Χρεωκόπησε και ο Thomas Cook Γερμανίας…|ΔΗΛΩΣΗ|Υπόσχεται επαναλειτουργία

0
1324

Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ THOMAS COOK 25/09/2019

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Thomas Cook Gmbh Στεφανιε Βερκ, η οποία προσπάθησε να διασώσει την εταιρία Και ο γερμανικός βραχίονας του Thomas Cook, Thomas Cook GmbH και Neckerman, τέθηκε πριν από λίγο σε κατάσταση αφερεγγυότητας. Η διοίκηση της εταιρίας, κατέβαλλε αγωνιώδεις προσπάθειες να διασώσει την εταιρία, αλλά τελικά πριν από λίγο κατατέθηκε στο δικαστήριο αίτηση για πτώχευση, προκειμένου να αναδιοργανωθεί η εταιρεία. Στις εταιρείες που μπαίνουν σε καθεστώς πτώχευσης περιλαμβάνονται οι Neckermann Reisen, Air Marin, Bucher Reisen και Öger Tours. Σχεδόν 1.200 θέσεις εργασίας επηρεάζονται μόνο στο Oberursel της Έσσης.

Η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη είχε κυκλοφορήσει σε στενό κύκλο από νωρίς σήμερα το πρωί, αν και χθες το βράδυ, η διοίκηση της εταιρίας, είχε ανακοινώσει εσωτερικά, την παράταση της ζωής της μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου, ώστε να υπάρξει χρόνος για διαπραγματεύσεις με δυνητικούς επενδυτές. Το money-tourism.gr, όπως και τα γερμανικά μέσα στο σύνολό τους, σεβάστηκαν τις προσπάθειες αυτές και δεν έγραψε κάτι, αναμένοντας πλέον την επίσημη ανακοίνωση. Υπόσχεση επαναλειτουργίας «Φυσικά, θα προτιμούσαμε να αποφύγουμε αυτή τη νομική ενέργεια, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να επιτύχουμε άμεση λύση με διαπραγματεύσεις», εξηγεί η Stefanie Berk, Διευθύνωνουσα Σύμβουλος της Thomas Cook GmbH.

«Όλοι οι φιλοξενούμενοί μας στους προορισμούς, αυτοί που δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν τις τελευταίες ημέρες και οι συνεργάτες μας, ταλαιπωρήθηκαν και μπορούμε μόνο να ζητήσουμε συγγνώμη», συμπλήρωσε.

«Μέχρι την πτώχευση του βρετανικού Thomas Cook Group, τα χέρια μας ήταν δεμένα, και μόνο μετά την ανακοίνωσή της, μπορέσαμε να ξεκινήσουμε ενεργά τις διαπραγματεύσεις μας», συνέχισε η Berk.

«Η εξαιρετικά θετική ανταπόκριση από τις συζητήσεις μας τις τελευταίες μέρες, μας κάνει να είμαστε πολύ σίγουροι ότι οι παραδοσιακές μάρκες Neckermann Reisen, Öger Tours και Bucher Reisen έχουν την ευκαιρία να επιστρέψουν στην αγορά σύντομα. Το οφείλουμε στους μακροχρόνιους πελάτες μας, τους αφοσιωμένους εργαζόμενους και τους συνεργάτες μας, που μας στήριξαν τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια και τις τελευταίες δύσκολες εβδομάδες».

Και καταλήγει η κα. Berk: «Στόχος της αναδιοργάνωσης είναι η συνέχιση της κερδοφόρας δραστηριότητας του γερμανικού οργανωτή ταξιδιών, ο οποίος έχει επηρεαστεί αρνητικά από την αδυναμία των Thomas Cook στη Μεγάλη Βρετανία και το Brexit.

Ο Νο2 ταξιδιωτικός όμιλος στη Γερμανία κατάφερε πάντα να εμπνέει περίπου τα τρία εκατομμύρια πελάτες του κάθε χρόνο με τις καινοτόμες ιδέες και τα προϊόντα του. Αυτό αντανακλάται στη συνεχή αύξηση των επιπέδων ικανοποίησης των πελατών, ακόμα και στη σημερινή δύσκολη συγκυρία. Για πολλά χρόνια, οι συνεργάτες μας σε όλο τον κόσμο εργάστηκαν με μεγάλο πάθος και αφοσίωση για να προσφέρουν στους πελάτες μας αξέχαστες εμπειρίες διακοπών.

Παρόλο που τώρα μπορούμε να παρέμβουμε σε περιορισμένο βαθμό, θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να στηρίξουμε τους πελάτες μας που βρίσκονται στο εξωτερικό, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε επαφή με το Υπουργείο Εξωτερικών, τον ταξιδιωτικό ασφαλιστή και άλλους εταίρους με σκοπό να διασφαλίσουμε τον ομαλό επαναπατρισμό τους».

Οι χθεσινές εξελίξεις Όπως είχε ανακοινώσει από χθες η διοίκηση της εταιρίας στην επίσημη ιστοσελίδα, «Η γερμανική διοίκηση βρίσκεται σε εντατικές συνομιλίες με δυνητικούς δανειστές και όλα τα αρμόδια διοικητικά όργανα στο Βερολίνο και στο Βισμπάντεν, προκειμένου να διευκολυνθεί η συνέχιση της λειτουργίας της Thomas Cook GmbH».

«Κάνουμε ό, τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε την διάσωση της εταιρείας μας. Το οφείλουμε αυτό στους πιστούς πελάτες μας, στους μακροχρόνιους επιχειρηματικούς μας συνεργάτες και σε όλους τους αφοσιωμένους υπαλλήλους μας», είπε η Stefanie Berk, Διευθύνωνουσα Σύμβουλος της Thomas Cook GmbH.

«Πολλοί από τους πιστούς συνεργάτες μας στους προορισμούς, όπως οι ξενοδοχειακές ομάδες, σηματοδοτούν επίσης την προθυμία να μας υποστηρίξουν», συνέχισε αναφερόμενη στις προσπάθειες των ξενοδόχων σε Τουρκία, Ελλάδα και Ισπανία να συμβάλλουν οικονομικά, αλλά και στην κυβέρνηση της Τουρκίας.

Και κατέληγε η χθεσινή ανακοίνωση: «Σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων, η διοίκηση θεωρεί ότι θα αναγκαστεί να καταθέσει πτώχευση για τις εταιρείες Thomas Cook GmbH, Thomas Cook Touristik GmbH, Bucher Reisen & Öger Tours GmbH και ενδεχομένως και άλλες εταιρείες».

 

Η ανακοίνωση

Πριν από ελάχιστα λεπτά αναρτήθηκε και η επίσημη ανακοίνωση, η οποία έχει ως εξής: «Οι εντατικές συζητήσεις κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ημερών με τους στρατηγικούς και οικονομικούς επενδυτές, μακροπρόθεσμους εταίρους και τους συνεργάτες διανομής, έδειξαν ότι η γερμανική εταιρία, μέλος της Thomas Cook με τα εμπορικά σήματα της Neckermann Reisen, Öger Tours και Bucher Travel, έχει την δυνατότητα να επαναλειτουργήσει κανονικά στο μέλλον.

Παρόλα αυτά, η εταιρία σήμερα αναγκάζεται να καταθέσει αίτηση πτώχευσης, ώστε να απαγκιστρωθεί από περίπλοκους χρηματοοικονομικούς δεσμούς και τις ενδεχόμενες υποχρεώσεις του αφερέγγυου βρετανικού Thomas Cook Group.

Ως εκ τούτου, γνωστοποιούμε ότι υποβλήθηκε σήμερα αίτηση πτώχευσης, που αποτελεί προϋπόθεση για την αναδιοργάνωση μέσω νομικής διαδικασίας. Το δικαστήριο αναμένεται να διορίσει σήμερα έναν έμπειρο εκκαθαριστή για να επιβλέψει την επαναλειτουργία της επιχείρησης μέσα από τις διαδικασίες της πτώχευσης. Από σήμερα υπάρχει εντατική επικοινωνία με το Υπουργείο Εξωτερικών, το Reisinsolvenzversicherer και άλλους εταίρους, με σκοπό να διευκολυνθεί η ομαλή επιστροφή των τουριστών. Οι εμπλεκόμενοι πελάτες μπορούν να επικοινωνήσουν με τον πάροχο υπηρεσιών KAERA, τηλέφωνο 06172/99761123, www.kaera-ag.de, για πληροφορίες». Αεροσκάφος της Condor Τέλος, όπως προκύπτει από όλες τις τελευταίες εξελίξεις, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία του πτωχευμένου ομίλου Thomas Cook, Condor, διασώζεται και λειτουργεί κανονικά.

Πηγή:  money-tourism.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ