Booking.com: Πως η πρώτη ταξιδιωτική εμπειρία αλλάζει τη ζωή μας

0
771

Πιο σημαντική από το πρώτο ρομαντικό ραντεβού, από την πρώτη δουλειά, από μια νέα φιλία, ακόμα και από το πρώτο φιλί, θεωρείται από τους περισσότερους ταξιδιώτες μια πρωτόγνωρη εμπειρία διακοπών.

Αυτό είναι ένα από τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε έρευνα της Booking.com που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο σε δείγμα 15.000 ανθρώπων από 20 χώρες και δημοσιοποιήθηκε σήμερα 1η Μαρτίου.

Τα ταξίδια, και ιδιαίτερα οι πρωτόγνωρες εμπειρίες που εμπεριέχουν, οδηγούν έναν στους 10 ανθρώπους να αλλάξουν επάγγελμα, έναν στους 10 να αλλάξουν τη σχέση τους και έναν στους 5 να πάρουν απόφαση να μετακομίσουν σε ένα εντελώς καινούριο μέρος.

Μάλιστα, για το 53% των ερωτηθέντων η εμπειρία αυτή είναι πιο συναρπαστική από ένα πρώτο ρομαντικό ραντεβού, για το 51% από την πρώτη δουλειά, για το 62% από μια νέα φιλία και για το 36% πιο συναρπαστική από το πρώτο φιλί.

Από τα ευρήματα προκύπτει ακόμα, ότι ο ενθουσιασμός από μια πρωτόγνωρη ταξιδιωτική εμπειρία αυξάνει την αυτοπεποίθηση των ανθρώπων, διευρύνει τους ορίζοντές τους και τους κάνει πιο επιτυχημένους. 

Τρεις στους 5 πιστεύουν ότι οι άνθρωποι που ταξιδεύουν συχνά είναι πιο ενδιαφέροντες, και το 45% ότι τα ταξίδια τους κάνουν πιο επιτυχημένους σε καριέρα και ζωή.

Είτε πρόκειται για το πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό και την ανακάλυψη ενός νέου προορισμού, είτε για ένα μοναχικό ταξίδι, τα 2 τρίτα των ερωτηθέντων συμφώνησαν ότι η συμμετοχή σε μια πρωτόγνωρη ταξιδιωτική εμπειρία τους τόνωσε την αυτοπεποίθηση. Κι ενώ τα ταξίδια προκλήσεων φαίνονται αγχωτικά, οι περισσότεροι είπαν (61%) ότι η ανησυχία που ένιωθαν πριν τα πραγματοποιήσουν ήταν περιττή.

Επιλέον, οι πρωτόγνωρες ταξιδιωτικές εμπειρίες ανοίγουν ορίζοντες και σε άλλες δυνατότητες στη ζωή των ανθρώπων, όπως οι συναντήσεις με άλλες εθνικότητες (40%), η ετοιμασία και διατροφή με άλλα είδη φαγητού (43%), η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας (29%) και η μελέτη μιας νέας κουλτούρας (29%).

Δύο στους 3 ανέφεραν ότι οι εμπειρίες από πρωτόγνωρα μέρη τους ενθαρρύνει να επισκεφθούν και άλλα νέα μέρη, να αποκτήσουν νέες εμπειρίες και να μείνουν σε νέα καταλύματα στο μέλλον. Οι μισοί σκοπεύουν να αναζητήσουν πιο πολύ την περιπέτεια στα ταξίδια τους το 2017 και άλλοι τόσοι σκοπεύουν να ταξιδέψουν σε ακόμα πιο μακρινούς προορισμούς από την περιοχή όπου κατοικούν.

Περισσότεροι από τους μισούς θα αναζητήσουν περισσότερες αποδράσεις του Σαββατοκύριακου, ενώ το 47% προορισμούς που δεν έχουν εξερευνήσει οι φίλοι τους.

Ακόμα, το είδος των πρωτόγνωρων ταξιδίων που θα προτιμήσουν το 2017 οι ταξιδιώτες ποικίλει, με το 21% να προτιμά τα ταξίδια που στηρίζονται στον εθελοντισμό, το 23% τα ταξίδια πνευματικών προκλήσεων, το 39% τα οικολογικά ταξίδια και το 44% τα οδικά ταξίδια.

ΠΗΓΗtornosnews.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ