ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Στις 23.59 απόψε θα ανακοινωθεί τι μέλλει γενέσθαι με τονThomas | Ανησυχία σε Ρόδο και Κω για την τύχη της Thomas Cook

0
1374

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει σε Ρόδο και Κω το ενδεχόμενο πτώχευσης του τουριστικού οργανισμού Thomas Cook, η επιβίωση του οποίου, βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού.

Η τύχη της Thomas Cook, θα κριθεί εντός των προσεχών ημερών, και η κατάσταση κρίνεται ανησυχητική.
Αρκετοί επιχειρηματίες του τουρισμού, σε τοπικό επίπεδο, που έχουν οικονομικές συναλλαγές με τον τουρ οπερέιτορ, ανησυχούν εύλογα, για το τι θα γίνει αφού ο κίνδυνος να υπάρξουν χρέη είναι δεδομένος.

Ανάλογο κλίμα ανησυχίας επικρατεί και στις άλλες τουριστικές περιοχές της χώρας, αλλά και στις τουριστικές περιοχές της Μεσογείου. Γι’αυτό και παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις ευελπιστώντας ότι τελικά θα βρεθεί λύση.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά την κυβέρνηση της Βρετανίας φέρεται να έχει προσεγγίσει η Thomas Cook, καθώς κινδυνεύει να πέσει σε αναγκαστική διαχείριση ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο, αν δεν βρει έξτρα κεφάλαια ύψους 200 εκατ. λιρών για να υλοποιηθεί το σχέδιο διάσωσής της από ιδιώτες επενδυτές.

Οι πιστωτές της, μεταξύ των οποίων οι RBS και Lloyds επιμένουν ότι η ταξιδιωτική εταιρεία μία από τις αρχαιότερες του κλάδου- θα πρέπει να βρει έξτρα κεφάλαια προκειμένου να καλύψει πιθανές ανάγκες για τον χειμώνα, καθώς οι «ενέσεις» για τις οποίες έχουν δεσμευθεί η κινεζική Fosun και άλλοι μέτοχοι δεν κρίνονται επαρκείς.

Πηγές ανέφεραν στο BBC ότι υπάρχουν ακόμη «εύλογες προοπτικές συμφωνίας», αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να συνδράμει. Πρόσθεταν ωστόσο ότι οι επόμενες 24 ώρες θα είναι κρίσιμες για την επιβίωση της εταιρείας.

Μία κατάρρευση θα άφηνε στον δρόμο τους 150.000 υπαλλήλους της εταιρείας, ενώ θα δημιουργούσε προβλήματα σε χιλιάδες ταξιδιώτες. Αυτή τη στιγμή 600.000 πελάτες της Thomas Cook είναι σε διακοπές, εκ των οποίων οι 150.000 με 160.000 είναι από τη Βρετανία και οι υπόλοιποι από άλλες χώρες, όπως η Γερμανία.

rodiaki.gr

 ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Στις 23.59 απόψε θα ανακοινωθεί τι μέλλει γενέσθαι με τονThomas

: Στις 23.59 απόψε θα ανακοινωθεί τι μέλλει γενέσθαι με τονThomas Cook|Μικρή ακτίνα φωτός, βρέθηκε μέρος των 200 εκατ. €

Σε πλήρη εξέλιξη από νωρίς το πρωί, βρίσκεται το θρίλερ με τον ταξιδιωτικό κολοσσό Thomas Cook, ο οποίος είναι στα πρόθυρα της χρεωκοπίας, μετά την απαίτηση των τραπεζών για την εξεύρεση ενός επιπλέον ποσού ύψους 200 εκατ. λιρών, πέραν του βασικού πακέτου ανακεφαλαιοποίησης των 900 εκατ. λιρών. Το ενδεχόμενο της χρεωκοπίας του μεγάλου ταξιδιωτικού οργανισμού, προκαλεί τρόμο σε όλες τις τουριστικές αγορές, και στην ελληνική.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές με τις οποίες επικοινώνησε το money-tourism.gr, στο Λονδίνο, έχει βρεθεί μέρος των 200 εκατ. λιρών και συνεχίζονται οι αγωνιώδεις προσπάθειες για την εξεύρεση των υπολοίπων.

Μάλιστα πριν από λίγο οι FT σε δημοσίευμά τους αναφέρουν ότι αναζητούνται 150 εκατ..

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των κορυφαίων βρετανικών μέσων που ασχολούνται επισταμένα με το θέμα, απόψε στις 23.59 θα ανακοινωθεί αν βρέθηκαν τα χρήματα ή αν ο ταξιδιωτικός κολοσσός θα κηρυχθεί σε κατάσταση πτώχευσης. Αναλυτές που παρακολουθούν το θέμα χαρακτηρίζουν ως «ανεξήγητη» την σκληρή στάση των τραπεζών, καθώς τα επιπλέον 200 εκατ. «…θα χρειαζόταν μόνο σε ένα εφιαλτικό σενάριο, όπως ένας τυφώνας στις Κανάριες Νήσους, μια τρομοκρατική επίθεση ή εάν η λίρα βυθιστεί σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα και η ειρωνεία είναι ότι, επιδιώκοντας την διασφάλιση των απίθανων αυτών περιπτώσεων, η επιχείρηση που μπορεί να επιβιώσει, μπορεί να οδηγηθεί σε χρεωκοπία».

money-tourism.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ