Άλλαξε χέρια μέσω ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, ξενοδοχείο στη Ρόδο

0
393

Σε επιχειρηματικό σχήμα της Αθήνας «πέρασε» μεγάλο και γνωστό ξενοδοχείο της Ρόδου που βγήκε σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό χθες το μεσημέρι.

Είναι η πρώτη φορά που μία μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα του νησιού μας αλλάζει χέρια μέσα από τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Το ξενοδοχείο πέντε αστέρων που βρίσκεται στην περιοχή των Κολυμπίων και είναι 106 δωματίων (συγκεκριμένα διαθέτει 79 δωμάτια και 23 σουίτες και συνολικά 230 κλίνες) βγήκε στο σφυρί από την τράπεζα Eurobank για χρέη ύψους περίπου 6 εκατομμυρίων ευρώ. Συγκεκριμένα η πρώτη προσφορά είχε οριστεί στα 5.760.000 ευρώ.

Ανήκε σε γνωστή οικογένεια επιχειρηματιών της Ρόδου, η οποία δεν κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό που απαιτούνταν ώστε να ανασταλεί η διαδικασία έστω και για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκέντρωσε η «Ροδιακή»,  οι ενδιαφερόμενοι ήταν δύο και μάλιστα ο δεύτερος δραστηριοποιείται ήδη στο χώρο των ξενοδοχείων με αρκετές επενδύσεις όχι μόνο στη Ρόδο αλλά και σε άλλα νησιά. Μάλιστα,  οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για πολύ μικρή διαφορά που χώριζε τις δύο προσφορές!

Επίσημες ανακοινώσεις για τον πλειοδότη και το τίμημα αναμένεται να γίνουν σήμερα.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού ξεκίνησε στις 2 χθες το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε στις 6 το απόγευμα. Το ξενοδοχείο που βγήκε στο σφυρί, βρίσκεται σε έκταση περίπου 24 στρεμμάτων κοντά στην παραλία Κολυμπίων και τόσο το οικόπεδο όσο και τα κτίσματα που υπήρχαν σε αυτό εκτιμήθηκαν ότι έχουν εμπορική αξία που ανέρχεται σε 5.760.000 ευρώ, ποσό που αποτελούσε και την τιμή της πρώτης προσφοράς.

ΠΗΓΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ