Πώς θα λειτουργήσει διάσημη παραλία της Αττάλειας – Διαχωριστικά και ζώνες για κοινωνική αποστασιοποίηση

3
605

Mε σειρά μέτρων προστασίας των λουόμενων από τον κορωνοϊό πρόκειται να ανοίξει η διάσημη παραλία Konyaaltı στην Αττάλεια.

Οι επισκέπτες της θα μπορούν να κολυμπούν και να απολαμβάνουν τον ήλιο σε αυτήν με την προϋπόθεση ότι θα ακολουθούν αυστηρές οδηγίες υγιεινής και κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Για παράδειγμα, δεν θα τους επιτρέπεται να απλώνουν πετσέτες όπου το επιθυμούν επάνω στην άμμο.

Έχουν τοποθετηθεί προειδοποιητικές πινακίδες και κατά μήκος της παραλίας έχουν οριοθετηθεί χώροι 9 τ.μ. ώστε να προλαμβάνουν τον συνωστισμό και την εγγύτητα μεταξύ των τουριστών. Οι χώροι αυτοί έχουν ξύλινα διαχωριστικά και περιλαμβάνουν ομπρέλα. Θα μεσολαβούν 20 λεπτά από την αποχώρηση των προηγούμενων επισκεπτών για να μπουν νέοι επισκέπτες στα σημεία αυτά.

Αυτή η διάταξη στην παραλία αναμένεται να θέσουν παράδειγμα για τις επιχειρήσεις της περιοχής, σύμφωνα με τη Xουριέτ.

Επιπλέον, θα υπάρχουν ζώνες κοινωνικής αποστασιοποίησης στις περιοχές αναμονής και στα ντουζ.

Όλοι οι τουρίστες που προσέρχονται στην παραλία θα πρέπει να περνούν από περιστροφική θύρα, και θα τους δίνεται έντυπο με πληροφορίες σχετικά με τη χρήση μασκών, γαντιών και των ειδικών χώρων στην παραλία.

Οι αρχές θα ελέγχουν την εφαρμογή των κανονισμών κοινωνικής αποστασιοποίησης κατά τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν.

Οι αρχές αναφέρουν ότι θα απαγορεύσουν το κάπνισμα στην παραλία σε περίπτωση που οι γόπες δημιουργήσουν προβλήματα στο περιβάλλον, και θα παρέχουν στους επισκέπτες που καπνίζουν έναν ξεχωριστό χώρο.

Η παραλία Konyaaltı είναι μία από τις παραλίες στις οποίες απαγορεύτηκε από το υπουργείο Εσωτερικών η είσοδος μέχρι να διαπιστωθεί ότι είναι ασφαλής για τους επισκέπτες της.

Η παραλία υποδέχεται εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο, ιδιαίτερα από τη Ρωσία και το Ην. Βασίλειο, και φέτος θα είναι ανοικτή για τους επισκέπτες από την 1η Ιουνίου.

Πηγή: tornosnews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ