Coral Travel: 4 ξενοδοχεία στην Ελλάδα στα top 100 των Ρώσων (Η συνάντηση Τσίπρα- Ανδρεάδη και το στοίχημα ΒΙΝΤΕΟ… Αντίδραση Κόνσολα)

0
1049
Coral Travel: 4 ξενοδοχεία στην Ελλάδα και 3 στην Κύπρο στα top 100 των ΡώσωνTo Grecotel Clyb Marine Palace στο Πάνορμο Ρεθύμνου

Στα 100 καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο για τους Ρώσους τουρίστες περιλαμβάνονται 4 ξενοδοχεία στην Ελλάδα και 3 στην Κύπρο, σύμφωνα με τις αξιολογήσεις των Ρώσων τουριστών, που αναδεικνύουν τα βραβεία του μεγάλου ρώσου τουρ οπερέιτορ Coral Travel, Starway World Best Hotels. H τελετή απονομής των βραβείων, στην πέμπτη τους διοργάνωση, πραγματοποιήθηκε στις  14 Μαρτίου στη Μόσχα, στο πλαίσιο της έκθεσης ΜΙΤΤ.

Για την ανάδειξη των 100 κορυφαίων ξενοδοχείων στον κόσμο το 2016 στα εν λόγω βραβεία  ρωτήθηκαν 127.230 τουρίστες, οι οποίοι αξιολόγησαν 6.078 ξενοδοχεία σε 90 προορισμούς από 36 χώρες. Οι τουρίστες αξιολόγησαν το προσωπικό, τα δωμάτια, το φαγητό και ποτό, την καθαριότητα, τις υπηρεσίες για παιδιά, τους κήπους και τις πισίνες καθώς και τις ευκαιρίες για αθλητισμό και διασκέδαση στα ξενοδοχεία.

Τα 4 ελληνικά ξενοδοχεία είναι τα:

GRECOTEL CLUB MARINE PALACE (θέση 39 στην κατάταξη με τα 100 κορυφαία)

IBEROSTAR CRETA PANORAMA (θέση 45)

MITSIS LAGUNA RESORT & SPA (θέση 59)

ERITA BEACH (ex. MITSIS SERITA BEACH), θέση 82

Τα 3 ξενοδοχεία της Κύπρου που διακρίθηκαν είναι τα:

CAVO MARIS (θέση 16 στην κατάταξη)

CRYSTAL SPRINGS BEACH HOTEL (θέση 29)

SVELTOS HOTEL (θέση 90).

Tα 3 καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο ήταν τα:

1. Maxx Royal Belek Golf Resort στην Τουρκία

Τουρισμός 2017: Η συνάντηση Τσίπρα- Ανδρεάδη και το στοίχημα…

Τουρισμός 2017: Η συνάντηση Τσίπρα- ΣΕΤΕ και το στοίχημα...

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε σήμερα Δευτέρα αντιπροσωπεία του ΣΕΤΕ, παρουσία της υπουργού Τουρισμοού Έλενας Κουντουρά, στην οποία συζητήθηκαν οι προοπτικές του ελληνικού τουρισμού.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέας Α. Ανδρεάδης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, δήλωσε σχετικά:

«Ενημερώσαμε τον Πρωθυπουργό σχετικά με τις θετικές προοπτικές του ελληνικού τουρισμού για το 2017. Η ζήτηση εξελίσσεται θετικά και υπό την προϋπόθεση της ηρεμίας, της καλής λειτουργίας της χώρας και της εκτόνωσης των εντάσεων σε διεθνές επίπεδο, όλα δείχνουν ότι μπορούμε να περιμένουμε πολύ καλά αποτελέσματα. Ο τουρισμός μπορεί να συμβάλει με επιπλέον μια μονάδα στο ΑΕΠ, βοηθώντας τη χώρα να πιάσει τους στόχους του προγράμματος. Πρέπει βέβαια να πούμε ότι μεσοπρόθεσμα η υπερφορολόγηση θα υποσκάψει την ανταγωνιστικότητα ολόκληρου του τομέα και πολύ περισσότερο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Όπως θυμάστε, είχαμε βάλει ένα στοίχημα με τον Πρωθυπουργό σχετικά με τις αφίξεις του 2016, το οποίο με μεγάλη μας χαρά χάσαμε. Κατά τη διάρκεια του δείπνου που θα παραθέσουμε στον Πρωθυπουργό, θα έχουμε πρόσθετο χρόνο να συζητήσουμε εκτενέστερα σχετικά με τη στρατηγική του τομέα, τις προοπτικές του καθώς και το όραμά μας για τη χώρα

Μέσω twitter, o αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ κ.Γιάννης Ρέτσος διεμήνυσε για τη συνάντηση:

«Ο τουρισμός θα πρωταγωνιστήσει και φέτος. Δεν είναι όμως ανεξάντλητη η φοροδοτική του δυνατότητα«.

Ο κ.Τσίπρας ανέφερε ότι η ανοδική πορεία του τουρισμού στη χώρα μας είναι συνεχής και ότι ο στόχος των 30 εκατομμυρίων επισκεπτών στο προσεχές διάστημα είναι ρεαλιστικός.

Ως προς το στοίχημα, ο Πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον κ.Ανδρεάδη, είπε:

«Πρέπει να είστε από τους λίγους Έλληνες που έχασαν το στοίχημα και είναι χαρούμενοι», λέγοντας ότι το στοίχημα το κέρδισε ο τουρισμός.

Ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε επίσης ότι ο τουρισμός είναι μια προστιθέμενη αξία στην οποία πρέπει να γίνουν πράγματα και να έχουμε πολλαπλασιαστικά.

Από την πλευρά του ο κ. Ανδρεάδης τόνισε ότι το 2021 μπορούν τα έσοδα του τουρισμού να κινηθούν στα 19 έως 20 δις. ευρώ με τον αριθμό των τουριστών να αγγίζει τα 35 εκατομμύρια.

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: »Ο κ. Τσίπρας αντιμετωπίζει τον τουρισμό με λογική τζόγου και στοιχήματος»



Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τον τουρισμό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να αντιμετωπίζει τον τουρισμό με λογική τζόγου και στοιχήματος.

Ο τουρισμός, όμως, δεν είναι στοίχημα αλλά κλίμα.

Ο τουρισμός δεν μπορεί να στηρίζεται στον αυτόματο πιλότο, απαιτεί συγκροτημένες και στοχευμένες πολιτικές.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επέλεξε την υπερφορολόγηση του τουριστικού προϊόντος και έπληξε την ανταγωνιστικότητα του. Αποτέλεσμα αυτής της επιλογής ήταν η μείωση των ταξιδιωτικών εισπράξεων το 2016 κατά 6,4%.

Τουριστική ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει και να έχει βιώσιμα χαρακτηριστικά, όσο υπάρχουν υπέρμετρες φορολογικές επιβαρύνσεις στο τουριστικό μας προϊόν.

Τουριστική ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει, όταν στο 80% της χώρας δεν μπορούν να γίνουν επενδύσεις στον τουρισμό.

Απαιτείται χωροταξικό σχέδιο για τον τουρισμό που θα διευκολύνει και θα προσελκύει μεγάλες και στρατηγικού χαρακτήρα επενδύσεις, που θα αυξήσουν τα τουριστικά έσοδα και θα επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο.

Η χώρα χρειάζεται μια πολυκεντρική τουριστική ανάπτυξη, μεγάλες επενδύσεις και λιγότερους φόρους.

Χρειάζεται μια νέα Κυβέρνηση με σχέδιο. Και έναν σοβαρό και αξιόπιστο πρωθυπουργό που θα εμπνέει εμπιστοσύνη».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ