Κορονοϊός: Κλείνουν όλα τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας! Τι προβλέπει η απόφαση

0
1411

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσειςΑναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως τέλος Απριλίου με την υποχρέωση να λειτουργεί ένα ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και 3 ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε το υπουργείο Τουρισμού.

Η απόφαση θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα της 22ας προς 23η Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, ο υπουργός Τουρισμού, είχε προϊδεάσει μιλώντας στον ΑΝΤ1 κάνοντας παράλληλα λόγο για για μεγάλο πλήγμα που δέχεται από τον κορονοϊό η «βαριά» βιομηχανία της χώρας, ο τουρισμός.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τον υπουργό το κλείσιμο των ξενοδοχείων της πρωτεύουσας βρισκόταν μέσα στα μέτρα που εξετάζονταν ενώ για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους διευκρίνισε ότι τους αφορά η παράταση επιδόματος ανεργίας καθώς το μέτρο ισχύει για τα επιδόματα που έληξαν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020.

Σημειώνοντας ότι ο τουρισμός είναι το 21-25% του ΑΕΠ της χώρας, ο Υπουργός Τουρισμού εξήγησε ότι αυτό «μεταφράζεται» σε περίπου 50 δισ. ευρώ ετησίως.

Το θετικό μήνυμα που θέλησε να στείλει είναι ότι «η κυβέρνηση είδε με σοβαρότητα το ζήτημα, πήρε μέτρα νωρίς, αυτό θα μας επιτρέψει να ξεπεράσουμε γρήγορα το πρόβλημα και να υποδεχτούμε κόσμο νωρίτερα από άλλους και με αυτά τα όπλα θα στηρίξουμε τον ελληνικό τουρισμό».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ