Στην αποκατάσταση των σχολικών κτηρίων θα διατεθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση 300.000 ευρώ προς Δήμο Κω

7
1009

ΘΕΜΑ : “Στην αποκατάσταση των σχολικών κτηρίων θα διατεθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση 300.000 ευρώ προς το Δήμο Κω.”

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη στο αίτημα του Δήμου Κω για την εκταμίευση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης στα σχολικά κτήρια του νησιού που υπέστησαν ζημιές από το σεισμό.

Ο κ. Σκουρλέτης, που είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το Δήμαρχο Κω κ. Κυρίτση, προχώρησε στην εκταμίευση ποσού 300.000 ευρώ, τα οποία θα διατεθούν άμεσα για τις αναγκαίες επισκευές στα σχολικά κτήρια.

Είναι γεγονός ότι το συγκεκριμένο ποσό δεν επαρκεί πλήρως για να καλυφθεί το κόστος όλων των αναγκαίων έργων αλλά ο Δήμος Κω κινείται άμεσα για να υπάρξουν και νέοι πόροι που θα διατεθούν για την επισκευή των σχολείων αλλά και να μην υπάρξουν προβλήματα στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Όπως είναι γνωστό η πρώτη αποτίμηση της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές Α.Ε που διενήργησε τους ελέγχους και τις αυτοψίες, απαιτεί ένα ποσό της τάξεως των 500.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών, αλλά και των συνθηκών ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων.

Άμεση προτεραιότητα θα δοθεί στις εργασίες αποκατάστασης στο 1ο και 2ο Λύκειο αλλά και στο 1ο Γυμνάσιο Κω.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και ο ΡΟΔΙΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ τι θα δώσει για τις ανάγκες της Κω σε σχολεία και εκκλησιές;;;

    Περιμένει να κλείσουν άλλοι τις τρύπες για να το παίξει μάγκας στα υπόλοιπα…

    • Η κυβέρνηση ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έδωσε για ψυχικό 300.000 € όλα κι όλα, ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ τα πάσαρε στα σχολεία, ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ ΑΠΟΝΤΕΣ...

      Ο Ροδίτης ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΆΡΧΗΣ φοβάται τους μετασεισμούς και έχει εξαφανιστεί, ο δημότης Καλύμνου Κάπτεν Ηλίας ο ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρος ειδικεύεται να μας κουβαλά ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΦΡΑΓΚΑ. Και οι δυο τους στην πραγματικότητα είναι ΑΠΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ… Οι ανάγκες στα σχολεία, στα λιμάνια, στις εκκλησιές, στις υποδομές και της κοινωνίας ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ, και οι ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ πιστεύουν ότι με τα 300.000 € ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ.

  2. το καρτελακι που λανσαρει ο Δημαρχος απο την επισκεψη του στις Βριξελες ξερετε τι γραφει ? Επισκεπτης Και μας εχει πριξει με αυτην την φωτογραφια ασε που τα χερια ειναι θεατρο δεν μιλα απλα στηθηκε με ανοιχτα τα χερια σαν τον παυλιδη που σηκωνει το δαχτυλο χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα

  3. Ζεστό παραδάκι πάλι στα «σχολεία».Βλέπω στο διαύγεια κανα 2000 για το βάψιμο της τουαλέτας..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ