Οι τράπεζες πρεσάρουν για μεγάλο ντιλ σε ξενοδοχείο της Κω

4
2062
Εντείνονται οι προσπάθειες δύο συστημικών τραπεζών να πουληθεί γνωστό ξενοδοχειακό συγκρότημα της Κω με δανειακές υποχρεώσεις που ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ.Οι δύο τράπεζες φέρονται να έχουν συμφωνήσει σε κοινή στάση σε μια προσπάθεια να εξασφαλιστεί η συναίνεση του ιδιοκτήτη στην πώληση του συγκροτήματος, χωρίς να χρειαστεί να ακολουθηθεί η δικαστική οδός για την εξεύρεση λύσης.

Η πλευρά των τραπεζών φέρεται να έχει προτείνει στον ιδιοκτήτη να συναινέσει στην πώληση του συγκροτήματος μέσω συμβούλου πώλησης που θα επιλέξουν, προσφέροντάς του ως αντάλλαγμα τη δυνατότητα να διατηρήσει ποσοστό της τάξης του 10% της εταιρείας και, ενδεχομένως, τη διαχείριση του συγκροτήματος.

Η πρόταση των δύο τραπεζών περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, «κούρεμα» των δανείων της εταιρείας σε ποσοστό άνω του 30%.

Οι δανειακές υποχρεώσεις που θα απομένουν μετά το «κούρεμα» θα αποτελέσουν το τίμημα που προσδοκούν να εξασφαλίσουν οι δύο τράπεζες από την πώληση της επιχείρησης. Επενδυτικές πηγές τοποθετούν το τίμημα για την εξαγορά του συγκροτήματος στα επίπεδα των 70 εκατ. ευρώ.

Την υπόθεση φέρονται να παρακολουθούν στενά τουλάχιστον δύο ξένα fund.

Αρκεί να πει το «ναι» ο ιδιοκτήτης…

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κατάφεραν κάποιοι φωστήρες με τα θαλασσοδάνεια των τραπεζών και τα στραβά μάτια «αριστερών μηχανικών» να κάνουν μεγαθήρια….

    Όμως η παράνομη οικοδομική άδεια από την πολεοδομία του Δήμου για τα δεκαόροφα στο ψαλίδι, η παράνομη ανταλλαγή οικοπέδων με την σουρωμένη Δημαρχία που ακόμα δεν έχει μεταγραφεί και η αδιαφορία του ΚΥΡΙΤΣΗ να βάλει θέμα για την ανταλλαγή δημιούργησαν ένα κολοσσό με ξύλινα ποδαράκια… Όμως οι υπεύθυνοι της πολεοδομίας, οι μηχανικοί και ο ιδιοκτήτης έτρωγαν από το μέλι που αφειδώς μοίραζαν οι τράπεζες…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ