Το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας των νέων ξενοδοχείων | Στην Λάμπη ανοίγει το Lango Design Hotel & Spa, 55 δωματίων, υπό τη διαχείριση του HIP Hospitality

1
2884

του Χάρη Ντιγριντάκη

Σε προμετωπίδα της επιχειρούμενης -έστω και με ράθυμους ρυθμούς- ανέλιξης της ελληνικής οικονομίας αναδεικνύεται η τουριστική βιομηχανία της χώρας.

Η ανωδομή φιλοξενίας της χώρας είναι κοινός τόπος ότι βρίσκεται στο μικροσκόπιο δεκάδων επενδυτών του εξωτερικού αλλά και ομογενών οι οποίοι ερίζουν για την δημιουργία νέων επιχειρηματικών τουριστικών projects.

Παρά την υψηλή φορολόγηση του κλάδου, με τον φόρο διανυκτέρευσης ως κερασάκι στην τούρτα του οικονομικού βρόχου των ξενοδοχείων, η ανέγερση νέων μονάδων βαίνει διαρκώς αυξανόμενη.

Την ίδια ώρα που ανακοινώθηκε η εξαγορά του Meli Palace της οικογένειας Μουσαμά από την Grivallia Hospitality έναντι 11 εκατ. ευρώ (με option άλλων 2) ανοίγει στη Ρόδο το νέο 5άστερο Resort Akti Imperial (το πάλαι ποτέ ξενοδοχείο Capsis).

Επίσης στη Ζάκυνθο ανοίγει τις επόμενες ημέρες το ξενοδοχείο Olea All Suite 105 δωματίων και στην Κέρκυρα το Rodostamo Hotel & Spa 77 δωματίων.

Επιπλέον, για το πρότζεκτ Kea Resort, η Dolphin Capital έχει ήδη προχωρήσει σε συμφωνία με την JV για επένδυση κεφαλαίου ύψους 16 εκατομμυρίων ευρώ από την One & Only για ποσοστό συμμετοχής 40% στο πρότζεκτ, το οποίο τελικά θα χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη του One & Only Kéa Island στόχος να ανοίξει το 2020.

Η συναλλαγή περιλαμβάνει τη λειτουργία του One & Only Kea Island και των βιλών του από την One & Only μέσω μακροπρόθεσμων συμφωνιών διαχείρισης και επωνυμίας.

Η ανάπτυξη και διαχείριση περιουσιακών στοιχείων του έργου θα αναληφθούν από την Dolphin Capital Partners.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει αιτηθεί από τοπική τράπεζα στεγαστικό δάνειο ύψους 30 εκατ. ευρώ που αν τελεσφορήσει, θα συμπληρώσει τις πηγές χρηματοδότησης για την κατασκευή του One & Only Kea Island σύμφωνα με τον υφιστάμενο προϋπολογισμό ανάπτυξης.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας με την JV υπόκειται στην τήρηση προϋποθέσεων από την DCI, συμπεριλαμβανομένου του επανασχεδιασμού του θέρετρου για την τήρηση των προτύπων του brand One & Only, την αναθεώρηση των αδειών κατασκευής από τις αρμόδιες αρχές ώστε να αντικατοπτρίζουν τα νέα σχέδια και την οριστικοποίηση σύμβαση κατασκευής.

Η έναρξη της κατασκευής του ξενοδοχείου υπόκειται επίσης σε πρόσθετη εισφορά κεφαλαίου ύψους 4 εκατ. ευρώ, η οποία έχει δεσμευτεί από τρίτους επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου του Διαχειριστή Επενδύσεων, και προβλέπεται ότι το θέρετρο θα αναπτυχθεί εγκαίρως για τη σεζόν του 2020.

Η GBR Consutling, στην τελευταία της ανάλυση, αναφέρει ορισμένα από τα νέα ξενοδοχεία, που βρίσκονται επί θύραις.

Στην Αθήνα νέο 5άστερο ξενοδοχείο δημιουργείται στο κτίριο, που βρίσκεται στη γωνία των οδών Ακαδημίας και Ομήρου, από τον όμιλο Yazbeck, το όνομα αυτού:Academia of Athens, Autograph Collection της Marriott.

Επίσης οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου Athenaeum Grand, στη Λεωφόρο Συγγρού, ολοκλήρωσαν τη μετατροπή ενός άλλου ακινήτου στη Λ. Συγγρού 123 σε 5αστερο ξενοδοχείο, που άνοιξε ήδη με την ονομασία Athenaeum Palace & Luxury Suites με 108 πολυτελή δωμάτια και σουίτες και 240 κλίνες.

Ακόμη υπενθυμίζεται ότι στις 11 Ιουνίου λήγει η πρόσκληση ενδιαφέροντος του διαγωνισμού για τη μίσθωση του πρώην ξενοδοχείου Εσπέρια στην οδό Σταδίου.

Ακολούθως στην Θεσσαλονίκη την 1η Ιουνίου ανοίγει το Antigon Urban Chic Hotel, 5 αστέρων, με 38 δωμάτια, ενώ η οικογένεια Δούδου κατασκευάζει το 5 αστέρων Olympion City Hotel. Το ακίνητο 8 ορόφων θα διαθέτει 27 δωμάτια και θα ανοίξει την άνοιξη του 2019. Σύντομα αναμένεται να ανοίξει το Mood Luxury Rooms, 18 δωματίων, στα Άνω Λαδάδικα.

Στην παραλία Λάμπη στην Κω επίκειται το άνοιγμα του ξενοδοχείου Lango Design Hotel & Spa, 55 δωματίων, υπό τη διαχείριση του HIP Hospitality και τέλος στη Σκιάθο θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία Elive (πρώην Ξένια) 104 δωματίων και KB Ammos.

Εν τω μεταξύ, εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την αποπεράτωση και λειτουργία πεντάστερου ξενοδοχείου σε έκταση 25 στρ. στην Πούντα Μάρπησσας της Πάρου – υπάρχει υφιστάμενη ημιτελής κατασκευή-, από τον φορέα λειτουργίας της που είναι η εταιρία ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΚΟΜΒΟΣ ΑΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ.

Το έργο εντάσσεται στις τουριστικές υποδομές και αφορά την κατασκευή και λειτουργία του ξενοδοχείου με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

-Σύνολο δωματίων 100 , κατανεμημένα σε 9 κτίρια και δυναμικότητα 200 κλινών

-1 κεντρικό και βοηθητικά κτίρια

-3 πισίνες, μια παιδική και υπαίθριο spa.

Dolphin Capital

Εν τω μεταξύ, πέραν του One & Only η Dolphin Capital προωθεί στην Αργολίδα το επιχειρηματικό σχέδιο Kilada Hills Golf Resort για το οποίο πρόσφατα δόθηκαν σχετικές εγκρίσεις από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Το Kilada Hills Golf Resort είναι ιδιοκτησίας κατά 100% της Dolphin Capital και αναμένεται να εκδοθεί η τελική έγκριση, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής.

Επιπλέον, το πρώτο τρίμηνο του 2018 ολοκληρώθηκε από την Dolphin η πώληση του Sitia Bay Resort έναντι 14 εκατ. ευρώ μετρητών καθώς και του πρότζεκτ Triopetra έναντι 4,1 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον επεκτείνεται μέχρι και το Νοέμβριο η λειτουργία του Amanzoe, ιδιοκτησίας της Dolphin Capital, για την εφετινή σεζόν, καθώς πέρυσι λειτούργησε από τον Απρίλιο έως και τον Οκτώβριο.
Τα συνολικά έσοδα του ξενοδοχείου το 2017 ήταν αυξημένα κατά 55% σε σχέση με το 2016.

Υπογραμμίζεται ότι, στην προσφορά του ξενοδοχείου προστέθηκαν 8 βίλες προς ενοικίαση, συμπεριλαμβανομένης της θεματικής βίλας James Turell Skyspace.

Οι ημερήσιες τιμές ενοικίασης των βιλών την υψηλή σεζόν κυμάνθηκε από 9.000 ευρώ έως 25.000 ευρώ και δημιούργησαν έσοδα αυξημένα κατά 30% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Τέλος, έχουν ξεκινήσει έργα κατασκευής για 2 πουλημένες βίλες, τα οποία θα συνεχιστούν και μέσα στη σεζόν του 2018 και θα ολοκληρωθούν τη σεζόν του 2019.

.tourismtoday.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δισεκατομμύρια επιδοτήσεις,σκιώδη ποσά,πληρωμές-χρηματοδοτήσεις μέσω Ofshote,εικονικά τιμολόγια,καμία ανάρτηση στο diavgia.gr για ανάλυση εξόδων,αδιαφάνεια κόστους…φοροτεχνικά τρικ για μειωμένη φορολογία ,πεντάστερα ,αλλά οι έλεγχοι διενεργούνται στους ..’μελλοθάνατους’!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ