Προς πώληση τα ξενοδοχεία του ομίλου Lakitira στην Κω

0
3318

Προς πώληση βγαίνουν από τη Deloitte τα τρία ξενοδοχεία του οµίλου Lakitira στην Κω. Πρόκειται για το «Lakitira Resort and Village», το πεντάστερο boutique ξενοδοχείο «Lakitira Suites» και το «Helona Resort». 

Με βάση απόφαση του Εφετείου, η ξενοδοχειακή μονάδα τέθηκε σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης εν λειτουργία, ενώ έγινε δεκτή και η εισήγηση της Eurobank να οριστεί εκκαθαριστής η εταιρεία Deloitte. Η αλυσίδα, ιδιοκτησία της οικογένειας Ανδριόπουλου, είχε συσσωρευμένες οφειλές για δάνειο ύψους 35 εκατ. ευρώ από την Eurobank.

Τον Σεπτέμβριο του 2016 η δικαιοσύνη είχε απορρίψει αίτηση της τράπεζας να τεθεί η εταιρεία σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, με το αιτιολογικό ότι ήταν καταχρηστική. Η Eurobank κατέθεσε έφεση, η οποία έγινε δεκτή με την απόφαση που εκδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα τρία ξενοδοχεία θα βγουν «στο σφυρί» χωρίς υποχρεώσεις. Η πρόσκληση για εκδήλωση ενδιαφέροντος αναμένεται μέσα στο μήνα.

Το 5 αστέρων πολυτελές ξενοδοχείο Helona Resort λειτούργησε το 2009 και βρίκσεται 4 χλμ έξω από την Καρδάμαινα, στη θέση Γουρνιάτη. Διαθέτει 238 δίκλινα, μονόκλινα και οικογενειακά δωμάτια, σουίτες και βίλες, 21 πισίνες, σπα, γυμναστήριο, εστιατόρια, γήπεδα τένις κ.ά

Το Lakitira Resort and Village είναι χτισμένο στην νότια ακτή της Κω. Όλα τα δωμάτια του Ξενοδοχείου ανακαινίσθηκαν πλήρως το 2008. Ειδικότερα, τα οικογενειακά δωμάτια και οι σουίτες σχεδιάσθηκαν εξολοκλήρου από την αρχή.

Β. Κουρλιμπίνη

Πηγή: capital.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ