ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Πουλήθηκε το δίκτυο καταστημάτων λιανικής της Thomas Cook στη Βρετανία ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ 555 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

2
3444

 

Το μεγαλύτερο ανεξάρτητο τουριστικό πρακτορείο λιανικής στο Ηνωμένο Βασίλειο, Hays Travel, με μεγάλα προγράμματα σε Ισπανία, Ελλάδα και Τουρκία, εξαγόρασε το δίκτυο καταστημάτων της Thomas Cook στην Βρετανία, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξεδόθη πριν από λίγο.

Η συμφωνία που είναι πολύ σημαντική, δεδομένου ότι δεν θα εκλείψουν από την αγορά τα σημεία πώλησης ταξιδιωτικών πακέτων που είχε η Thomas Cook, προβλέπει ότι η Hays Travel, θα αποκτήσει συνολικά 555 καταστήματα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, προσφέροντας δυνατότητες επαναπρόσληψης σε έως και 2.500 πρώην υπαλλήλους που απολύθηκαν μετά την κατάρρευση του ταξιδιωτικού γίγαντα στις 23 Σεπτεμβρίου. Περισσότεροι από 100 νέες θέσεις εργασίας θα βρίσκονταιι στην έδρα της εταιρίας στο Sunderland, με τις υπόλοιπες σε καταστήματα σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Hays Travel έχει ήδη προσλάβει 421 υπαλλήλους, από το πρώη προσωπικό Thomas Cook και έχει δώσει ανταγωνιστικές προσφορές στους πρώην υπαλλήλους. Με την συμφωνία η Hays Travel, θα αυξήσει το δίκτυο των καταστημάτων της σε 745.

Η Hays υπέγραψε σήμερα συμφωνία με τον αρμόδιο φορέα και την KPMG, που έχει διοριστεί ως ρευστοποιητής των περιουσιακών στοιχείων της Thomas Cook. Μεταξύ των άλλων διεκδικητών των καταστημάτων της thomas Cook, περιλαμβάνονταν οι Barrhead Travel, Midcounties Co-operative, Millington Travel, Polka Dot Travel και Miles Morgan Travel . Η πρόεδρος Irene Hays δήλωσε: «Η Thomas Cook ήταν μια πολύ αγαπημένη μάρκα και ένας πυλώνας του Ηνωμένου Βασιλείου και της παγκόσμιας ταξιδιωτικής βιομηχανίας.

Θα βασιστούμε στις καλές πρακτικές της Thomas Cook , και κυρίως στους ανθρώπους της, και αυτό θα μας φέρει σε ακόμα καλύτερη θέση στο μέλλον. Όλοι μοιραζόμαστε ένα πάθος για την ταξιδιωτική βιομηχανία και θέλουμε να συνεχίσουμε να οικοδομούμε τη φήμη της εταιρείας για πρώτης τάξεως υπηρεσίες».

Ο ιδρυτής κ. John Hays

Ο διευθύνων σύμβουλος John Hays δήλωσε: «Το προσωπικό μας συγκλονίστηκε από την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας στην Thomas Cook και όλοι αμέσως αισθανθήκαμε ότι θέλαμε να βοηθήσουμε.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουμε ήδη απασχολήσει ή προσφέρουμε θέσεις εργασίας σε περίπου 600 πρώην συναδέλφους της Thomas Cook και αυτό ήταν μια πολύ σημαντικό γι ‘αυτούς. Τώρα που μπορούμε να ανοίξουμε εκ νέου τα καταστήματα, προσβλέπουμε στην υποδοχή πολλών ανθρώπων που μοιράζονται το πάθος μας για την ταξιδιωτική βιομηχανία, στην οικογενειακή μας επιχείρηση.

Είμαι πολύ περήφανος για την φανταστική ομάδα που με βοήθησε να οικοδομήσω το Hays Travel εδώ και σχεδόν 40 χρόνια και έχουν εργαστεί ακούραστα τις τελευταίες δύο εβδομάδες για να πετύχουμε την σημερινή εξέλιξη».

Ο David Chapman, αρμόδιος για την πώληση δήλωσε: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έχουμε φτάσει σε συμφωνία με την Hays Travel για να αποκτήσει ολόκληρο το λιανικό δίκτυο καταστημάτων της Thomas Cook, το οποίο περιλαμβάνει 555 καταστήματα σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτό αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα στη διαδικασία εκκαθάρισης».

Ο Jim Tucker, συνεταίρος της KPMG, δήλωσε: «Αυτό είναι ένα εξαιρετικά θετικό αποτέλεσμα και είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε αυτή τη συμφωνία. Παρέχει ευκαιρίες εκ νέου απασχόλησης για σημαντικό αριθμό πρώην υπαλλήλων της Thomas Cook και εξασφαλίζει το μέλλον των καταστημάτων λιανικής πώλησης.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να το επιτύχουμε αυτό σε σύντομο χρονικό διάστημα και στο πλαίσιο μιας πολύπλοκης διαδικασίας εκκαθάρισης, η οποία αποδεικνύει τη σκληρή δουλειά πολλών πλευρών.

Τις επόμενες εβδομάδες θα συνεργαστούμε στενά με την Hays Travel και τους ιδιοκτήτες για να διασφαλίσουμε την ομαλή μετάβαση του δικτύου». Η Hays λειτουργεί 40 χρόνια και είχε πωλήσεις άνω του £ 1 δισ. Το 2018. Η ομάδα που υποστήριζε την Hays στη συμφωνία περιελάμβανε τους δικηγόρους Muckle LLP, τους οικονομικούς συμβούλους White Hart Associates και τους συμβούλους ακινήτων Identity Consult.

Πηγή: money-tourism.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Στον σύνδεσμο που ακολουθεί βλέπουμε κάποια από τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας για το 2018. Κατ’ αρχάς είναι μια ΕΠΕ με ότι αυτό σημαίνει. Στην συνέχεια βλέπουμε ότι η «αξία» της είναι στα 38 περίπου εκατομμύρια λίρες και ότι οι υποχρεώσεις της είναι στα 117 εκατομμύρια λίρες. Μέχρι στιγμής η Hays είχε 190 καταστήματα και θα «αγοράσει» τα 555 του Thomas Cook αλλά το ποσό παραμένει κρυφό. Μήπως του χρόνου τέτοια εποχή θα κλαίμε για την νέα καταστροφή;
    https://companycheck.co.uk/company/01990682/HAYS-TRAVEL-LIMITED/companies-house-data

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ