Ν. Πουλιού: Ανάδειξη των ιστορικών & πολιτιστικών χαρακτηριστικών κλειδί για την αναγνώριση της Ελληνικής φιλοξενίας

4
643

Νίκος Πουλιού, μέλος ΔΣ ΕΟΤ: Η ανάδειξη των ιστορικών & πολιτιστικών χαρακτηριστικών κάθε τουριστικού προορισμού του τόπου μας,  κλειδί για την αναγνώριση της Ελληνικής φιλοξενίας

Πηγή: dhras.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

4 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νικο καλα όλα αλλα υπαρχουν συνάδελφοι σου που βρεθηκαν ξενοδοχοι από λαθος και καταστρεφουν τον τουρισμο.Βλεπουν τον τουριστα σαν ευρω και αν δεν τους το αφησει τον θεορουν εχθρο και φεροντε όπως στο σπιτι τους σαν ζωα στους τουρίστες.

 2. Αγαπητέ Νίκο συμβάλετε μέσω του ΕΟΤ και με τη σύμπραξη της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης στο να καταστεί ο Ιπποκράτης αποκλειστικό σύμβολο της Κω, να γίνουν πράξη όλες οι Ιπποκρατικές αρχές, που θα προβάλλουν την Κω διεθνώς και θα αναβαθμίσουν το τουριστικό της προϊόν, όπως η Ιπποκρατική βοτανική, η Ιπποκρατική γαστρονομία και διατροφή και ο,τιδήποτε πηγάζει από τις Ιπποκρατικές νουθεσίες για τη βελτίωση του σύγχρονου τρόπου ζωής του ανθρώπου. Μόνο έτσι θα επιτευχθεί η ποιοτική τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

  • Συμφωνώ με όσα γράφεις κύριε Β.Χ.,αλλά σήμερα ενδιαφέρει τους ξενοδόχους της Κω η ποσοτική και όχι η ποιοτική τουριστική ανάπτυξη.Να γεμίζουν κάθε χρόνο, πάση θυσία, τα ξενοδοχεία τους με λογής- λογής τουρίστες, με στόχο το χρηματικό και μόνο κέρδος.Για την ουσιαστική βελτίωση του τουριστικού προϊόντος δεν νοιάζονται, ούτε συνεισφέρουν ανάλογα με τις δυνάμεις τους, για την αναμόρφωση του τουριστικού κλάδου και
   την προβολή της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου. Αυτά θέλουν να γίνονται μόνο από τον Δήμο.

 3. Φίλε Νίκο,
  πολύ σωστά αυτά που αναφέρεις. Ωστόσο πρέπει να παραδεχθούμε ότι, δυστυχώς, στις μέρες μας δεν υπάρχει η πολιτική βούληση εδώ στο νησί για τέτοιες δράσεις και προσπάθειες, παρόλο που κάποιοι (ρομαντικοί; γραφικοί;) κατά το παρελθόν σχεδίασαν και υλοποίησαν με σκοπό να υπάρξει συνέχεια (βλέπε Κάστρο Αντιμάχειας π.χ.) όμορφες δράσεις. Ήταν δράσεις που αναδείκνυαν τα ιστορικά μνημεία και τον πολιτισμό, έδιναν θέσεις εργασίας σε νέους ανθρώπους και βοηθούσαν στην ανάδειξη και βελτίωση του τουριστικού προϊόντος και της Κω εν γένει. Δεκατρία χρόνια μετά αντικρίζει κανείς την εγκατάλειψη των μνημείων, τους βανδαλισμούς, την αδιαφορία από την Αρχαιολογική Υπηρεσία (αν και μόνο κέρδος θα είχε) και την απουσία του Δήμου μας από όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του νησιού. Η οικονομική και κοινωνική κρίση μας έχει μετατρέψει σε παθητικούς παρατηρητές και άβουλους πολίτες. Δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Εύχομαι το μήνυμά σου να βρει ευήκοα ώτα. Προτάσεις υπάρχουν. Άνθρωποι να τις ενστερνιστούν και να τις υλοποιήσουν αναζητούνται.
  Με εκτίμηση: Νίκος Ιερομνήμων (Εκπαιδευτικός).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.