Γιώργος Κουτσός: Με νέα επένδυση €1,2 εκατ. φέρνει ξανά στη ζωή το ιστορικό Albergo Gelsomino στην Κω

3
864

Μπορεί να είναι μόνιμος κάτοικος Νέας Υόρκης, ωστόσο ποτέ δεν «έφυγε» ουσιαστικά από την πατρίδα του, το νησί της Κώ. Ο Γιώργος Κουτσός, επιτυχημένος επιχειρηματίας με πλούσια δραστηριότητα στο Μανχάταν, εγκαινίασε πριν από λίγες ημέρες το τρίτο «στολίδι» του στην Κω, το Albergo Gelsomino, ένα μπουτίκ ξενοδοχείο με 8 πολυτελή δωμάτια, που ήρθε να προστεθεί στο χαρτοφυλάκιο των επενδύσεών του, μετά τα Αqua Blu Boutique Hotel & Spa και Pelagos Suites Hotel & Spa.

Όπως λέει ο ίδιος, χρηματοδοτεί με ίδια κεφάλαια, «χωρίς επιδοτήσεις» τις επενδύσεις του στην Κω.

Μάλιστα, η πιο πρόσφατη επιχειρηματική του κίνηση, που έφθασε τα 1,2 εκατ. ευρώ για το ιστορικό Albergo Gelsomino, ή αλλιώς το ξενοδοχείο Γιασεμί, ήταν και ένα προσωπικό στοίχημα. Ο τρόπος να αναβιώσει τις μνήμες που είχε από το μέρος εκείνο, σαν παιδί. «Ήταν το μέρος που κάναμε τα πρώτα μας μπάνια», εξιστορεί στο newmoney.gr, ο κ. Κουτσός και πηγαίνοντας ακόμα πιο πίσω στον χρόνο, περιγράφει πώς ο πατέρας του επισκεπτόταν το μέρος και έβλεπε τους Ιταλούς να χορεύουν και να διασκεδάζουν.

Πρόκειται για ένα κτίριο με μεγάλη ιστορία. Σχεδιάστηκε το 1927, έγινε ξενώνας για τους Ιταλούς αξιωματούχους μέχρι την Δικτατορία των Συνταγματαρχών, έπειτα μετατράπηκε σε Λέσχη Αξιωματικών μέχρι να περάσει στα χέρια του Δήμου, όπου τα τελευταία σχεδόν επτά χρόνια έμεινε κλειστό, σε άσχημη κατάσταση.

Giorgos_Koutsos.jpgΤο Μάιο του 2017, ύστερα από δημόσιο διαγωνισμό του Δήμου της Κω, η «Γ. Κουτσός ΙΚΕ» υπέγραψε την μίσθωση του κτιρίου για διάστημα 20 χρόνων. Οι εργασίες ανακατασκευής ξεκίνησαν τον περασμένο Φεβρουάριο και ολοκληρώθηκαν στα τέλη Οκτωβρίου. Έτσι, μετά από 90 χρόνια, το κτίριο κατάφερε να ανακτήσει την απαράμιλλη ομορφιά και το χαρακτήρα του. Διαθέτει οκτώ δωμάτια από 35 έως 45 τ.μ. το καθένα, ιδανικός προορισμός για εύπορους τουρίστες και στόχος του ομογενή από την Αμερική είναι το Albergo Gelsomino να λειτουργεί σε δωδεκάμηνη βάση.

Η δεύτερη επένδυσή του, το Aqua Blu Boutique Hotel & Spa άνοιξε τις πόρτες του τον Απρίλιο του 2012 και είναι από τα πρώτα boutique ξενοδοχεία στο νησί της Κω και μέλος των Small Luxury Hotels of the World. Μια επένδυση ύψους 7 εκατ. Ευρώ για την μετατροπή ενός ερειπωμένου χώρο στο Ακρωτήρι σε ένα κτίσμα που ξεχωρίζει για τα γεωμετρικά σχήματα, το μινιμαλισμό του και τους γήινους τόνους στα 53 δωμάτια και σουίτες που διαθέτει.

kos1.PNGΒρίσκεται μερικά χιλιόμετρα από το κέντρο, σε μια από τις μεγαλύτερες παραλίες του νησιού, ενώ τόσο η εξωτερική πισίνα, με τα εντυπωσιακά κρεβάτια – ξαπλώστρες μέσα στο νερό, αλλά και ο χώρος για γυμναστική και το κέντρο Spa προσφέρουν στους πελάτες του ξενοδοχείου μία αξέχαστη εμπειρία απόδρασης και αναζωογόνησης.

aquablukos.PNGΤο Pelagos Suites Hotel, το πρώτο ξενοδοχείο του κ. Κουτσού στο νησί, ξεκίνησε την λειτουργία του το 1999 και ανακαινίστηκε το 2010, με την αρχική επένδυση να υπολογίζεται περι τα 4,5 εκατ. ευρώ. Διαθέτει 650 κλίνες, βρίσκεται στην παραλία Λάμπη της Κω και είναι φιλικό προς τις οικογένειες με μεγάλους εξωτερικούς χώρους, πολλές πισίνες, μπαρ και εστιατόρια καθώς και ένα απολαυστικό κέντρο σπα.

Πηγή .newmoney.gr

Της Όλγας Μπαλαφούτη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτο δεν ειναι το «new money» αλλα το πασιγνωστο…… «old money». Επιτελους μαθαμε ΠΟΣΑ ΘΑ ΧΑΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ με αυτη την «συμφωνια» του Κτηματομεσιτη «δημαρχου» με τον ιδιωτη επιχειρηματια. Ο Δημος της Κω θα ΧΑΣΕΙ…… ενα εκατομμυριο,,,,, διακοσες χιλιαδες ευρω ….( 1.200.000) !!! αφου ως γνωστο ο ΔΗΜΟΣ της ΚΩ ….ΔΕΝ θα ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ουτε ενα ευρω μεχρι γινει η ΑΠΟΣΒΕΣΗ του 1.2000.000 που λεει ο επιχειρηματιας οτι ξοδεψε.Ο ιδιωτης θα παρει τα λεφτα του πισω, ο ΔΗΜΟΣ τι θα παρει ;;(…το μακρυτερο) Υ.Γ.Το κτιριο δεν ητανε ….».εγκαταλελειμενο επι σχεδον επτα χρονια» !! Ο Κτηματομεσιτης ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ τις εργασιες για να το ΑΠΕΝΤΑΞΕΙ απο το ΕΣΠΑ και να το δωσει σε εσας κ. Κουτσε. ΟΧΙ ΜΑ..ΑΚΙΕΣ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ. Τη» δουλεια» σας την κανατε με τον Κτηματομεσιτη, αλλα δεν θα μας λετε και ΜΠΟΥΡΔΕΣ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ