Αρχική Ειδήσεις Ταξίδια-Τουρισμός Βερολίνο: Πιθανές πλέον οι διακοπές εντός της Ευρώπης| Μετά τις 15 Ιουνίου...

Βερολίνο: Πιθανές πλέον οι διακοπές εντός της Ευρώπης| Μετά τις 15 Ιουνίου η ταξιδιωτική προειδοποίηση θα αποτελεί παρελθόν | Ryanair: Ξεκινούν οι πτήσεις προς Ελλάδα από τον Ιούλιο

0
173
Αισιόδοξος για διακοπές τουλάχιστον εντός της Ευρώπης εμφανίζεται ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Μάας ενόψει της σημερινής τηλεδιάσκεψης με τους ομολόγους του από 10 δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς. Το μήνυμα Δένδια. 

Αισιόδοξος ότι θα βρεθούν τρόποι για να περάσει κανείς τις φετινές του διακοπές σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς, εμφανίστηκε εκ νέου ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας.

Σε συνέντευξή του στο «Πρωινό Μαγκαζίνο» της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας εξέφρασε την ελπίδα ότι μετά τις 15 Ιουνίου και εφόσον το επιτρέπει η επιδημιολογική κατάσταση θα είναι και πάλι εφικτά τα ταξίδια σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Στόχος του γερμανού υπουργού είναι να αντικατασταθεί από μια «ταξιδιωτική οδηγία» η ισχύουσα μέχρι τις 15 Ιουνίου «ταξιδιωτική προειδοποίηση» που είχε εκδώσει τον Μάρτιο η γερμανική κυβέρνηση λόγω της πανδημίας. Τις επόμενες μέρες θα πρέπει να αποσαφηνιστούν τα σχετικά κριτήρια, όπως είπε.

Η νέα οδηγία θα συμβουλεύει τους Γερμανούς πολίτες πού μπορούν να κάνουν διακοπές υπεύθυνα ενώ θα αναφέρει λεπτομερώς και ποιες οδηγίες και περιορισμοί ισχύουν στους εκάστοτε τουριστικούς προορισμούς.

Ευρωπαϊκός συντονισμός

Με τους ευρωπαίους ομολόγους του αναμένεται να συζητήσει το μεσημέρι της Δευτέρας τους σχετικούς όρους και τις προϋποθέσεις για την άρση των υφιστάμενων περιορισμών. Στόχος της σημερινής τηλεδιάσκεψης είναι να υπάρξει συντονισμός όσον αφορά το άνοιγμα των συνόρων και την επανεκκίνηση του τουρισμού. Στις συνομιλίες συμμετέχουν οι υπουργοί Εξωτερικών δέκα δημοφιλών τουριστικών προορισμών των Γερμανών εντός Ευρώπης και συγκεκριμένα της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Μάλτας, της Κροατίας, της Βουλγαρίας, της Αυστρίας και της Σλοβενίας. Βάση των συνομιλιών αποτελούν οι κατευθυντήριες γραμμές που παρουσίασε προ ημερών στις Βρυξέλλες η Κομισιόν.

Αισιόδοξος για τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν εμφανίστηκε στο μεταξύ και ο εντεταλμένος της γερμανικής κυβέρνησης για τον Τουρισμό Τόμας Μπάραϊς. «Υπάρχουν καλές πιθανότητες να μπορέσουμε να κάνουμε τις διακοπές μας όχι μόνον εντός Γερμανίας αλλά και στην Ευρώπη», επισήμανε την Κυριακή μιλώντας στις εφημερίδες «Stuttgarter Zeitung» και «Stuttgarter Nachrichten». Αν και προειδοποίησε αυτό να μην συμβεί βεβιασμένα, εμφανίστηκε βέβαιος ότι «μετά τις 15 Ιουνίου η ταξιδιωτική προειδοποίηση θα αποτελεί παρελθόν».

Δένδιας: Ασφαλής η Ελλάδα

Εν τω μεταξύ μήνυμα προς τους Γερμανούς ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής και έτοιμη να τους υποδεχτεί στέλνει ο έλληνας υπ. Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Σε συνέντευξή του στο Δημοσιογραφικό Δίκτυο Γερμανίας (Redaktionsnetzwerk Deutschland) επισημαίνει ότι η Ελλάδα εξέρχεται από την κρίση βήμα-βήμα και επιστρέφει στην κανονικότητα. «Εντός της χώρας αποκαθίσταται η ελευθερία των μετακινήσεων, τα ξενοδοχεία μας προετοιμάζονται για την επανεκκίνηση, οι παραλίες μας είναι και πάλι προσβάσιμες ενώ οι αρχαιολογικοί χώροι ανοίγουν και πάλι για το κοινό». Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας «στόχος είναι να αποκαταστήσουμε τις ελεύθερες και ασφαλείς μετακινήσεις εντός της ΕΕ».

«Καλά προειτοιμασμένα» τα ξενοδοχεία και οι παραλίες μας για τη φετινή σεζόν, δηλώνει από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς. Σε δηλώσεις του προς την γερμανική Welt λέει ότι ο τουριστικός κλάδος της χώρας του περιμένει τώρα απλώς να δοθεί το σήμα έναρξης της φετινής σεζόν, επισημαίνει ωστόσο ότι φυσικά και η χώρα του δεν αναμένει τον ίδιο αριθμό τουριστών με πέρσι. Ο κροάτης πρωθυπουργός τονίζει την ίδια ώρα ότι οι τουρίστες δεν θα πρέπει να φοβούνται τυχόν «μη εντοπισμένα κρούσματα» στη χώρα του.

ΠΗΓΗ: www.dw.com, Κώστας Συμεωνίδης (dpa, afpd)

Ryanair: Ξεκινούν οι πτήσεις προς Ελλάδα από τον Ιούλιο

Ryanair-500-640x438

Η Ryanair ανακοίνωσε πρόσφατα την επανέναρξη των πτήσεων σε πλήθος ευρωπαϊκών προορισμών, στους οποίους περιλαμβάνεται και η Ελλάδα.

Οι πτήσεις θα έχουν κωδικό FR και θα πραγματοποιούνται από τις αεροπορικές εταιρίες Ryanair, Ryanair UK, Buzz, Malta Air και Laudamotion. Επιπλέον αλλαγές παραμένουν πιθανές ανάλογα με την εξέλιξη των εκκρεμών ταξιδιωτικών περιορισμών.

Τα δρομολόγια προς Ελλάδα διαμορφώνονται ως εξής (οι συχνότητες σε παρένθεση θα ισχύουν έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020, καθώς ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές έως τον Οκτώβριο):

Μπίριμιγχαμ-Χανιά: Από τις 4 Ιουλίου με 2 πτήσεις ανά εβδομάδα

Μπίριμιγχαμ-Κέρκυρα: Από τις 4 Ιουλίου με 2 πτήσεις ανά εβδομάδα

Μπρίστολ-Χανιά: Από την 1 Ιουλίου με 2 πτήσεις ανά εβδομάδα

East Midlands-Χανιά: Από τις 4 Ιουλίου με 1 πτήση ανά εβδομάδα

East Midlands-Κέρκυρα: Από τις 2 Ιουλίου με 2 πτήση ανά εβδομάδα

East Midlands-Ρόδος: Από τις 2 Ιουλίου με 2 πτήσεις ανά εβδομάδα

Εδιμβούργο-Κέρκυρα: Από τις 4 Ιουλίου με 1 πτήση ανά εβδομάδα (2 πτήσεις από τις 6 Αυγούστου 2020)

Λίβερπουλ-Κέρκυρα: Από τις 2 Ιουλίου 2 πτήσεις ανά εβδομάδα

Λουτόν (Λονδίνο)- Αθήνα: Από την 1η Ιουλίου 3 πτήσεις ανά εβδομάδα (5 πτήσεις από την 1η Αυγούστου)

Southend (Λονδίνο)-Κέρκυρα: Από τις 5 Ιουλίου 1 πτήση ανά εβδομάδα ( 2 πτήσεις από τις τις 4 Αυγούστου)

Stansted(Λονδίνο)- Αθήνα: Από τις 25 Ιουνίου 2 πτήσεις ανά εβδομάδα (3 πτήσεις από τις 6 Ιουλίου, 4 πτήσεις από τις 5 Αυγούστου)

Stansted(Λονδίνο)- Κέρκυρα: Από την 1η Ιουλίου 2 πτήσεις ανά βδομάδα

Stansted(Λονδίνο)- Καλαμάτα: Από τις 4 Ιουλίου 1 πτήση ανά εβδομάδα

Stansted(Λονδίνο)- Κεφαλλονιά: Από τις 5 Ιουλίου 1 πτήση ανά εβδομάδα (2 πτήσεις από τις 6 Αυγούστου)

Stansted(Λονδίνο)- Ρόδος: Από τις 4 Ιουλίου 2 πτήσεις ανά εβδομάδα

Stansted(Λονδίνο)- Θεσσαλονίκη:Από τις 2 Ιουλίου 3 πτήσεις ανά εβδομάδα (5 πτήσεις από τις 2 Αυγούστου 2020)

Μάντσεστερ-Χανιά: Από τις 4 Ιουλίου 2 πτήσεις ανά εβδομάδα

Μάντσεστερ-Κέρκυρα: Από τις 2 Ιουλίου 2 πτήσεις ανά εβδομάδα

Μάντσεστερ-Ρόδος: Από τις 3 Ιουλίου 2 πτήσεις ανά εβδομάδα

Μάντσεστερ-Θεσαλλονίκη: Από την 1η Ιουλίου 2 πτήσεις ανά εβδομάδα

 

Πηγή:  money-tourism.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ