περιοχής ευθύνης των. (Σχετ.το Υ4α/οικ.8972/6-8-96 έγγραφο του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας)

ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ Ν. ΛΟΙΖΟΣ

21 ΣΧΟΛΙΑ

  1. αντε παιδακι μου κανε τα δημοτικα σου καθηκαοντα και αστα ταλλα .θα τρελαθουμε τελειως εδω μεσα

  2. Αφού γνωρίζει ποιός και πότε λείπει από τη δουλειά γιατί δεν κάνει συγκεκριμένη καταγγελία για να τον προειδοποιήσουν αυστηρά τον αγροτικό και μετά να τον τιμωρήσουν? Φαίνεται ότι το κάνει μόνο και μόνο για να αυτοδιαφημιστεί και να δείξει την «ευαισθησία » του!!

  3. Ο Υπουργός Υγείας μίλησε!!! Ο Διευθυντής Επιθεώρησης Εργασίας αποφάνθει!!! Γονιέ κάνε το παιδί σου γιατρό για να δουλεύει όλο το 24ωρο 365 μέρες το χρόνο, αγορασέτου αυτοκίνητο-αεροπλάνο, πληρωσέ του βενζίνες να διακτινίζετε όπου κάτσει περιστατικό, απαγορεύετε να έχει οικογένειακές υποχρεώσεις, να αρρωσταίνει, να πλυθεί στο μπάνιο…κ.λ.π. Πρέπει να είναι απίκο μην συμβεί κάτι γιατί θα του κάνουνε καταγγελία!!! Δίνει κίνητρα για τους αγροτικούς ιατρούς (μόλις τελείωσαν την σχολή) να έρθουν στο νησί να δουλέψουν!!!! Με αυτή την τακτική (τρομοκρατίας) χρόνια τώρα αποτρέπουν τους γιατρούς να έρθουν στο νησί. Πόσες φορές διορίστηκαν γιατροί και δεν ήρθαν; ΧΑΣΑΝΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ!!!!!!!!! Έτσι δεν κινδυνεύουν οι τουριστικοεπιχειρήσεις του νησιού……………………..

  4. ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΆΡΚΙΝΓΚ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΏΝ ΣΥΜΒΟΎΛΩΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΑ 25.000 ΓΊΝΟΝΤΑΙ 57.000

  5. ΕΣΥ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΗΘΙΚΗ …
    ΕΛΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΟΥ ΕΑΝ ΘΕΣ

  6. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ?ΠΟΛΛΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΩΝΤΑΙ ΚΥΡΙΕ ΛΟΙΖΟ……..

  7. ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΡΙΕ Ζ…. ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΟΤΑΝ Ο ΙΑΤΡΟΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΚΑΝ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΟΥ!!!

  8. Έχει χαλάσει σε πολλούς…….. την μάσα το Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας και το πολεμάνε όσο μπορούν, αλλά δεν θα τους περάσει…
    Το νου σας ρεμάλια

  9. ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ???
    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ??????
    ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ Η ΛΟΓΩ ΚΟΥΡΑΣΗΣ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ
    ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ

    • και γιατί δεν κάνει επίσημη καταγγελία εκεί που υπάγονται να τιμωρηθούν και να μη το ξανακάνουν αλλά κάνει ανακοίνωση μόνο στο τύπο και να δείξει ότι είναι ευαίσθητος?

  10. Ξαφνικά ενδιαφέρον για τα ωράρια και τις υποχρεώσεις των γιατρών (αγροτικών) !!!! Τόσα χρόνια …πού αυτό το ενδιφέρον για τα ωράρια των γιατρών; του νοσοκομείου, των Π.Ι., τις εφημερίες τους (πόσοι εφημερεύουν όπως πρέπει και όχι μόνο στα χαρτιά;) Στο χωριό του θυμάτε τι γινόταν πριν 3 χρόνια…..; Αλλά η τότε κατάσταση εξυπερετούσε το σύστημα που υπηρετεί!!!!!!!!!!!

  11. Ο κουρασμένος και ο μεγάλος κάνει 600 ασθενείς το μήνα! Αυτό ενοχλεί!!!!!!!!! την τσέπη κάποιων!!!
    Ο κουρασμένος και ο μεγάλος παρέλαβε το Κ.Υ. σε άθλια κατάσταση ( υπάρχουν ντοκουμέντα ) και με την βοήθεια του κόσμου (της επιτροπής που κοροϊδεύουν κάποιοι) ο χώρος ζει , αναπνέει και εξυπηρετεί τον απλό κόσμο ΔΩΡΕΑΝ!!!!!!!!!!!!!!! Τους προειδοποιούμε ότι θα λειτουργήσει με δημόσιο χαρακτήρα και θα χαλάσει τα σχέδια της τσέπης τους!!!!!!!! ΠΡΟΚΑΛΩ: ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.
    ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!!!!!!!!!
    Η Συκοφαντία αποτελεί νομικά αδίκημα …

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ