Γ. Νικητιάδης: κ. Θεοχάρη φέρτε επιτέλους ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τον τουρισμό

3
361

ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ : Κε  ΘΕΟΧΑΡΗ  ΦΕΡΤΕ  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Μετά τις χθεσινές εξαγγελίες της κυβέρνησης για τον τουρισμό,                              ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού- Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση :

« Το εκκολαπτόμενο για μεγάλο διάστημα και πολυαναμενόμενο από την κυβέρνηση σχέδιο για τον τουρισμό, που η τουριστική αγορά περίμενε εναγωνίως, δυστυχώς μετά τις χθεσινές εξαγγελίες της κυβέρνησης, μοιάζει να εκκολάπτεται ακόμη. Με απλά λόγια, κοιλοπονούσε το βουνό και γέννησε ποντίκι. Ούτε σχέδιο, ούτε όραμα, ούτε γνώση, ούτε πρωτοβουλίες, ούτε ουσιαστικές ενέργειες ώστε η χώρα να εκμεταλλευτεί το καλό όνομα που δημιουργήσαμε για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η εξαγγελία του Πρωθυπουργού για εξειδικευμένο σχέδιο για τον τουρισμό που θα παρουσίαζε ο κ. Θεοχάρης, αποδείχθηκε επεα πτεροεντα.

Τα όσα παρουσίασε χθες ο Υπουργός Τουρισμού, μόνο σχέδιο για την διάσωση του τουρισμού από την κρίση, δεν αποτελούν. Χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις , χωρίς διατάξεις για τον τρόπο που θα λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία, χωρίς κατάργηση του τέλους διανυκτέρευσης, χωρίς μείωση των τελών προσγείωσης, χωρίς επάνοδο των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, χωρίς ούτε καν μία ολοκληρωμένη συμφωνία με ένα έστω από τα 24 κράτη που η κυβέρνηση αναμένει τουρίστες, χωρίς ξεκάθαρο τοπίο για την υγειονομική κατάσταση των μελλοντικών επισκεπτών μας, αναρωτιόμαστε με τι ακριβώς ασχολήθηκαν όλο αυτό το διάστημα οι αρμόδιοι της κυβέρνησης για τον τουρισμό.

Το Κίνημα Αλλαγής, συνεχίζοντας την εποικοδομητική αντιπολίτευση που ασκεί όλο αυτό το διάστημα, καταθέτοντας στη Βουλή ένα πλήρες πλέγμα προτάσεων για ένα Εθνικό Σχέδιο διάσωσης του τουρισμού, έδωσε την ευκαιρία στην κυβέρνηση, να αντιληφθεί τον τρόπο που θα έπρεπε να αντιμετωπίσει το τεράστιο αυτό θέμα. Κατατέθηκε ταυτοχρόνως και εξειδικευμένη και απολύτως κοστολογημένη πρόταση στην Βουλή για την ανάπτυξη του εσωτερικού τουρισμού ως ενός σημαντικού σωσίβιου για την φετινή τουριστική χρονιά που έδωσε ξανά την ευκαιρία στην κυβέρνηση, να κατανοήσει τρόπους στήριξης του τουρισμού.

Προφανώς η κυβέρνηση είχε διαφορετικές προτεραιότητες.

Η αποδοχή ελαστικών μορφών εργασίας, θέτει σε ομηρεία χιλιάδες εργαζόμενους στον τουρισμό. Τα 534 ευρώ αποζημίωσης μηνιαίως για όσους δεν προσληφθούν, οδηγεί στην εξαθλίωση χιλιάδες οικογένειες. Η έλλειψη κινήσεων που θα μπορούσαν να μειώσουν την μεγάλη κρίση που θα διέλθει ο τουρισμός, θα οδηγήσουν σε κλείσιμο τεράστιο αριθμό επιχειρήσεων.

Εμείς στο ΚΙΝΑΛ, επιμένουμε. Κύριοι της Κυβέρνησης, επιτέλους φέρτε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τον τουρισμό. Κύριε Θεοχάρη, φέρτε επιτέλους ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, για τον τουρισμό χωρίς γενικότητες και αβεβαιότητες. Οι εξαγγελίες μέτρων χωρίς σχεδιασμό και στόχευση, δημιουργούν τεράστιο πλήγμα σε έναν τομέα που χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε η πατρίδα μας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έχετε κάποια δίκια με αυτά που λέτε αλλά η εντύπωση που έχω είναι ότι κανένας στην Ευρωπαϊκή ένωση δεν ξέρει τι του γίνεται. Δεν ξέρουν αν ακόμα έχουν αεροπορικές εταιρείες, δεν ξέρουν αν έχουν tour operators, δεν ξέρουν αν έχουν πελάτες. Για το τέλος παρεπιδημούντων και τα τέλη προσγείωσης θα μπορούσαν να τα έχουν αποφασίσει αλλά μάλλον και γι’ αυτά περιμένουν το πράσινο φως την Κομισιόν.

  2. Καλημέρα, σοβαρά τώρα μιλάει ο Νίκ. ???? Δλδ είχε σχέδιο η χώρα όταν ήταν αυτός στην κυβέρνηση , μάλλον μας κοροϊδεύει , ή μήπως ξέχασε τα δικά του που πήγε να φορολόγηση το All inclusive πακέτο και σε μια ημέρα το άλλαξε γιατί δέχτηκε πιέσεις. Η Ελλάδα ποτέ δεν είχε σχέδιο .. τώρα θα απόκτηση

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.