Δήμος Κω, Ένωση Ξενοδόχων, Περιφέρεια ένωσαν τις δυνάμεις τους – Προβολή της Κω στη Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού

9
1281

ΘΕΜΑ : “Δήμος Κω, Ένωση Ξενοδόχων και Περιφέρεια ένωσαν τις δυνάμεις τους για την προβολή της Κω στη Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού.”

Στον τουρισμό μας υπάρχει μόνο μία έννοια: συνεργασία και συνένωση δυνάμεων.

Ο Δήμος Κω, η Ένωση Ξενοδόχων και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ένωσαν τις δυνάμεις τους για την προβολή της Κω στη Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, που διεξήχθη στο διάστημα 1 έως 3 Σεπτεμβρίου.

Είναι η σημαντικότερη διεθνής έκθεση εναλλακτικού τουρισμού στη Γερμανία, που προσελκύει τουρίστες από τη Γερμανία και την Κεντρική Ευρώπη οι οποίοι επιθυμούν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με πεζοπορία, ορειβασία, ποδηλασία, αναρρίχηση, ιππασία, hiking, trekking, καγιάκ και άλλες αθλητικές δραστηριότητες στη φύση και έλαβαν μέρος 5000 ταξιδιωτικοί προορισμοί και 275 διεθνείς εκθέτες.

Το νησί μας εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Ηλίας Σιφάκης, η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Σβύνου και ο Αντιπρόεδρος κ. Χατζημιχαήλ.

Ο στρατηγικός στόχος ήταν η προώθηση της Κω ως ποδηλατικού προορισμού, με παρουσίαση των διαδρομών αλλά και των άλλων δυνατοτήτων και υποδομών που υπάρχουν.

Σε κοινή τους δήλωση ο Αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Σιφάκης και η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Σβύνου τονίζουν:

Ενώσαμε τις δυνάμεις και τις προσπάθειές μας για να προωθήσουμε τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού στην Κω.

Η Κως είναι ένα νησί φιλικό προς το ποδήλατο, έχει ποδηλατικές διαδρομές που δεν έχει κανένα άλλο νησί.

Υπάρχουν επίσης περιπατητικές διαδρομές τόσο εντός όσο και εκτός της πόλης. Ενδεικτικά μέσα στην πόλη, στοχεύουμε στην ανάδειξη μιας ιστορικής και πολιτιστικής διαδρομής στα μνημεία μας αλλά και στα σημεία ενδιαφέροντος.

Η στενή συνεργασία του Δήμου της Κω, της Εν. Ξενοδόχων και των τουριστικών επιχειρηματιών, θα συνεχιστεί με ανάλογες δράσεις και στο μέλλον, με σκοπό την ενίσχυση και ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην Κω, σε μια προσπάθεια σταδιακής επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου αλλά και εμπλουτισμού του τουριστικού μας προϊόντος.”

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. το προβλημα της κω λεγεται κυριτσης.ποδοπατησε το νησι με τις επιλογες του.μεταναστευτικο,ryanair,κρουαζιεροπλοια,

    Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΚΑΤΩΡΘΩΣΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΘΛΟ.ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ ΑΠΡΙΛΙΟ-ΟΚΤ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ 7 ΜΗΝΕΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΙΟΥΛΙΟ -ΣΕΠ ΔΗΛΑΔΗ 3 ΜΗΝΕΣ!!!!!ΡΗΜΑΞΕ-ΝΕΚΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟ ΝΗΣΙ
    μονο τα IN CLUSIVE θα δουλεψουν γιατι ο κυριτσης με την βασω διελυσαν την δεας και δεν εχει δρομολογια
    ΑΠΟ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ.ΕΡΗΜΗ ΠΟΛΗ ΕΡΗΜΟΙ ΔΡΟΜΟΙ.κυριτση 3 χρονια εργο μηδεν στο νησι.διωχνεις την RYANAIR διωχνεις τα κρουαζιεροπλοια εκλεισες τον ΕΦΤ εφερες την μαυρη νυχτα στο νησι.ΕΡΗΜΙΑ ΠΑΝΤΟΥ.ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΣ.ο Κυρίτσης σαν άλλος Νέρωνας περιοδεύει στα αποκαΐδια…Η σεζόν χάνεται, η οικονομία του νησιού αργοπεθαίνει. http://www.aegeanews.gr/news/ta-en-dimo/80748/orama-sezon-chanetai-oikonomia-tou-nisiou-argopethainei-kyritsis-san-allos-neronas-periodevei-sta-apoka%CE%90dia/

  2. Καλά όλα αυτά αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα του νησιού είναι ο τομέας της καθαριότητας!!!το νησί βρωμαει!!οι παραλίες είναι γεμάτο σκουπίδια και μιλάμε για κεντρικές παραλίες!!! ντροπή!!! οι κάδοι σε τουριστικούς εμπορικούς δρόμους μες τη μπιχλα!Δημαρχε είσαι απών το νησί έχει πολλά προβλήματα και θέλουμε ποιοτικό τουρισμό;;;ακούω άσχημα σχόλια από τουρίστες!

  3. ΑΦΟΥ ΒΓΑΛΑΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΑΣ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΦ? ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΑ ?

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ