Χρεωκόπησε τελικά και η Adria Airways

1
895
Ο σλοβενικός αερομεταφορέας Adria Airways κατέθεσε τελικά αίτηση πτώχευσης. Η αεροπορική εταιρεία γίνεται η τέταρτη που πηγαίνει σε πτώχευση το τελευταίο διάστημα, μαζί με τις Thomas Cook, XL Airways και Aigle Azur.
Ως εκ τούτου, όλες οι τακτικές πτήσεις ακυρώθηκαν με άμεση ισχύ. Η υποβολή της πτώχευσης εκκρεμεί με την έγκριση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Kranj της Solvenia. Η Adria Airways ήταν η «σημαία» της Σλοβενίας.
Ιδρύθηκε πριν από 58 χρόνια το Μάρτιο του 1961, και είχε γίνει μέλος της Star Alliance. Τον Μάρτιο του 2016, όταν ο μεταφορέας ήταν 55 ετών, πουλήθηκε σε γερμανικό fund 4K Invest το 2016, αλλά εντός του 2019, υπήρξε μεταβολή στον πλειοψηφικό μέτοχο. Σύμφωνα με την Planespotters , η Adria Airways λειτουργούσε με 18 αεροσκάφη τη στιγμή της κατάρρευσης της.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στις 24 Σεπτεμβρίου, ο στόλος αποτελούταν από τρία Airbus A319s, δύο Bombardier CRJ700s, οκτώ Bombardier CRJ900s και πέντε Saab 2000s. Ωστόσο, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα υπήρξαν δημοσιεύματα ότι τα 3 Airbus A319 της αεροπορικής εταιρείας είχαν ανακληθεί από την ιδιοκτήτρια εταιρία τους.
Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Σεπτεμβρίου η Adria Airways είχε ανακοινώσει την αναστολή των δραστηριοτήτων της, επειδή αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι το μέτρο ήταν «προσωρινό».
– Πηγή: money-tourism.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. μόνο τα κινεζάκια είναι από πάνω.Τελευταίοι θα το καταλάβουν οι Γερμανοί και ο Τραμπ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ