Απίστευτη «τάπα»: Δείτε πως απάντησαν οι Πορτογάλοι στο ρατσιστικό Ολλανδικό εξώφυλλο

0
198

Το χιούμορ σπάει κόκκαλα: Πληρωμένη απάντηση από ένα Πορτογαλικό ατελιέ, επιστρέφει τα στερεότυπα του Ολλανδικού περιοδικού Elsevier Weekblad… με τόκο!

Το εξώφυλλο του Ολλανδικού περιοδικού Elsevier Weekblad θα έκανε σίγουρα τον Γερούν Ντάισελμπλουμ να αισθανθεί δικαιωμένος:

Στην προσπάθειά του να στηλιτεύσει την πρόταση της Κομισιόν, το εξώφυλλο παρουσιάζει στο πάνω μέρος του Βόρειους να εργάζονται σκληρά σε εργοστάσια, την ώρα που τα χρήματα πέφτουν βροχή στο νότο, όπου ένας στερεοτυπικός τεμπέλης νότιος πίνει καφέ και κρασί (μαζί!) και λιάζεται χαζέοντας μια καλλονή με μαγιώ που χαζεύει στο κινητό της.

Οι Πορτογάλοι απάντησαν με το ίδιο νόμισμα, αλλά με μια διαφορά:

Στο πάνω μέρος της σελίδας και στη θέση αυτών που πασχίζουν στο εργοστάσιο είναι μετανάστες από το νότο που μετακόμισαν στο Βορρά λόγω της ανεργίας στην περιφέρεια.

Και στη θέση αυτών που λιάζονται ένα ζευγάρι βορειοευρωπαίων εγκαυματιών από τον ήλιο της Μεσογείου όπου κάνουν τις διακοπές τους. Το χρήμα ρέει τώρα από τους Νότιους στους Βορείους

Ο καφές και το κρασί παραμένουν στη θέση τους:

Η Ευρώπη έχει ακόμα μεγάλη απόσταση να διανύσει προκειμένου να ξεπεράσει τα εθνικά ή τα εθνικιστικά στερεότυπα.

Καμιά φορά το χιούμορ όμως μπορεί να καλύψει εύκολα μεγάλες αποστάσεις και να αποκαλύψει την ανεπάρκεια των στερεοτύπων.

newmoney.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ