Το ψαροχώρι της Κω που έγινε τουριστικό θέρετρο (6 χλμ ακτογραμμής ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

8
2759

Ο παραλιακός οικισμός της Κω ήταν κάποτε ένα ψαροχώρι. Το όνομά του σχετίζεται με αρχαίο ποτάμι και στην περιοχή γίνονται τακτικά ανασκαφές. Ο οικισμός, το νεκροταφείο και οι τέσσερις βασιλικές των πρώτων χριστιανικών αιώνων, σε συνδυασμό με τα πλούσια ευρήματα, μαρτυρούν μια ακμάζουσα πόλη με εργαστηριακές, βιοτεχνικές εγκαταστάσεις και ζωηρή εμπορική δραστηριότητα.

Η Καρδάμαινα απέχει 30 χιλιόμετρα από την πόλη της Κω και θεωρείται ο νεότερος οικισμός του νησιού, καθώς τον διαμόρφωσαν οι σύγχρονοι κάτοικοι το 1865. Σήμερα είναι ένα κοσμοπολιτικό θέρετρο, που προσελκύει χιλιάδες τουρίστες κάθε καλοκαίρι, ενώ το λιμάνι του συνδέει την Κω με τη Νίσυρο.

Το αδιαμφισβήτητο ατού της Καρδάμαινας είναι η έξι χιλιομέτρων παραλία της, με κομμάτια οργανωμένα και άλλα ελεύθερα. Σε κάποια σημεία υπάρχει άμμος, σε άλλα βότσαλα, αλλού τα νερά είναι παγωμένα και βαθιά και σε άλλα ρηχά και ζεστά.

ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑ ΚΩΣ ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑ ΚΩΣ ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑ ΚΩΣ ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑ ΚΩΣ ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑ ΚΩΣ ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑ ΚΩΣ ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑ ΚΩΣnewsbeast.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

8 ΣΧΟΛΙΑ

    • άσε που ψάχνεις να βρεις σημείο χωρίς κοφτερά βράχια για να μπεις στη θάλασσα… οι αμμώδης παραλίες είναι κάτω από τα ξενοδοχεία…να είμαστε και λίγο σοβαροί σε αυτά που γράφουμε, καλή η διοαφήμιση , αλλά να ισχύουν όσα γράφονται… αλλιώς είναι δυσφήμιση.

  1. Αυτό δεν είναι τπτ μς το νέο αποχετευτικο το Ζηπαρι θα γίνει το απόλυτο καλοκαιρινό φέρετρο!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ