Το όνειρό τους ήταν να παντρευτούν στην Κω… Κι έγινε εφιάλτης, μετά το «κανόνι» της Thomas Cook

0
6559

Το όνειρό τους ήταν να παντρευτούν στην Κω, την Ρόδο, τη Ζάκυνθο… Σχεδίαζαν για μήνες τον γάμο τους, ξόδεψαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Και τώρα, πολλά ζευγάρια, είδαν αυτό το όνειρο να γίνεται εφιάλτης, μετά το «κανόνι» της Thomas Cook.

Τα τελευταία χρόνια ολοένα περισσότερα ζευγάρια από το εξωτερικό επιλέγουν ένα από τα ελληνικά νησιά προκειμένου να ενώσουν τις ζωές τους. Ομως, από το πρωί της Δευτέρας δεκάδες ζευγάρια που είχαν κανονίσει μέσω της Thomas Cook τον γάμο τους είτε αναγκάζονται να τον ακυρώσουν, είτε δεν έχουν ιδέα αν θα καταφέρουν τελικά να παντρευτούν όπως το είχαν σχεδιάσει, μπροστά στους αγαπημένους τους ανθρώπους, σε ένα ελληνικό νησί.
Εμαθαν το «κανόνι» της Thomas Cook πριν πάνε στο αεροδρόμιο

Ο Λέιτον Ροτς και η Νάταλι Γουέλς θα παντρεύονταν την Παρασκευή στην Κω. Σχεδίαζαν για χρόνια τον γάμο τους, αλλά τόσο οι ίδιοι όσο και οι σχεδόν 50 καλεσμένοι τους είχαν κλείσει το ταξίδι μέσω της Thomas Cook.

Το ζευγάρι είναι μαζί τα τελευταία επτά χρόνια, είναι αρραβωνιασμένοι εδώ και πέντε χρόνια και ήδη έχουν αποκτήσει δύο παιδιά. Πέρασαν μήνες ψάχνοντας το τέλειο μέρος για τον γάμο τους και επέλεξαν την Κω. Το πρωί της Δευτέρας ξύπνησαν νωρίς και ετοιμάζονταν να πάρουν ταξί για το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ, αλλά έμαθαν τα καταστροφικά νέα. Η Thomas Cook βάρεσε κανόνι και τόση η δική τους πτήση, όσο και εκείνες των καλεσμένων τους είχαν ακυρωθεί.

«Ο σχεδιασμός δύο χρόνων και πολλά λεφτά πήγαν χαμένα. Τα όνειρά μας διαλύθηκαν», είπε ο Ροτς στον Guardian. Κάποιοι από τους συγγενείς τους, μεταξύ των οποίων ο πατέρας του γαμπρού και το ένα από τα παιδιά του ζευγαριού είναι ήδη στην Κω, οπότε το ζευγάρι πάσχισε να βρει νέα αεροπορικά εισιτήρια. Τελικά θα έρθουν στην Ελλάδα και ο γάμος τους θα γίνει, αλλά εκτιμούν ότι μόνο 15 από τους σχεδόν 50 καλεσμένους τους θα καταφέρουν να ταξιδέψουν, εξαιτίας του κόστους των εισιτηρίων της τελευταίας στιγμής. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι το ζευγάρι πλήρως 4.000 λίρες για τα νέα αεροπορικά εισιτήρια. Το ζευγάρι εκτιμά ότι οι καλεσμένοι τους ξόδεψαν 50.000 λίρες για να κλείσουν πτήσεις και διαμονή μέσω της Thomas Cook και φοβούνται ότι θα περάσει πολύς καιρός για να πάρουν πίσω τα χρήματά τους.

«Θα πληρώσουμε για όλα από την αρχή, απλά για να πάμε εκεί. Είμαι τυχερός που μπορώ να το κάνω. Πρέπει να πάω, γιατί ήδη συγγενείς μου είναι εκεί. Αλλά θα κάνουμε έναν γάμο με ελάχιστους καλεσμένους, χωρίς παρανύμφους ή κουμπάρους», δήλωσε ο γαμπρός. «Ο παππούς μου είναι 80 χρονών και ήταν όνειρό του να κάνει διακοπές όλη η οικογένεια μαζί και τώρα δεν μπορεί να βρει πτήση. Είναι σκληρό. Δεν θα έπρεπε να επιτρέψουν να συμβεί αυτό», συμπλήρωσε, ενώ αποκάλυψε ότι μέχρι την τελευταία στιγμή ρωτούσε την Thomas Cook για τις φήμες περί χρεοκοπίας, αλλά από τον ταξιδιωτικό κολοσσό τον καθησύχαζαν.
Ζευγάρι σε συναυλία
Ο Λέιτον Ροτς και η Νάταλι Γουέλς είχαν κανονίσει να παντρευτούν στην Κω/ Φωτογραφία: Facebook


Απαρηγόρητα ζευγάρια εξαιτίας της Thomas Cook

Ο Μάρτιν Ρόφι και η Τζέμα Μπίαρντ θα ταξίδευαν από το Μπρίστολ στη Ζάκυνθο το Σάββατο. Είχαν κλείσει τον γάμο τους μέσω της Thomas Cook. Είχαν σχεδιάσει να παντρευτούν στις 2 Οκτωβρίου, αλλά τώρα πρέπει να ακυρώσουν τον γάμο των ονείρων τους. «Είμαστε συντετριμμένοι. Η αρραβωνιαστικιά μου είναι απαρηγόρητη», δήλωσε στη Sun ο γαμπρός. Θα είχαν 16 καλεσμένους στην τελετή. «Ακόμη κι αν μπορούσαμε να βρούμε άλλες πτήσεις, δεν ξέρω αν θα είχαμε δωμάτιο να μείνουμε ή μέρος να παντρευτούμε. Ολο αυτό έγινε ένας εφιάλτης», δήλωσε ο Ρόφι.

Από την άλλη, ο Τόμας και η Αμέλια Μπιντς πρόλαβαν να ταξιδέψουν στη Ρόδο μέσω Thomas Cook, αφού η πτήση τους ήταν πριν από πέντε ημέρες. Ομως, οι καλεσμένοι στον γάμο τους, που είναι προγραμματισμένος για την Παρασκευή, θα ταξίδευαν με την Thomas Cook τις επόμενες ημέρες. Ανάμεσα και ο κουμπάρος. Αυτό όμως δεν είναι το χειρότερο. Το ζευγάρι ενημερώθηκε ότι ίσως δεν γίνει ο γάμος, αφού το πακέτο που είχαν κλείσει με την εταιρεία περιελάμβανε τη γαμήλια τελετή, τον στολισμό του χώρου, τη δεξίωση, ακόμη και την τούρτα. «Είμαι συντετριμμένος. Το σχεδιάζαμε 2 χρόνια και όλα πήγαν στράφι. Εχουμε πληρώσει τα πάντα, δεν ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε», είπε ο γαμπρός. «Δεν ξέρουμε αν θα παντρευτούμε ή όχι. Έχουμε αγχωθεί τόσο πολύ», παραδέχθηκε η νύφη.
Selfie φωτογραφία ζευγαριού
Ο γάμος μας έγινε εφιάλτης εξαιτίας της Thomas Cook, λένε ο Μάρτιν και η Τζέμα/ Φωτογραφία: Facebook


Στον αέρα γάμοι και στην Κύπρο

Η Λόρα Τορν και ο Λι Γκραντ επρόκειτο να κάνουν τον γάμο των ονείρων τους στην Κύπρο, στις 4 Οκτωβρίου. Είχαν 61 καλεσμένους και συνολικά πλήρωσαν 80.000 λίρες στην Thomas Cook. Το ζευγάρι σχεδίαζε τον γάμο τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά τώρα ίσως δεν τα καταφέρουν. «Νομίζω ότι είναι αδύνατο να σχεδιάσω ολόκληρο τον γάμο από την αρχή. Ισως απλά πάμε για διακοπές στην Κύπρο», δήλωσε η νύφη στη Sun. «Δεν μπορώ να το πιστέψω. Είναι τόσο αγχωτική κατάσταση. Σχεδιάζαμε τον γάμο για δύο χρόνια. Ενας θείος μου θα ερχόταν από την Αυστραλία την Πέμπτη και θα ταξίδευε από τη Βρετανία στην Κύπρο με την Thomas Cook. Τώρα μπορεί να έρθει χωρίς λόγο», συμπλήρωσε.

Η Κέιτι Γουίλιαμς και ο Πίτερ Γουάιμαν είχαν κλείσει πτήσεις και διαμονή για τους 48 καλεσμένους τους στον γάμο των ονείρων τους στην Αγία Νάπα. Είχαν πληρώσει 50.000 λίρες για την τελετή, που ήθελαν να γίνει το συντομότερο δυνατό καθώς η μητέρα της νύφης είναι σε τελικό στάδιο ασθένειας. Ο γάμος θα γινόταν στις 2 Οκτωβρίου, ο γαμπρός έκανε υπερωρίες εδώ και 18 μήνες για να μαζέψει χρήματα. Τώρα, μετά το κανόνι της Thomas Cook, δεν έχουν ιδέα τι θα συμβεί. Ούτε καν αν τουλάχιστον έχει πληρωθεί το ξενοδοχείο τους και απλά πρέπει να αγοράσουν νέα αεροπορικά εισιτήρια.
Πηγή: iefimerida.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ