Εντελώς δωρεάν οι πτήσεις με Ryanair στα επόμενα 5 με 10 χρόνια!

0
359

Τα σχέδια της Ryanair να προσφέρει εντελώς δωρεάν πτήσεις μέσα στην επόμενη δεκαετία προκειμένου να αυξήσει τον αριθμό των επιβατών στα 200 εκατομμύρια, αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Michael O’Leary.

Αντί να κερδίζει χρήματα από τις πωλήσεις αεροπορικών θέσεων, η εταιρεία θα μπορούσε να μοιραστεί τα έσοδα από τα καταστήματα των αεροδρομίων, είπε ο O’Leary, μιλώντας στο συνέδριο της βρετανικής ΑΟΑ και πρόσθεσε ότι προτίθεται να καταργήσει τους ναύλους στα επόμενα πέντε έως δέκα χρόνια, προκειμένου η Ryanair να γεμίσει τα αεροπλάνα της. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι η φόρμουλα επιμερισμού των λιανικών εσόδων που προτείνει δεν θα μπορούσε να αποδώσει σε μεγάλα αεροδρόμια όπως αυτό του Heathrow, αλλά είπε ότι η αεροπορική εταιρεία συνομιλεί ήδη με μικρότερα αεροδρόμια που μειώνουν τα αεροπορικά τέλη για να τονώσουν την κίνηση.

«Έχω αυτό το όραμα, στα επόμενα πέντε έως δέκα χρόνια οι αεροπορικοί ναύλοι στη Ryanair να είναι δωρεάν, οπότε οι πτήσεις θα είναι πλήρεις και θα κερδίζουμε τα χρήματά μας από την κατανομή των εσόδων από το αεροδρόμιο», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Κάνω πωλήσεις θέσεων αυτή την εβδομάδα στις 4 £ και πληρώνω 13 £ APD (Air Passenger Duty, ειδικό φόρο κατανάλωσης). Σάς πληρώνω για να πετάξετε με μένα. Αντί των προωθητικών εισιτηρίων των 9£ ή 5 £, τα αεροπορικά εισιτήρια θα είναι δωρεάν», κατέληξε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Η Ryanair έχει ήδη ανακοινώσει ότι οι ναύλοι θα μειωθούν κατά 10% έως 15% φέτος. Εξάλλου, ήδη πραγματοποιεί τουλάχιστον το 25% των εσόδων της από την πώληση πρόσθετων, όπως η ασφάλιση και ενοικίαση αυτοκινήτου.

 

ΠΗΓΗmoney-tourism.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ