Πρωτοβουλία Νικητιάδη – Χατζηδιάκου για Ryanair & Low cost αεροπορικές εταιρείες

1
682

Πρωτοβουλία για σειρά επαφών με εκπροσώπους low cost αεροπορικών εταιρειών, μετά την αποχώρηση-βόμβα της Ryanair από τη Ρόδο, αναλαμβάνουν ο πρώην υφυπουργός Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης και ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατικής», η απόφαση ελήφθη σε συνάντηση που είχαν μέσα στο σαββατοκύριακο, λόγω της ανάγκης να καλυφθεί το κενό της Ryanair, καθώς μετά την αποχώρησή της διαμορφώνονται μονοπωλιακές καταστάσεις στα δρομολόγια εσωτερικού στην περιοχή μας, δυσκολεύοντας ιδιαιτέρως τις μετακινήσεις των Ροδίων, κυρίως από και προς την πρωτεύουσα αλλά και των ημεδαπών επισκεπτών.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος είχε ήδη μια πρώτη διερευνητική επαφή με τους εκπροσώπους της Fraport που διαχειρίζονται το αεροδρόμιο «ΔΙΑΓΟΡΑΣ», ενώ θα ακολουθήσει ακόμα μια μέσα στις επόμενες ημέρες, προκειμένου να διερευνηθούν οι προθέσεις της εταιρείας, απέναντι στις αιτιάσεις της Ryanair για την αποχώρησή της από το αεροδρόμιο της Ρόδου, η οποία έκανε λόγο για ασύμφορη τιμολογιακή πολιτική ως προς την παραμονή των αεροσκαφών της.

Ο δήμαρχος Ρόδου, κατά την συνάντηση που είχε με τον κ. Γ. Νικητιάδη, ζήτησε τη συνδρομή του για τον προγραμματισμό συναντήσεων από κοινού, με εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, προκειμένου να διερευνηθεί αν υπάρχει αρχικώς ενδιαφέρον για εκτέλεση δρομολογίων από και προς τη Ρόδο σε γραμμές εσωτερικού –κυρίως για σύνδεση με Αθήνα και Θεσσαλονίκη- και στη συνέχεια, να αναζητηθεί το πλαίσιο συνεργασίας με τις ενδιαφερόμενες εταιρείες.
Ο πρώην υφυπουργός Τουρισμού, αποδεχόμενος την πρόταση του κ. Φώτη Χατζηδιάκου, μετά την Πρωτομαγιά θα ξεκινήσει τις επαφές, ώστε αν τελικά υπάρξει ζωηρό ενδιαφέρον, να καλυφθεί το κενό το συντομότερο δυνατόν.
Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως πως η ξαφνική αποχώρηση από τη Ρόδο της ιρλανδικής low cost εταιρείας, έχει προκαλέσει αντιδράσεις και δυσαρέσκεια όχι μόνο για το γεγονός ότι εν μια νυκτί διέκοψε τα δρομολόγια αλλά και επειδή οι Ρόδιοι καλούνται να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη για τα αεροπορικά τους εισιτήρια αν θέλουν να μεταβούν από και προς την Αθήνα. Ειδικά για τις περιπτώσεις που τα εισιτήρια πρέπει να κλειστούν στο «παρά πέντε» και δεν υπάρχει δυνατότητα προγραμματισμού, όπως για παράδειγμα για ιατρικούς ή επαγγελματικούς λόγους, τότε στοιχίζει… ο κούκος αηδόνι!
Ο κ. Γ. Νικητιάδης, ως υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού, είχε ξεκινήσει εκστρατεία για την προσέλκυση αεροπορικών εταιρειών low cost πραγματοποιώντας στη διάρκεια της θητείας του σειρά συναντήσεων για το θέμα με εκπροσώπους εταιρειών, Περιφερειών της χώρας, αλλά και των τουριστικών επιχειρήσεων.
Για το λόγο αυτό, ο κ. Φ. Χατζηδιάκος, ζήτησε την συνδρομή του ώστε να ξεκινήσει νέος κύκλος επαφών, για δρομολόγια εσωτερικού που θα εξυπηρετήσουν το νησί της Ρόδου, καθώς εκτιμάται ότι, πέραν της ταλαιπωρίας που υφίστανται πλέον οι Ρόδιοι και κατ΄επέκταση και οι κάτοικοι των μικρότερων νησιών που μέσω του «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» μετέβαιναν στην Αθήνα, η αποχώρηση της ιρλανδικής low cost εταιρείας θα επηρεάσει και ένα μεγάλο κομμάτι του εγχώριου τουρισμού, που ερχόταν στην περιοχή μεμονωμένα για τις διακοπές του.
Οι κ.κ. Γιώργος Νικητιάδης και Φώτης Χατζηδιάκος, όπως προκύπτει από τις πληροφορίες της «δ», μέσα στις επόμενες ημέρες και αφού προηγηθεί ο πρώτος κύκλος των διερευνητικών επαφών με τις αεροπορικές εταιρείες, θα συναντηθούν εκ νέου προκειμένου να καταρτίσουν το σχέδιο της πρότασης που θα καταθέσουν για την ανάπτυξη των δρομολογίων εσωτερικού στην περιοχή μας, σε μια προσπάθεια να δοθούν περισσότερες επιλογές στους επιβάτες, διευκολύνοντας τις μετακινήσεις τους, σε αυτή την πολύ στενή οικονομική περίοδο.S

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ