Αρχική Ειδήσεις Ταξίδια-Τουρισμός Ακύρωσε τις πτήσεις του και ο τουριστικός οργανισμός Corendon

Ακύρωσε τις πτήσεις του και ο τουριστικός οργανισμός Corendon

0
159

Ο ένας μετά τον άλλον οι τουριστικοί οργανισμοί της Ευρώπης ανακοινώνουν την τροποποίηση των προγραμμάτων τους σε ό,τι αφορά τις πτήσεις του επόμενου διαστήματος για τα τουριστικά θέρετρα, λόγω των δυσμενών εξελίξεων που σημειώνονται παγκοσμίως στο θέμα της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Προχθές ήταν σειρά του ολλανδικού τουριστικού οργανισμού Corendon, να προχωρήσει σε ακύρωση των πτήσεών του, γεγονός που δείχνει ότι η τουριστική βιομηχανία έχει πληγεί καίρια από το αναπάντεχο χτύπημα, το οποίο αποδεικνύει ότι ο τουρισμός είναι ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο προϊόν.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο ίδιος, μέχρι και το τέλος Μαΐου ακυρώνει όλες τις πτήσεις του προς όλες τις χώρες του κόσμου, κάτι που δείχνει ότι η αρχή της φετινής τουριστικής περιόδου χάνεται οριστικά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Corendon είναι ένας από τους τρεις μεγαλύτερους τουριστικούς οργανισμούς της Ολλανδίας, ο οποίος κατέχει περίπου το 30% της τουριστικής πίτας της χώρας και έχει στενή συνεργασία με πολλά πρακτορεία και ξενοδοχεία της Ρόδου. Επίσης, σημειώνεται ότι έχει δραστηριότητα και στο Βέλγιο.

Οι συνεχείς ακυρώσεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η τουριστική περίοδος θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη και στη Ρόδο καθώς πολλά ξενοδοχεία σκοπεύουν να μην ανοίξουν φέτος λόγω των εξελίξεων. Οι μήνες Απρίλιος και Μάιος θεωρούνται χαμένοι, προβληματισμός υπάρχει όμως και για τον Ιούνιο, ενώ καλώς εχόντων των πραγμάτων τουριστική κίνηση αναμένεται να υπάρξει από τον Ιούλιο και μετά.

Όμως και τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο δεν αναμένεται ουσιαστική ανάκαμψη καθώς οι τιμές τότε βρίσκονται στα ύψη και θεωρείται αδύνατον να… κατέβουν όπως επίσης αδύνατον να μπορέσουν να τις πλησιάσουν οι μέσης οικονομικής στάθμης πολίτες ειδικά μετά από την οικονομική κατάρρευση των χωρών τους λόγω κορωνοϊού.

Καλύτερος μήνας να αποδώσει εκτιμάται ότι θα είναι ο Σεπτέμβριος, ενώ μεγαλύτερη αισιοδοξία υπάρχει για τον Οκτώβριο, ο οποίος θα συγκεντρώσει ακόμα μεγαλύτερο αριθμό τουριστών. Εφικτή θεωρείται όμως, σύμφωνα με τις ενδείξεις, και η επιμήκυνση για το Νοέμβριο, με τους τουριστικούς παράγοντες να εκτιμούν ότι δεν θα είναι απίθανο να έχουμε τουρισμό μέχρι και το τέλος του ως απόρροια της ανάγκης των Ευρωπαίων πολιτών να ταξιδέψουν ειδικά μετά τα όσα συμβαίνουν αυτό το διάστημα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ