Γερμανία : Ολική επαναφορά για Κω (+182%) «ψηλά» & Αυστρία – Αγγλία (στοιχεία κρατήσεων)

8
2915

Τα τρία ελληνικά αεροδρόμια της Κω, της Ρόδου και του Ηράκλειο αναδεικνύονται σε πρωταθλητές στους ρυθμούς αύξησης των κρατήσεων από την Γερμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία του πάροχου TravelTainment.

.Ελληνικός Τουρισμός: Θετικοί οιωνοί για το 2017 – Τί δείχνει ο προγραμματισμός αεροπορικών θέσεων

Σύμφωνα με τα στοιχεία οι κρατήσεις σε Κω αυξήθηκαν κατά 182% τον περασμένο μήνα, ενώ η Ρόδος είχε αύξηση 68% και το Ηράκλειο 66%. Αυτοί οι πολύ υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, «αποζημιώνουν» τους Έλληνες ξενοδόχους  για τις «αδύναμες» κρατήσεις του τέλους του 2016 και καταδεικνύουν  την τάση για έγκαιρες κρατήσεις για το Καλοκαίρι του 2017 στην Ελλάδα. Η  Χουργκάντα, ο μοναδικός ουσιαστικά ανοιχτός αιγυπτιακός προορισμός εμφανίζει αύξηση 34%, σε σχέση Δεκέμβριο του 2015, όταν η ζήτηση υποχώρησε σε μεγάλο βαθμό.

Το αεροδρόμιο είχε μερίδιο 14% και την τρίτη θέση στον όγκο, με βάση την κατάταξη των κορυφαίων δέκα αεροδρόμια προορισμού στη γερμανική αγορά τον περασμένο μήνα. Η συνεχιζόμενη πτώση της ζήτησης για την Τουρκία αντανακλάται σε μια μείωση 34% στις κρατήσεις για την Αττάλεια, αν και ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο προορισμού, με το 15% των κρατήσεων στα δέκα μεγαλύτερα αεροδρόμια στη γερμανική αγορά.

Μεταξύ των ισπανικών προορισμών, οι κρατήσεις σε Πάλμα αποδυναμώθηκαν κατά 6% το Δεκέμβριο, αλλά το αεροδρόμιο της Μαγιόρκα παρέμεινε μακράν το μεγαλύτερο αεροδρόμιο προορισμού με μερίδιο 23% των κρατήσεων. Τέλος, οι Κανάριοι Νήσοι είχαν μια μικτή μήνα στη γερμανική αγορά: Υπήρχε μια καλή αύξηση 8%  στις κρατήσεις σε Arrecife, αλλά στην Φουερτεβεντούρα αυξήθηκαν μόλις 1%, το Λας Πάλμας είχε σταθερότητα, ενώ στην Tenerife μειώθηκαν κατά 5%.

 

TUI Austria : Η Ελλάδα στην κορυφή των προτιμήσεων για το 2017 – Επαναφορά της Κω

Κρήτη, Ρόδος και η επαναφορά της Κω στο προσκήνιο, συνιστούν τους τρείς πρώτους προορισμούς και ακολουθούν Κέρκυρα, Δυτική Πελοπόννησος, Ζάκυνθος, Σαντορίνη και Κάρπαθος. 11/01/2017 0 «H Ελλάδα φαίνεται να είναι ο νικητής της προσεχούς τουριστικής περιόδου», όπως δήλωσε σε συνέντευξη τύπου  με θέμα τις ταξιδιωτικές τάσεις του  2017 η κα Lisa Wedig διευθύνουσα σύμβουλος της TUI Austria. Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε χθες 10 Ιανουαρίου, δύο ημέρες πριν την έναρξη της διεθνούς τουριστικής Έκθεσης Βιέννης Ferien 2017, στην οποία η Ελλάδα συμμετέχει.

Οι προορισμοί με τη μεγαλύτερη ζήτηση και κρατήσεις, έως τώρα, έχουν ως εξής:  

TOP 5 Προορισμοί στην Μεσόγειο   TOP 5 Υπερπόντιοι Προορισμοί   1 Ελλάδα   ΗΠΑ 2 Ισπανία   Μαλδίβες 3 Ιταλία   Ταϋλάνδη 4 Κροατία   Καναδάς 5 Αίγυπτος   Μεξικό

Σύμφωνα με την κα Wedig  οι κρατήσεις του θερινού προγράμματος του Ομίλου ξεκίνησαν ήδη από τέλος Οκτωβρίου και με την ως τώρα ζήτηση σκιαγραφούν τις τάσεις του καλοκαιριού. Σημειώνεται ότι παραδοσιακά οι Αυστριακοί τουρίστες έχουν την Ελλάδα στην πρώτη θέση των προορισμών που επιλέγουν. Τάση 1 : Η Ελλάδα είναι η χώρα με τις περισσότερες κρατήσεις Η Ελλάδα βρίσκεται με +60% (10.01.2017) στην πρώτη θέση προτίμησης των Αυστριακών τουριστών, τάση που φαίνεται ότι θα παραμείνει αμετάβλητη. Κρήτη, Ρόδος και η επαναφορά της Κω στο προσκήνιο, συνιστούν τους τρείς πρώτους προορισμούς και ακολουθούν Κέρκυρα, Δυτική Πελοπόννησος, Ζάκυνθος, Σαντορίνη και Κάρπαθος.

Όσο αφορά στην Κω, αξίζει να σημειωθεί ότι οι κρατήσεις έχουν διπλασιαστεί.

Ο   Τ.Ο TUI προέβη σε αύξηση των αεροπορικών θέσεων προς τους τέσσερις πρώτους ελληνικούς προορισμούς, κατά 15%. Το δυναμικό κλινών αυξήθηκε επίσης, ήδη από την αρχή της σαιζόν,  κατά 40% στην Κρήτη, τη Ρόδο και την Κω. Μια ιδιαιτερότητα της Αυστρίας, που δεν συναντάται στη γερμανική αγορά,  είναι η αυξημένη προτίμηση των Αυστριακών για μικρότερα ελληνικά νησιά όπως η Κάρπαθος, η Ζάκυνθος, η Κεφαλλονιά, η Λευκάδα κα. «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την ένταξη δύο νέων Sensimar Hotels στη Ζάκυνθο και τη Κεφαλλονιά, ανταποκρινόμενοι στην αυξημένη ζήτηση και την επιθυμία των πελατών μας» τόνισε η κα. Wedig. Tάση 2 : Έγκαιρες κρατήσεις Παρά το γεγονός ότι οι Αυστριακοί κλείνουν σχετικά αργά τις διακοπές τους, για φέτος η τάση αυτή αλλάζει. Οι κρατήσεις έχουν ήδη καλύψει το 18% του συνολικού δυναμικού κλινών της TUI  (το αντίστοιχο ποσοστό για το 2016 ήταν 12%). Τα παραπάνω επιβεβαιώνει το γεγονός ότι τα ξενοδοχεία του Ομίλου έως τέλος Δεκεμβρίου εμφάνιζαν διπλάσιες κρατήσεις. Τάση 3 : Υψηλότερο budget διακοπών. Για το 2017 το ενδιαφέρον των Αυστριακών ελκύουν πακέτα για ακριβότερες διακοπές. Ξενοδοχεία πολυτελείας του ομίλου όπως τα TUI Best Family, Family Life, Sensimar και Robinson παρουσιάζουν 50% αύξηση. Τάση 4 : επέκταση αεροπορικών συνδέσεων.

Η TUI  επεκτείνει τις απευθείας συνδέσεις της με πολλούς προορισμούς από τα περιφερειακά αεροδρόμια της Αυστρίας όπως Innsbruck, Salzburg, Linz και  Klagenfurt. «Η μεγάλη επιτυχία των καλοκαιρινών κρατήσεων ξεπερνά τις προσδοκίες μας» τόνισε η κα. Wedig και πρόσθεσε ότι η αύξηση των κρατήσεων από Linz,  Innsbruck και  Salzburg, υπερβαίνει το 50%. Από το Linz προστίθενται νέοι διεθνείς προορισμοί όπως τα Χανιά, από Graz  προστίθεται η  Hurghada, από Salzburg η Ζάκυνθος, η Θεσσαλονίκη, η Olbia, το Dubrovnik και το Split και από Klagenfurt (via Vienna) προστίθενται στις ήδη υπάρχουσες, πτήσεις προς το Cagliari, τη Larnaca, τη Menorca, τη Λευκάδα και τη Θεσσαλονίκη.

Αγγλία : Εξαιρετικές οι κρατήσεις, πολύ ψηλά η Ελλάδα λέει ο Sunvil

Οι Άγγλοι tour operators αναφέρουν μια εξαιρετική εικόνα των κρατήσεων στις αρχές του 2017, παρά τους φόβους που είχαν εκφραστεί ότι οι αυξήσεις των τιμών θα μπορούσαν να πλήξουν τις πωλήσεις. Η Vanda Bauer εκ μέρους του Classic Collection ανέφερε ότι «οι επόμενες έξι έως οκτώ εβδομάδες θα είναι οι καλύτερες στην ιστορία μας από πλευράς πωλήσεων. Οι πελάτες μας δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν πέρυσι και γι’ αυτό εφέτος προχωρούν σε early bookings, ενώ οι ξενοδοχόχοι λόγω της ζήτησης δεν κάνουν προσφορές». Ο πρόεδρος του AITO Derek Moore είπε: «Οι πελάτες που έχουν την οικονομική δυνατότητα να ταξιδέψουν, προχωρούν σε κρατήσεις, για να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα διαθεσιμότητας στα ξενοδοχεία.» Από την πλευρά του Sunvil Holidays, ο διευθύνων σύμβουλος Chris Wright, δήλωσε: «Η ζήτηση για Ελλάδα φαίνεται να έχει κάνει ένα μεγάλο άλμα.» Ωστόσο, ο Moore προέβλεψε ότι οι τιμές των πακέτων θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά 12% -15% αυτό το Καλοκαίρι, με πολλούς tour operators να προχωρούν σε ανατιμολόγηση των προγραμμάτων, λόγω της ασθενέστερης λίρας. Ο Moore προειδοποίησε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης να ξεκινήσει η διαδικασία Brexit τον Μάρτιο, θα μπορούσε να αποδυναμώσει περαιτέρω τη στερλίνα. Τα τελευταία δεδομένα για κρατήσεις σύμφωνα με την GfK έως τις 7 Ιανουαρίου, για το Καλοκαίρι του 2017 έχουν ως εξής: + 7% στις κρατήσεις από έτος σε έτος + 11% Αύξηση στην Ισπανία από έτος σε έτος: + 2% μεταβολή σε απευθείας κρατήσεις σε εβδομάδα για το Σάββατο, 7 Γενάρη σε σύγκριση με την αντίστοιχη εβδομάδα του 2016.

 

8 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΙ ΣΤΟ ΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ . ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΑΛΛΟΥ ΟΙ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΕΚΤΟΣ ΚΩ.ΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ .ΟΣΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ .ΟΙ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΥ.

 2. Η δύναμη αλλαγής το κατάφερε
  Όλο αυτό είναι έργο της
  Τι τα θελε ο σουλτάνος και τα βάλε με το
  Δήμαρχακι ….Τα πάντα μπορεί να καταφέρει

 3. Εδω περα σε αυτο το αθρο που μιλαει για το καλο του νησιου και τον τουρισμο που περιμενουμε βλεπεις ολα κ ολα πεντε σχολια βεβαια θα μου πεις τι να γραψουν οι γνωστοι αγνωστοι μπραβο στη δημοτικη αρχη που τρεχει κ προσπαθει απλα το μονο που ξερουν να λεεν ειναι οτι ο δημαρχος ριμαξε περσυ το νησι λαι τον τουρισμο..
  Αλλα ο κοσμος ματια εχει κ βλεπει δν μπορουν πεντε δεκα σχολια τα ιδια και τα ιδια να επειρασουν πλεον τον κοσμο…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ