Γιώργος Νικητιάδης για πτώχευση της Thomas Cook

3
873

Με αφορμή την πτώχευση της Thomas Cook , ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού Γ. Νικητιάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση.:
« Η πτώχευση ενός μεγάλου γίγαντα της τουριστικής αγοράς όπως η Thomas Cook, προκαλεί τεράστια και ανυπέρβλητα προβλήματα στον ξενοδοχειακό κλάδο και όλες τις επιχειρήσεις που ζουν από τον τουρισμό στη χώρα μας. Ταυτοχρόνως δημιουργεί μεγάλα ανοίγματα στην οικονομία και στο ΑΕΠ μειώνοντας τα έσοδα μας. Η έλλειψη ανταγωνισμού και η συγκέντρωση του ελέγχου της αγοράς από όλο και λιγότερους ισχυρούς , μας καλεί όχι απλώς σε επαγρύπνηση , αλλά και σε συγκεκριμένες ενέργειες για να θωρακίσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό το μεγάλο αυτό έσοδο της πατρίδας μας. Έσοδο που κατά την δεκαετή περίοδο της μνημονιακής κρίσης, αποδείχτηκε σημαντικότατο σωσίβιο για την οικονομία.
Οι επιχειρηματίες του τουρισμού απαιτείται τις κρίσιμες αυτές στιγμές γι’ αυτούς να επιδείξουν ψυχραιμία και να μην προβούν το επόμενο διάστημα σε κινήσεις απελπισίας για τα οικονομικά προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν .
Το κράτος οφείλει με άμεσες και ταχύτατες κινήσεις να σταθεί δίπλα σε όλους τους ξενοδόχους και σε κάθε τουριστική επιχείρηση που δεν θα εισπράξει τα χρήματα που της οφείλονται και που δυστυχώς ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια. Ο Υπουργός Οικονομικών πρέπει ΑΜΕΣΑ να εκδώσει εγκύκλιο με βάση την οποία οι ξενοδόχοι , πρώτον δεν υποχρεούνται σε απόδοση ΦΠΑ για χρήματα που δεν εισέπραξαν και δεύτερον θα δικαιούνται να καταχωρήσουν στις ζημιές τους και να μην φορολογηθούν για όσα χρήματα πιθανότατα δεν θα εισπράξουν εξαιτίας της πτώχευσης της Thomas Cook. Το Υπουργείο Τουρισμού οφείλει να πιέσει με κάθε τρόπο σε αυτή την κατεύθυνση. Αυτά είναι τα ελάχιστα πρώτα μέτρα που οφείλει να λάβει το κράτος, όπως θα έκανε κάθε « κανονικό» κράτος».

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Νίκας τοις βασιλεύσιν κατά βαρβάρων δορούμενος. Ο άνθρωπος δεν παίζεται. Σε μια ολόκληρη σελίδα ανακοίνωσης δεν είπε τίποτε. Η μάλλον είπε ότι είναι και αυτός εδώ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ