Aurinkomatkat: Για την 1η Ιουλίου μεταθέτει την έναρξη της σεζόν στην Ελλάδα ο φινλανδός t.o.

0
185

Για την 1η Ιουλίου μεταφέρει την έναρξη της τουριστικής περιόδου στη χώρα μας ο Φινλανδικός tour operator Aurinkomatkat, όπως ενημερώνει με επιστολή του τους ξενοδόχους, με τους οποίους συνεργάζεται, όπως αναφέρει η rodiaki.gr.

Σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα του 2020 για την Ελλάδα έχουν παραμείνει οι προορισμοί της Ρόδου, της Κω, του Ηρακλείου και των Χανίων, ενώ έχουν τεθεί εκτός η Σκιάθος και η Ζάκυνθος.

Από εκεί και πέρα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα,  έχουν βγει από το προγράμματο του Aurinkomatkat όλοι οι προορισμοί της Ιταλίας, η Τουρκία (Νταλαμάν / Μούγλα, Αττάλεια), η Βουλγαρία (Βάρνα), η Ισπανία (Βαρκελώνη) και η Αυστρία (Ίνσπουργκ). Οι παραπάνω ακυρώσεις σε συνδυασμό με την διατήρηση των ελληνικών προορισμών δείχνουν την σημασία του ελληνικού τουρισμού σε σχέση με ανταγωνιστικές χώρες, αλλά και την μεγαλύτερη ασφάλεια που προφανώς νοιώθουν οι επισκέπτες για την Ελλάδα, ενδεχομένως και εξαιτίας των έγκαιρων μέτρων που ελήφθησαν για την αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού.

Όλα τα παραπάνω ισχύουν υπό την αίρεση ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα επαναξιολογηθεί εκ νέου η κατάσταση και μπορεί να ληφθούν (ίσως στα μέσα Μαΐου) και πάλι διαφορετικές αποφάσεις, καθώς μέρα με την ημέρα διαμορφώνονται διαφορετικά δεδομένα και σύντομα μπορεί να ξεδιαλύνει το τοπίο.

Η Aurinkomatkat αποτελεί τον μεγαλύτερο tour operator της Φινλανδίας με πάνω από το 30% της αγοράς και είναι θυγατρική εταιρεία της αεροπορικής Finnair.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ