Η TUI αναστέλει τις εργασίες της σε ταξίδια, κρουαζιέρες και ξενοδοχεία

1
516

Η TUI αναστέλει, μέχρι να υπάρξουν νεότερες θετικές εξελίξεις στο ζήτημα του κορωνοϊού, τις περισσότερες δραστηριότητές της, συμπεριλαμβανομένων των οργανωμένων ταξιδιών, των κρουαζιερών και των ξενοδοχείων.

Αυτό γνωστοποίησε η εταιρεία, υπογραμμίζοντας ότι η ασφάλεια και η υγεία πελατών και εργαζομένων παγκοσμίως παραμένει η πρώτη προτεραιότητα για τον όμιλο. Η προσωρινή αναστολή των εργασιών της έχει ως στόχο να συμβάλει στις παγκόσμιες κυβερνητικές προσπάθειες για τον μετριασμό των επιπτώσεων της εξάπλωσης του COVID-19.

Υπό το φως αυτών των εξελίξεων, η Εκτελεστική Επιτροπή της TUI αποσύρει τις προβλέψεις της για το τρέχον οικονομικό έτος, όπως αυτές ανακοινώθηκαν στις 11 Φεβρουαρίου 2020, αποφεύγοντας να εκδώσει νέες προβλέψεις, υπό τις παρούσες συνθήκες.

Λόγω της πρωτοφανούς κλιμάκωσης του COVID-19, το Διοικητικό Συμβούλιο της TUI αξιολογεί συνεχώς την κατάσταση και εξετάζει μια σειρά ενεργειών που θα υποστηρίξουν εργαζόμενους, συνεργάτες και πελάτες, τονίζει η εταιρεία.

Ο όμιλος διαθέτει ρευστότητα ύψους περίπου 1,4 δισ. Ευρώ, ενώ αποφάσισε να υποβάλει αίτημα υπαγωγής στο πρόγραμμα κρατικών εγγυήσεων για τη στήριξη της επιχείρησης έως ότου επανέλθει στην κανονική λειτουργία της.

Ανάλογο αίτημα αναμένεται να υποβάλει και η αεροπορική εταιρεία Lufthansa.

Πηγή: https://www.tornosnews.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ