Τουρισμός και κορωνοϊός: Μια δύσκολη εξίσωση

0
372

Μεγάλη είναι η ανησυχία των ειδικών για τα εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού που μπορεί να εντοπιστούν στη χώρα μετά το άνοιγμα του τουρισμού, ο οποίος σηκώνει δυσβάστακτο βάρος.

Όπως λέει στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» η κ. Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, τα πράγματα στην  Ελλάδα ως προς την επιδημιολογική εικόνα πηγαίνουν καλά. Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι δεν έχουμε εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό στα  νοσοκομεία.

Αναμενόμενο είναι ότι θα υπάρξουν και εισαγόμενα κρούσματα, το βασικό είναι αυτά τα κρούσματα να μην χρειαστούν νοσηλεία, είπε.

Μιλώντας στην εκπομπή, ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Ελλάδος κ. Γρηγόρης Τάσιος σημείωσε ότι από τα 10.000 ξενοδοχεία της χώρας έχουν ανοίξει περίπου τα μισά. Ειδικότερα, πρόκειται για 5.300 ξενοδοχεία που έχουν ήδη επιβεβαίωση τήρησης υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Ο κ.Τάσιος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι και έκανε λόγο για «πολεμική κατάσταση» την οποία καλείται να διαχειριστεί ο κλάδος.

Αισιοδοξία πάντως υπάρχει έστω για μερική αναπλήρωση των απωλειών τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Σημεντικό ρόλο θα παίξει το πότε θα ανοίξουν τουριστικές αγορές όπως η Μ. Βρετανία, Ρωσία, Λευκορωσία, Ουκρανία και σκανδιναβικές χώρες.

megatv.com/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ