Η Ryanair «χάνει» τη θέση της από τη Lufthansa

0
466

Η Ryanair δεν είναι πλέον η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Ευρώπης, ύστερα από την ακύρωση χιλιάδων πτήσεων σε ολόκληρη την ήπειρο λόγω προβλημάτων της με τα πληρώματα, μέσα στο 2017.

Τον Σεπτέμβριο του 2017, η αεροπορική εταιρία δήλωσε ότι έπρεπε να προβεί σε ακύρωση ορισμένων πτήσεων λόγω «προβλήματος στο πρόγραμμα αδειών των πιλότων», ωστόσο η πτώση της στη δεύτερη θέση επηρεάστηκε περισσότερο από την απόκτηση της Air Berlin από τη Lufthansa. Η γερμανική αεροπορική είχε 9,3 εκατομμύρια επιβάτες μόνο τον Δεκέμβριο του 2017.

Η Ryanair ήταν η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Ευρώπης το 2016 με 116,8 εκατομμύρια επιβάτες, ακολουθούμενη από τον όμιλο Lufthansa με 100,7 εκατομμύρια επιβάτες. Η τρίτη θέση καλυπτόταν από την IAG (British Airways, Iberia, Vueling και Aer Lingus).

Ο ανταγωνισμός μεταξύ Ryanair και Lufthansa συνεχίζεται με την πρώτη να πιστεύει ότι αναπτύσσεται πιο οργανικά, ενώ η δεύτερη ενισχύει τα στοιχεία της με την απόκτηση άλλων αεροπορικών. Παρόλο που δεν βρίσκεται στην πρώτη θέση, η ετήσια κίνηση της Ryanair αυξήθηκε κατά 10% από 117 εκατομμύρια σε 129 εκατομμύρια επιβάτες το 2017.

Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, υπήρξαν απεργίες από τους πιλότους της Ryanair στη Γερμανία, ωστόσο αυτό δεν επηρέασε τη λειτουργία της αεροπορικής εταιρίας.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ