Τουρισμός: Με χαμόγελα και γεμάτες τσέπες κλείνει η σεζόν

8
452
Τουρισμός: Με χαμόγελα και γεμάτες τσέπες κλείνει η σεζόν
Η επέκταση της τουριστικής περιόδου ως το Νοέμβριο αποδίδει
Αποτέλεσμα εικόνας για τουρισμος χαμος

Αποδίδουν όπως φαίνεται οι πρωτοβουλίες του υπουργείου Τουρισμού για επέκταση της τουριστικής περιόδου χρόνο με το χρόνο. Φέτος, σύμφωνα με την αρμόδιο Υπουργό Έλενα Κουντουρά, η σεζόν έχει επεκταθεί ως και το τέλος Νοεμβρίου στις 240 μέρες έναντι 215 το 2015. Ενώ, μεσοπρόθεσμος στόχος είναι να φτάσει τις 365 ημέρες, ενισχύοντας τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού (ιατρικός, ευεξίας, θρησκευτικός κα).
Με πρωτόγνωρη αύξηση 51,03% (!) έκλεισε ο Οκτώβριος στη Ζάκυνθο, καταδεικνύοντας ότι μπορεί να είναι εφικτή η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, σύμφωνα με την Πρόεδρο του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά, Χριστίνα Τετράδη, Με τη συνολικές αφίξεις στο δεκάμηνο να σημειώνουν αύξηση 11,20% και τους ξενοδόχους του νησιού να βάζουν τον πήχη της επόμενης χρονιάς ακόμη ψηλότερα.
Αντίστοιχα, στα Χανιά η τουριστική κίνηση τον μήνα Οκτώβριο είχε άνοδο 27,99%  σε σχέση με πέρυσι (επίσημα στοιχεία από το Α/Δ Χανίων «Δασκαλογιάννης»). Οι περισσότεροι επισκέπτες τον μήνα Οκτώβριο προέρχονταν από τη Μεγάλη Βρετανία (14.424), τη Δανία (13.176), τη Σουηδία (12.158), τη Γερμανία (9.908), τη Νορβηγία (8.810), τη Φινλανδία (8.664), την Ιταλία (4.889, αποκλειστικά μέσω Ryanair) και την Πολωνία (3.854). Αξιοσημείωτος ο αριθμός των αφίξεων και από την Κύπρο, που έφτασαν τις 3.290. Ενώ, ψηλά κρατήθηκε και η κρουαζιέρα στα Χανιά με 11.000 νέους επισκέπτες να αναμένονται ως το τέλος Νοεμβρίου.
Ίδια εικόνα και στα Δωδεκάνησα, με τη Ρόδο να καταγράφει τον καλύτερο Οκτώβριο στην ιστορία της και να λαμβάνει τη μερίδα του λέοντος με αύξηση διεθνών επισκεπτών 29,13%. Αλλά, και στην Κω οι επαγγελματίες του τουρισμού μιλούν πλέον για μία «σωσμένη» χρονιά, παρά τα προβλήματα που ανέκυψαν στην αρχή της σεζόν λόγω προσφυγικού. Ο Οκτώβριος ήταν εξαιρετικός για την Κω, όπου για πρώτη φορά παρουσιάστηκε αύξηση 19.3% (65.056 διεθνείς επισκέπτες).
Θεαματική επαναφορά και για τη Σάμο, με αύξηση 31,5% στις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις για το μήνα Οκτώβριο. Ενώ, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές τον φετινό Οκτώβριο η  μεγαλύτερη αύξηση στον τουρισμό του νησιού προέκυψε δια θαλάσσης λόγω της τεράστιας ανόδου των Τούρκων επισκεπτών. Η αύξηση των Τούρκων τουριστών στη Σάμο τον Οκτώβριο σε σχέση με πέρυσι ήταν της τάξης του 105% !

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μαλλον πλακα μας κανετε,μονο απο το γραφειο τυπου του Κιμ Γιονγκ Ουν, εεε συγνωμη ΣΑΝΕΛ ενοουσα ,μπορουμε να ακουμε τετοια προπαγνδα.

    • Μας δουλεύουν οι ΨΕΥΤΕΣ ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ και τα βολεμένα ζώα που έσωσαν την παρτίδα. Ελάτε βρε να μοιραστούμε τα κέρδη...

      Δεν έχουμε συνάδελφοι μικροξενοδόχοι να πληρώσουμε τους προμηθευτές, τους φόρους, τον ΕΝΦΙΑ και αυτοί οι αλήτες μιλάνε για κέρδη όταν κανένας δεν τα βγάζει πέρα με τις υποχρεώσεις του.

    • Πόσο ΒΛΑΚΑΣ πρέπει να είναι κάποιος για να καταλάβει ότι το πρόωρο Booking είναι ΧΑΣΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ;

      Έρχονται με τιμές εξευτελισμού τουρίστες της φτώχειας που μόνο τα σκατά τους θα αφήσουν στο νησί και μάλιστα με ΦΠΑ 24 %…

    • Ότι έσπειρες Ντίνα με επιλογή αντίθετη με τον κλάδο θερίζουν οι μικροί ξενοδόχοι στην πόλης και των χωριών για να τα οικονομήσεις...

      Εσύ, οι βλάκες του ΕΒΕΔ, ο ΓΙΑΛΛΙΖΗΣ, ο ΧΑΛΚΙΔΙΟΣ, ο ΡΟΔΊΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ και μερικοί άλλοι στηρίξατε τις επιλογές ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΣφΥΡΙΖΑ για το HOT SPOT που έγινε ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΨΥΧΩΝ και θα δούμε τι θα λες μετά την πρώτη εξέγερση των ΛΑΘΡΟ και ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΤΟΝ ΛΙΝΟΠΟΤΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ… Σε εξαπάτησε ο ΣφΥΡΙΖΑ το κόμμα της ψευτιάς και του λαϊκισμού εσένα που το παίζεις ΝΔ ή προτίμησες το βόλεμα σου και τα παραδάκι της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ;;;;

  2. ΑΣ ΓΡΑΨΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΣΑΝ ΟΙ ΚΩΟΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΤΗΣ ΣΑΙΖΟΝ ΠΟΣΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ Η ΣΑΙΖΟΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΕΛΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΑΛΗΘΗ ΑΚΟΥΝ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΩΟΥΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ

  3. καλα πρεπει ναναι κακα μαλακαs οποιοs λεει τετοι εs μαλακιεs θα δειτε την πεινα σε λιγο βοδια που εχουμε κονομησει ζα ε ζα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ